A kormány több mint két és félszeresére növelte a családoknak nyújtott támogatásokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Novák Katalin kiemelte, családbarát adórendszert és otthonteremtési programot vezettek be, tavaly elindult a babaváró támogatás, bölcsődéket építenek, valamint a lehető legtöbb eszközzel segítenek, hogy az emberek megtalálhassák a munka és a család közötti egyensúlyt.

Azt hangoztatta, a kormánynak az a fontos, hogy minden fiatalnak annyi gyermeke lehessen, amennyit szeretne, és akkor lehessen családja, amikor azt szeretné, ehhez pedig minden támogatást igyekeznek megadni.

Novák Katalin hozzátette, a babakötvény például jó lehetőség, hiszen, aki igénybe veszi, már most a gyermeke jövőjére gondol.

"Mindenkit arra biztatok, hogy amikor megszületik a gyermeke, nyisson egy Start-számlát, váltsa ki a Babakötvényt, és azon takarékoskodjon, hogy a gyermeke jövőjéhez ezzel is hozzá tudjon járulni már most"

- mondta az államtitkár.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója a videóban úgy vélte, a Babakötvény hatalmas segítség a családok számára, amely egyszerűen és gyorsan igényelhető akár online, akár az államkincstár irodáiban.

Novák Katalin: két és félszeresére növeltük a családoknak nyújtott támogatásokat

Úgy fogalmazott, a Ficsak üdvözli a Babakötvény lehetőségét, amelyhez a kormány egyszeri, 42 500 forintos támogatást nyújt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni hozzájárulásokkal együtt a gyermek 18 éves korára jelentős összeg gyűlhet össze, amellyel elkezdheti a saját életét.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Tell me lies
Tell me sweet little lies "...
RonaGyuri
@Qqberci: ne légy ilyen, még többel is! Mármint a saját családjaiknak! =))
cikicakk55
Aztán majd ezt is szépen elveszik,és zsebre rakják,mikor már pár ezer milliárd össze jön,épp úgy mint a MANYUP pénzt. Mindenesetre én nem látom,hogy annyira megnövekedett volna a babát akarók száma. Sőt! Akik már szültek egynél többet és most 10 éves kor alatt van a második,vagy már a harmadik is,azok azt mondják,hogy bár csak mentek volna moziba akkor. Mennyit is érne majd az a pénz akkor amikor a családok ki akarnák venni? 20 éve olyan 40-50.000 ft körül volt a fizetés. Abból havonta kinyögni 10.000 ft-ot igen csak húzós lett volna. Most mennyit érne az a pénz? Mit is tudna belőle venni egy család?
Nessy
Itt és most a családok "támogatásáról" regélni kissé cinikus! Jelenleg semmivel nem támogatja a kormány a munka és jövedelem nélkül maradt családokat! Aki áprilisban kiesett, az a megemelt regisztrációs idő miatt talán júniusban kap egy határozatot, hogy kap, vagy nem kap támogatást! Addig meg O.V. büszkélkedhet a márciusi két hetes adattal!
Ja, a saját családjuk esetében nincs ilyen probléma! Talán felajánlhatná a most ölébe hullott 35% emelést egy rászoruló családnak, igazi keresztény módjára. Ez most csak reklám és propaganda, amit elmesélt!
Gyütt Mönt
A kormánypárti képviselők köszönik a fizetés emelését és a családtagoknak juttatott támogatásokat.
olivetti
Tenyeres-Talpas Katalin eladta a rezsimdicséretet!
A szocik által meghozott törvényt kisajátítva!
csak úgy....
ettü a katitól be köll zarni,lelkes mint egy kisdobos világosnál..
csak úgy....
arra köne sanyarítani a katicát,hogy vergödjön ö és a kedves családja abból a 2 és 1/2 szeresböl!
peterkelemen
Annyira nyomatják ezt a babakötvényt, hogy szinte biztos, hog egy jó nagy átbaszás az egész. Lehet amit abba tesznek szépen le is fogják majd nyúlni.
Clavigo
Ez a maca is felnyalta a 35 %-os emelést? A félbites fitymasz- proletárok biztos like- olják...Kibaszott ökör + cinikus ez a nő... Ennek a személyi száma nyugodtan kezdődhetne 6-ossal...
Clavigo
Remélem katika,,,két év múlva eltakarodtok..!!
namihami
Abszolút értékben.
Az árakról, ÁFA-ról és hasonló apróságokról is szólhatnál néhány szót. Pelenka, bébiruha, gyerekcipő, iskolaszerek és hasonlók---valahogy kimaradt a felsorolásodból. Hogy a többiről már szó se essék...
Sámannus
Na persze magadra gondoltál, nem is tiltakozok. meg a bajszos szaroknak is ki hinné hogy igazad is lehet. És mindezt úgy hogy soha sem dolgoztatok érte, csak kiporcióztátok magatoknak.
csipetke
Babakötvény?Mire a gyerek 18 éves lesz,annyit fog érni az a pénz,hogy kitörölheti vele a popóját.
csipetke
@csipetke: Ja,és a családi pótlékkal mi van,amit 11 éve nem emeltek?Arról egy szót se szólnak
Nessy
@csipetke: Az és a minimálnyugdíj a stabilak , nem változott az összegük, csak a vásárlóértékük az emúttízévben!!!
vitriol
A kormány lop, csal, hazudik! Nem lehetne mindezt felfüggeszteni legalább a járvány elleni védekezés idejére?
legott
Ez is csak egy bemondott szám, mint a többi...
100 millió maszk érkezett
10 millió fakom
1 millió bakom
200 ezer migráns vár útnak indulásra.
Orbánnak sosem volt strómanja (egy sem... soha.. Orbán sosem hazudik.. egyszer sem..), most sincs és nem is lesz
Több milliárdja sincs a szűkölködő Orbánnak, mert sosem volt vagyonos ember, most sem az és nem is lesz

