A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány okozta válságban is elfeledkezett a nyugdíjasokról, helyette saját oligarcháit tömte ki "közpénzmilliárdokkal" – mondta az ellenzéki párt szóvivője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

DK: Orbán Viktor elfeledkezett a nyugdíjasokról

Barkóczi Balázs kifejtette, a nyugdíjasok hónapról hónapra egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, mivel a hivatalos áprilisi statisztikai adatok szerint

az élelmiszerek 8,7 százalékkal, a szolgáltatások pedig 3 százalékkal drágultak egy év alatt.

A kormány eközben elzárkózik a nyugdíjemeléstől, illetve a DK által javasolt egyszeri juttatás kifizetésétől, a gazdasági válság miatt pedig nincs remény nyugdíjprémiumra – mondta a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, az "orbáni alamizsna csomagban" egy fillér sem jár a nyugdíjasoknak, akik az elmúlt tíz évben is csak szépen hangzó ígéreteket és áremeléseket kaptak.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
nem feledkezett meg a nyugdíjasokról. Nagyon is figyel rájuk,hisz nem véletlen,hogy főleg az idős beteg emberek kerültek ki a kórházakból a biztos halálba. Nagyon is figyeli,hogy mennyi nyugdíjat tud megspórolni mire lecseng a járvány. Amennyiben őszintén írnák meg a korona vírus miatt meghalt emberek számát,sokkal magasabb szám jönne ki. Nyugodtan hozzá lehet írni azt a 36.000 rehabilitációról elbocsájtott,szinte magatehetetlen, teljesen mozgáskorlátozott embereket,akiket felügyelet nélkül kidobtak. Hozzá lehet írni azokat,akiknek elmaradtak a műtétjeik. Azokat,akik a szakorvosi rendelés hiánya miatt már késő lenne ha most azonnal orvoshoz kerülnének. Még ők sem tudják meddig nem lehet szakrendelés. Ez a sok halálos áldozat mind a korona vírus áldozata,bár inkább írnám azt,hogy a Magyar kormány amatőr hozzáállása a korona vírus kezeléséhez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
1-2 év múlva a nyugdíjasok /aki még életben lesz/ is el fognak feledkezni orbánról: aki még épeszű - azért, aki már demens, az meg azért! Toborozhat híveket észak-Macedóniában!
csak úgy....
ha csak a nyugdijasokról feledkezett vóna meg...
cikicakk55
nem feledkezett meg a nyugdíjasokról. Nagyon is figyel rájuk,hisz nem véletlen,hogy főleg az idős beteg emberek kerültek ki a kórházakból a biztos halálba. Nagyon is figyeli,hogy mennyi nyugdíjat tud megspórolni mire lecseng a járvány. Amennyiben őszintén írnák meg a korona vírus miatt meghalt emberek számát,sokkal magasabb szám jönne ki. Nyugodtan hozzá lehet írni azt a 36.000 rehabilitációról elbocsájtott,szinte magatehetetlen, teljesen mozgáskorlátozott embereket,akiket felügyelet nélkül kidobtak. Hozzá lehet írni azokat,akiknek elmaradtak a műtétjeik. Azokat,akik a szakorvosi rendelés hiánya miatt már késő lenne ha most azonnal orvoshoz kerülnének. Még ők sem tudják meddig nem lehet szakrendelés. Ez a sok halálos áldozat mind a korona vírus áldozata,bár inkább írnám azt,hogy a Magyar kormány amatőr hozzáállása a korona vírus kezeléséhez.
RonaGyuri
dehogy feledkezett meg; sz..ik rájuk! =))
Nessy
@cikicakk55: Sajnos megint igazad van! A fene nagy státusz keresztényeink tiltakoznak az eutanázia ( kegyes halál ellen) miközben eddig is emberek ezreit ítélték passzív eutanáziára! Azután álszent pofával mossák a koszos mancsukat!
Látványosan aggódnak az idősekért, ne kapják el a fertőzést,( az ellátás pénzbe kerül!) Szíveskedjünk otthon csendben és gyorsan feldobni a talpunkat!
csak úgy....
azért kíváncsi lennék,hogy még hány évig tudnak a magyar politikusok abból létezni,hogy csak egymásra na meg a brüsszelre,sorosra,migráncsra mutogatnak!?
tudode
Az hagyján, hogy a nyuggerekről felejtkezett el, az okról is, akik bevallottan 166 ezren munkanélkülivé váltak!
.
Több választási lehetőség van/lesz:
.
-- a közmunka (amelynek létszámát majd felemeli)
-- munkaközvetítővel kötött megállapodási szerződést, majd adják veszik az emberi rőforrást, vagy
-- bezupálnak a hadseregbe (akik még nem mentek ki a divatból!
.
Pedig kisfiús zavarában aszonta: amennyit a vírus elvesz, őfélesége annyi munkát ad, mert MUNKAALAPU izét építget, ki tudja kiknek, miknek)!
Cicamama55
Az árak már januártól a csillagos folyamatosan emelkedtek, az idei évre betervezett százalékot bőven megduplázta a valós adat! S azóta meg?! Ez a vírus mindennek ártott, csak a a nyugdíjkasszába termelt! :((((
Havanagi
A lényeg az,hogy az ő büdös bendője és a bűntársaké tele van.
silber13
Mit vártok egy notórius hazudozótól!: !!??
jesz
a DK megmondta azt, amit évek óta tudunk(nyugdíjasok)...és akkor most mi is lesz tessékmondani? tízezres DK-s tömegek tüntetnek majd a nyugdíjasok érdekében? ugyehogy nem..

