A debreceni Morzsaparti Egyesület kis csapata ma is megtette a hagyományos körútját. Pénteken 160 fő számára tudtunk egy kis "ellátmányt" biztosítani. Voltak köztük gyermekes családok, kisnyugdíjasok, egyedülállók.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Népirtás orbanisztánban...nos, ilyen egyszerű !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ezek közül az "éhes szájak" közül vajon hányan dohányoznak? Hány okostelefonjuk van? és a többi...
Gyütt Mönt
@vacsi: amiket fölvetettél, jogos kérdések. Ugyanakkor az is jogos kérdés, hogy miért tiltják az étel osztást. Netán alaptörvény ellenes?
vacsi
@Gyütt Mönt: Látod, ezt nem tudom - és én sem értem.
Málna
@Gyütt Mönt: Szerintem azért, mert még korlátozás van, nem lehet gyülekezni.
volvós
Népirtás orbanisztánban...nos, ilyen egyszerű !!!
Gyütt Mönt
@Málna: kedves, annak is eleget lehet tenni, betartva a "követési távolságot". Egyébként követendő kezdeményezésnek tartom, mivel többezer ember veszzítette el a munkáját és jövedelmét.
szegfue
@Gyütt Mönt: Pontosan! Pl. egy étteremben -- már ők nyitva lehetnek -- hogyan tartja meg a pincér a "követési távolságot"?!
Qqberci
@Málna: Ne gyülekezzenek, dögöljenek éhen?...
Málna
@Qqberci: Házhozszállítás. Az a megoldás.
szegfue
@Málna: 14:19 Most már tényleg ne röhögtessél a házhozszállitással!!! Ha nincs pénze, akkor ugyan miből?!
Málna
@szegfue: Márminthogy az egyesület vigye házhoz az ételt, amit adományoz.
emerencia
@vacsi: 9:51 Most komolyan. Ha ilyen nagy bajba kerülnél, azonnal elkótyavetyélnél mindenedet amit akár több évtizednyi munkával megteremtettél? A cigire pedig még emlékszem: remekül elvette az éhségemet, oldotta a stresszt. Akkor szoktam le, mikor kicsit nyugi volt és irreális összeget vett el a konyhapénzből. Nem szép dolog a munkanélkülit csesztetni, inkább toleránsnak, megértőnek kell vele lenni.
emerencia
@vacsi: Ne legyél már gonosz! Miért irigyled a munkanélkülitől pl. az okostelefont? Ismerősöm pl. a kevéske pénzéből vett egyet a munkanélküli tesójának, hogy könnyebben tudjon munkát keresni. Manapság a digitális infrastruktúra elengedhetetlen az élethez, a munkakereséshez: www.facebook.com/mszpfb/videos/286494499024843/
Borsodi
Keresztényeknél a fidesz- kdnp bevezeti az életre szóló Ramadánt nincs szükség többé a Magyarnak a kajára.
szegfue
@Málna: Tegnap 20:32 Na neeeeeeee! Egyik ötleted jobb, mint a másik! Az ételosztáskor nincs valami lista, hogy "kipipálhassák" a neveket, tehát honnan kellene beszerezniük a nevet és a lakcimet?! A másik, hogy ugye jöhetnek mondjuk Bp. egész területéről, tehát ha létezne is egy lista névvel és cimmel, szerinted mennyibe kerülne "kifuvarozni"? Aztán egy ételkiszállitáshoz egész más "technológia" kell: pl. zárt dobozu ételadagok, a teát is valami zárt mü.a. palackba kellene tenni és még sorolhatnám. A mostaninál meg "üzemi konyhába" való edényekből a helyszinen merik ki az ételt és a teát is. Összegezve egy "kiszállitás" megnöveli a költségeket - hiszen bonyolultabb! --, amit inkább ennivalóra kellene költeni.
Málna
@szegfue: Önkormányzatokon keresztül, vagy felhívás útján be lehetne gyűjteni a rászorultak elérhetőségét. Jól megszervezve pedig a benzinköltség sem lenne jelentős.
Aki segíteni akar - és nem csak a kifogásokat keresi - az így is megtalálja a módját.
szegfue
@Málna: Igazán "rendkivüli" a probléma megoldó képességet ... már a fotelből, vagy az iróasztal mellől...:((( Én tudom, hogy mit jelent akár csak egy ételosztást ujraszervezni és mennyibe kerül, méghozzá ugy, hogy egyfolytában "elvonás" van az önkormányzatokhoz befolyt adókból!!
namihami
Ha nem mehet oda, akkor nincs osztás.
Ha nem kell osztás, akkor éhező sincs.
Ha nincs éhező, akkor minek kellene oda menni.
Ha nem megy oda senki, akkor nincs az egésznek oka.----és a kígyó most harapott a saját farkába.
És az, hogy mindezt még Kósafalván feltételezzük, hát ott végképp lehetetlen. Fidesz-díszfalva II-n nem lehetnek se éhezők, se szegények. Ha mégis lennének, azokat a Gyurcsány (NÉ), Soros és az EU viszi oda repülővel. Pusztán a Fidesz és Kósa lejáratása céljára.
Ez éppolyan képtelenség, mintha azt állítaná bárki, hogy Felcsúton felesleges a kisvasút (ennek terjesztőit is lásd feljebb) ,
Málna
@szegfue: Nincs ebben semmi rendkívüli. Szerencsémre nem nyafogásra, kifogáskeresésre vagyok programozva, hanem arra, hogy megoldjam az adódó problémát. Neked ez szokatlan, nekem viszont ez a természetes.
szegfue
@Málna: Egy cseppet, mintha "el lennél szállva" Magadtól? Az öndicséret mindig büdös.