www.youtube.com/watch?v=P0varCCxGuc

Orbánnak a jobb oldal részéről már akkor meg kellett volna buknia, amikor kiderült, hogy soha nem fogja nyílvonáságra hozni az ügynöklistát - vajon miért, elvtársak?

KOGNITÍV DISSZONANCIA - ezért, köcsögök !!!
Ezek a fideszesek ma már... már csak: elméjükben manipulált, az ideológiájukat, az identitásukat, a hitüket, a lelküket, az erkölcsi mércéjüket, egy gonosz erő által leszalámizott senkik - amelyik ráadásul magasról leszarja őket, ők csak legyenek meg darabra, és szavazzanak a gonoszra -, egy szekta tagjai, akiknek Orbán az istenük... Isten helyett !!!
Ezért nem keresztények (és ezért nem lehetnek jók sosem), hiába mantrázzák ezt ország-világ előtt.
Tudod, ha valaki jól csinálja a rosszat, az nem jó... attól nem lesz jó !!!
Felbírjátok ezt fogni, Nyomorultak?

Egy biztos: Egyszer minden véget ér!
Senki nem tudja mikor, senki nem tudja miért, egyszer csak...
Akár egy ember által is: www.youtube.com/watch?v=hbe3CQamF8k

Ha kiderül, hogy Jézus néger (nagyon sötét bőrű zsidó fajta), és arcra nem szép, akkor már nem is kéne neked, te nagyon keresztény?

Van egy rossz hírem a fidesznyikes keresztényeknek: Ti nem vagytok keresztények - "sosem voltatok, most sem vagytok, nem is lesztek".
Ti Orbán-hívők vagytok. Szektatagok. Csak.
Arra mentek, amerre vezet titeket a ti - kicsit őrült, kicsit geci, kicsit hazug, kicsit tolvaj, kicsit nemzetvesztő - istenetek... nyikhaj istenkétek.

Egy bolond két és fél, három milliót csinált...
De ezek csak számok (érted, hogy értem, ugye?)
ómió
És se fizu- se nyugdíjlenyulással nem kellett "rásegíteni"? Aszta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.