naugye..

már csak azt kellene tudni, miért mondogatják ezt állandóan, mint a lóri papagáj? mert hogy ettől nem lesz több szavazatuk, arra mérget vehetnek.
Tegnap voltam egy óriási áruházban, ahol jártamban-keltemben csak kurvaanyázó embereket hallottam..amikor nézték az árcédulát. hogy kinek az (útszéli)anyja volt a sértett, azt el nem tudom képzelni..
jesz
@csak úgy...: jófelé tapogatsz..amíg nem jött a vírus, addig Bakondi folyt a csapból is...aztán befigyelt ez a koronavírus, Bakondi eltűnt és jééé...jött helyette dr. Müller...na tőle tátvamaradt a szám...
...a hatalom meglátta a nagy kaszálás lehetőségét, és légihíd szállítja a vírus ellenszerét(?)...de ez is kezdett vékony jég lenni, megcsípték a Pesti úti idősek otthonát, ahol Karácsony a főbűnös.

Azt kevesen tudják, hogy az 1974-ben épült idősek otthonában a szobákban nincs folyóvíz, sem zuhany, sem klotyó, minden közös...és azt sem tudni, miért nem áll ki az igazgató a kamerák elé, hogy ..itt vagyok, ragyogok..én viszem a balhét.
Cicamama55
@Cicamama55: 16.42 "csillagos égig" akart lenni...:)
RonaGyuri
@jesz: sajnos révedsz Bakondi nap mint napi osztja most is az m1-en! =))
csak úgy....
@RonaGyuri: ö lehet a (nyugdijkiegészítös) ügyeletes migráncs veszedelem!:)
namihami
Nem is igaz, hogy megfeledkezett. Ez egyszerű DK-s túlzás. A Mi Istenünk szándékosan és tudatosan sz@rta és sz@rja le a nyugdíjasréteget. De ő nem válogat, nála nincs megkülönböztetés, ő egyformán ugyanezt teszi a haveri és családi rétegén kivül mindenkivel.
Sámannus
Nagy szarba lesztek, mert az adósság is nőni fog, akkor Ki is nyalhatjátok minden nyuggernek a valagát, mert a amit takarékoskodtunk azt is elbasztátok.
csak úgy....
@namihami: mondasz valamit! a tökömnek nem rúgjátok ki az istentelen isteneteket?
csipetke
@RonaGyuri: Az m1-et nézi valaki?Bár nyilván az orbán-birkák ebből szerzik az álhíreket,és ami nagyon szomorú,az az,hogy sokmilliárd ft közpénzbe fáj nekünk ez a szennycsatorna
csipetke
Majd eszébe jutnak orbánnak a nyugdíjasok a '22-es választás előtt.Mindíg így csinálják,akkor odavetnek pár Bözsi utalványt,esetleg pár forintot is,ami egyébként is járna
namihami
@csak úgy...: Mert egy tökéletesen megosztott országot és szétrohasztott társadalmat hozott létre 10 év alatt. Ahol minden olyan médiumot, ami a vidéki lakosság mozgósítására alkalmas lehetne vagy lenne, egykézbe (KESMA) harácsoltatott össze. Az orbáni média olyan mértékű utálatot és ellenségeskedést volt képes a vidékiek körében kialakítani a városokkal szemben, ami egy budapesti Orbán-ellenes fellépés esetén a vidéki és csekélyebb számú fóvárosi rajongól azonnali polgárháborúját hozhatná. Nem véletlen, hogy a ""vidék-Magyarország"" térképe fullnarancs-szinű. Ebben az országban évszázadok óta él a vidék-város ellentét. Erre játszott rá, és nem is volt nehéz, a Vezér. Ha itt mondjuk 100-150.000 ember fellázadna ellene, azonnal mozgósítana 1 millió vidéki hívőt.
