Vera Jourová azért mondta azt, hogy figyelik a magyar kormány intézkedéseit, mert a liberális fősodor nyomás alá helyezte - magyarázta az igazságügyi miniszter.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ehhez csak gratulálni lehet! =)) Ilyen mértékben kizárni a valóságot már orbáni szintű elmeháborodottságot bizonyít!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: ¡No pasarán!

A Kövér agymenése után Varga Judy már orbáni szintű valóságkizárástól sem riad vissza

Mint ismert neki sikerült jelentősen félreértenie/félremagyaráznia, Szerinte – s nyomában a teljes bagázs Orbánnal az élen – azt hazudták, hogy az Európai Bizottság alelnöke szerint a magyar felhatalmazási törvény nem ütközik bele a közösségi jogba. Ezt olyan szinten sulykolták, hogy Vera Jourová kénytelen volt a diplomáciai hangnemet félre tenni és helyreigazítani a FAZ-nak adott „Die Ungarn und Polen wollen keinen allmächtigen Staat” interjújában. Melyben „hangsúlyozta, hogy Brüsszelben éberen figyelik, mit tesznek Orbánék a jogállammal”(egyébként erre utalt az eredeti megjegyzésében is), sőt utalt arra is, hogy szerinte „az eddig látottak alapján nyugtalanító a jogszabály, mivel a magyar politikában rendszerszintű változtatások mennek végbe általa, és a büntetőjogi módosítások a sajtó megfékezéséhez vezethetnek”!
Judy áttette a másik lábára a lasztit is csípőből tüzelt; erre válaszul a Facebookon azt írta:
„a liberális fősodorban pár pillanatra okozott is némi bénultságot, hisz nem tudtak mit kezdeni azzal a brüsszeli megállapítással, hogy a magyar koronavírus törvény nem ellentétes az uniós joggal és nincs szükség Magyarország elleni uniós eljárásra. Sokáig persze nem tűrhették ezt az új hangot és pártatlannak tűnő eljárást. ezért a hálózat nyilvánvalóan még nagyobb nyomás alá helyezte a szereplőket, aminek az első eredménye Jourova tegnapi Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott interjúja, amelyben egyrészt próbál mentegetőzni a magyar koronavírus törvénnyel kapcsolatos korábbi álláspontja miatt, másrészt nyíltan fenyegetőzik az uniós pénzek megvonásával, harmadrészt visszatér ahhoz a jól ismert módszerhez, hogy ha a konkrét jogszabályokba nem tudnak belekötni, akkor arról kezdenek értekezni, hogy kontextusban kell vizsgálni, hogy mi történik hazánkban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.