Mégis mennyi problémát voltál képes megoldani? Na nem a családra gondolok, hanem egy közösségre, ahol "villoghatnál", hiszen Neked ez a természetes. De azt gondolom, teljesen felesleges "beszélgetnünk", mert mintha egy másik dimenzióban élnél...
görbetükör
@Málna: Teljesen igazad van. Sőt, segítség sem kell, hiszen a mi szeretett kedves vezérünk egyetlen magyart sem hagy az út szélén, senki nincs egyedül.
Biztos csak Soros, Gyurcsány, meg Karácsony mesterkednek, hogy lejárassák kis hazánkat. :(
Aki Én
@Málna: Ha közértben, étteremben lehet sorban állni, ételért miért is nem? Nem fér bele a festői propagandába?
Te meg a problémamegoldás? Ez jó.
Látom, téged ma is imádnak.
Málna
@szegfue: Nem öndícséretnek szántam, csak leírtam a tényeket. Az viszont igaz, hogy az itteni kommentelőket olvasva csak nőtt az önbecsülésem.:-)
Aki Én
@Málna: ,, csak nőtt az önbecsülésem"
Te fordítva vagy bekötve. Itt mindenki kinevet, megcáfol... Akinek ettől nő az önbecsülése, ez nem érzi a ritmust. Te itt igencsak szembe mész a forgalommal. Miért nem orbán oldalán keresel megbecsülést?
Én annak idején ott nem osztottam azt észt mint te itt, csak megosztottam néhány cikket. 24 órán belül kitiltottak, törölték a megosztásaimat. Nem kommenteltem, nem mentem szembe a forgalommal, nem ugattam be senkinek, csak közöltem néhány cáfolatot, tényt. Mégis kitiltottak pillanatok alatt, nem úgy mint titeket, féltucat szektást innen.
Ehhez képest te egy vicc vagy itt, aki nagyon nem érzi a ritmust. Az abnormális, és végtelenül ostoba dolog, ha valaki a közkívánat ellenére szembe megy az árral, magát felsőbbrendűnek tekintve az egyértelmű visszajelzések ellenére.
Jobbulást!
Málna
@görbetükör: Ugyan nem tudom, mire írtad, hogy igazam van, de biztos így van.:-)
Nem kétlem, hogy kell segítség, mindig is voltak olyan emberek, akik nem tudnak magukról és családjukról gondoskodni. Én mondjuk nem ismerek ilyet személyesen, de úgy látom, mások sem túl sokat, ha úgy kell őket közvetítő útján összegyűjteni. Ez lehet az oka annak, hogy mindenki nagy csinnadrattával, látványosan akar segíteni, nem pedig csendesen, a saját kis mikrokörnyezetében ellátni a rászorulókat.
Málna
@Aki Én: Tanuld meg megválogatni, kinek a véleményére adsz! Akkor is, ha ez itt az egyetlen fórum, ahonnan visszajelzést kapsz. Én speciel soha nem adnék olyan ember szavára, akinek mindig mindenről negatív véleménye van. Tele van a propi kiégett, rögeszmés, depis emberekkel, már rég elment volna az élettől is a kedvem, ha komolyan vennélek titeket. Nem tudtok lehúzni magatokhoz, hiába erőlködtök.:-)
Aki Én
@Málna: Tele van ellentmondással ez a pár mondat, ahogy szokott.
Itt csupa kiégett, rögeszmés, depis ember van, de te nem tudsz nélkülük meglenni :) Húúú, ez nagyon beteg.
Az is fura, hogy egy alapvetően politikai vitafórumon azon csodálkozol, hogy az emberek többsége kritikus a kormánnyal szemben, és negatív véleménye van a korrupcióról, tolvajlásról, herdálásról, hazudozásról, félrevezetésről, hazaárulásról..., és arról, hogy vannak a hozzád hasonló ,,mindegy, csak a fidesz hazudja" típusú ostobákról.
Az meg szóra sem érdemes, hogy szerinted van ember, aki csak erről a fórumról kap visszajelzést.
Elképesztően buta vagy. Te magad bizonyítod is naponta, mikor emberek tucatjával állsz vitában, bizonygatod, hogy bizony te nem is vagy buta.
Nem tudom milyen indíttatásból teszed, de ez már aggasztó.
Tudom, most jön a ,,csak szórakozni járok ide" duma.
Hát, akkor ennél nagyobb örömöd ne legyen!
Málna
@Aki Én: Nincs itt semmilyen ellentmondás, csak te még mindig nem értesz semmit. Kis butuska.:-)
Nem a kritikusokról beszélek én, ők itt a kisebbség. Remélem, nem közéjük sorolod magad.
Azért meg ne irigykedj, hogy szórakozom, keress te is valamit magadnak, ami feldob. Hátha...:-)
Aki Én
@Málna: ...én nem sajnálom tőled azt az örömöt, ami téged itt ér. Persze ha értenéd...
szegfue
@Málna: Minél többet "fényezed" Magad, annál biztosabb vagyok abban, hogy Te sem "hangosan", sem "csendesen" még életedben nem segitettél a családodon kivül senkit sem... de legalább ők szeretnek.
Eriksson
Láttam én olyat, hogy libaosztáskor Mercivel fordultak párszor.
Nem biztos, hogy az a rászoruló, aki minden osztogatáskor jelen van. Lehet, hogy maga az útiköltség többe van mint maga az adomány. De a potya az potya. Sokszor a valódi rászorulónak nincs is képe odatolakodni.
Különben is. Évente kétszer-háromszor egy-egy tál meleg étel nem old meg semmilyen problémát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.