Meggyőződésem, hogy egy (esetlegesen) elvesztett választása esetén itt polgárháborút robbantana ki. Ezt csak akkor lehetne elkerülni, ha a veresége legalább 75-80%-os lenne. Az pedig a vildék hozzáállása okán képtelenség. A vidék (szerintem) reakciós.
Persze, ez a lakossági megosztás se 100%-ban igaz, de a narancsvidék ezt igazolja.
kokopelli
@RonaGyuri: ..mint a régi vicc!
- Te Viktor!Elfelejtetted,hogy tavaly adtam neked kölcsönbe ötszázezer forintot?
- Dehogy felejtettem el! Mindíg is kellemes emlékem marad!
surdilloFUJT
@Pegero: belőletek fekáliahuszárokból van elege a népnek,bizonyította az október,és mint a rohadó narancsban a férgek ti is tobzódtok kinotokban!De vonyítani fogtok vezetőszáron hamarosan maffiózók!!!
Sámannus
Büdös gecik a nyugdíjjakból emelik a saját fizetésüket.
kereső
Biztosan nem felejtkezett el, csak egy újabb igéret lett áldozata az orbáni scheggszájnak."Garanciát vállalunk a nyugdijak reálértékének megőrzésére- aláirók: schmitt pál, és orbán viktor".
Na de akinek még mindig nem világos, hogy orbán úgy oldja meg a "közös tehervisellést"m hogy te/mi vagyunk a teherviselés, ők meg a közös- az struccá lett. Mert kérdem én : lesz Erzsébet -tábor?? Szerintem nem.Akkor miért is csoportositott át a kormány erre 13,8 milliárdot nagy sebtiben? Meg ismét egyházi projekt- csekély 2 milliárd, propagandára 16,,8 milliárd. Fussa az ország lakosságától- az önkormányzatokon keresztül elrekvirált. milliárdokból.
Orbánt legkevéésbé az ország lakosságfa érdekli- korra, nemre tekintet nélkül. Egy dolog érdekli- lerabolni /kisajátitani az országot - miközben hatalma megőrzése és egy fasiszta diktatúra kiteljesitése közben végletesen megosztani az országot.
Ehhez ért, ez kormányzásának lényege- lopni, rabolni, gyűlöletet szitani- és propagandát folytatva, saját nagyságát dicsőiteni.Mindezt álcázva - a "demokratikus parlament" mögé bújva. Meddig biztositanak az ellenzéki képviselők ehhez legitimitációt? Mert mindaddig, amig ez igy van-- lehet bármilyen szép közleményük- már hiteltelenekké válnak.És még csak észre sem veszik- hogy ez orbán legnagyobb csapdája, amelynek az ország esik áldozatul.
ómió
Bezzeg az efftársak nem "felejtettek el" tőlük lenyulni egy havit! A "szerencsésebbjétől" még kettőt is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.