Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszámolt arról, hogy együttműködés alakult ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem között. A cél a nemzeti Oltóanyag Gyár létrehozása – mondta a tisztifőorvos. Ennek a lényege, hogy csökkenjen az ország függősége az oltóanyagok terén – tette hozzá Müller.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján közölte, hogy folyamatosan nő a gyógyultak száma. Egyre több vizsgálat történik, így már közel 100 ezer mintavétel történt.

Hozzátette:

immár a negyedik napja csökkenőben van az új igazolt fertőzöttek száma.

Müller Cecília szerint legalább két hétig figyelni kell a hatásokat vidéken, ahol május 4-től változott a védekezés rendszere. 

Müller bejelentette azt is, hogy máról FFP maszkokat is lehet vásárolni a gyógyszertárakban. Müller Cecília bízik benne, hogy ezt a hatalmas vállalkozást sikeresen lehet végrehajtani a magyar emberek helyzetének a javítása érdekében.

A gyógyszertárakban engedélyezett lett az FFP 1, 2 és 3-as maszkok árusítása is. 

Csökkenhet Magyarország függősége az oltóanyagok terén, egyezség alakult ki az NNK és a Debreceni Egyetem között

Ennek az együttműködésnek a célja a nemzeti oltóanyaggyár megalakítása, ami függetlenséget jelent a világpiactól. Itt majd a kötelező oltásokat és az ajánlott oltásokat fogják gyártani – mondta el Müller Cecília. Az egyetem kutatóival és az NNK tapasztalataival együttműködve bízik a vállalkozás sikerében – tette hozzá.

Ma a legfőbb célunk, hogy sikerüljön egy oltóanyagot gyártani a koronavírus ellen – közölte Müller.

Forrás: Origo, Portfolio

Címlapkép: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
És a nemzeti oltóanyagot mészároslőrinc és tiborcistván fogja gyártani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: szerinted a nyilasok és az avh. között volt különbség? én a két szemét terrorszervezetéböl indultam ki és így utólag ,engedtessék meg nekem,hogy az eszmléikre és rájuk is tehessek .
rehabilitálod a régi mocskok közül a szerinted kevésbé véreskezüt,? így ennek sosem lesz vége...
Havanagi
@Yeromos: Igen ők !Ugyanis Orbán már megismerte a tudományt,tudósokhoz,professzorokhoz dörgölődött,kitanulta a vakcina titkos receptjét.Készen áll arra,hogy vakcina professzor legyen.
jesz
a hír hallatán a szemem is párás lett...micsoda pénz..oh..lesz itt is kaszálás...de mekkora. A gyár bekerülési költségének határa a csillagos ég,...meg még egy pici
csak úgy....
éljen és virágozzon a nemzethi beoltó anyag gyár ! magyar vakcinát a magyar erekbe és szervezetekbe!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.12

A probléma az, hogy egy államvédelmi szervezetet azonosítasz egy rendszerrel, amely a kisiklásai mellett rengeteg pozitívumot tud felmutatni, és párhuzamot vonsz a rendszer és a nyilas uralom között. Ha a kettő között nem tudsz vagy nem akarsz különbséget tenni, akkor nincs min vitáznunk.
csak úgy....
@Nyírfa: nem szeretnék ezen vitázni, számora mind a kettö egy és ugyan az!
gyilkos bagázs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.