Bizarr bűneset a VII. kerületben.

Nemcsak nápolyit lopott, az eladót is bántalmazta

A Budapesti Rendőr- főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága 2020. május 9-én rablás bűntett miatt rendelt el nyomozást egy élelmiszerbolt alkalmazottjának feljelentése miatt, mivel egy férfi 2020. május 9-én 6 óra körül bement egy Wesselényi utcai élelmiszerüzletbe, majd onnan két nápolyit ellopott. Az üzlet alkalmazottja a tolvaj után szaladt, és megpróbálta visszaszerezni az édességet, azonban a férfi ekkor a boltos nőt többször ököllel megütötte, és megrugdosta. Az ütésektől az eladó földre esett, a férfi pedig elmenekült a helyszínről.

Az erzsébetvárosi nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az elkövető a rablás után egy közelben lévő autó utasteréből is megpróbált kitépni egy érintőképernyős autórádiót, azonban azt nem tudta kivenni, így csak a benne lévő adathordozót lopta el.

A felvételen a nyomozók az elkövető társaságában egy másik férfit is láttak, majd a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás során beazonosították a kamerafelvételen szereplő férfit, és a rablás feltételezett elkövetőjét, a 18 éves R. Richárdot. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai vidéki lakásukról előállították mindkét férfit. A kerületi nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a rablás feltételezett elkövetője mellett lévő férfi a bűncselekmények elkövetésében nem vett részt, sőt R. Richárd május 9-én reggel ismerősét is bántalmazta és megfenyegette, melynek hatására ismerőse átadta neki a mobiltelefonját.

A nyomozók R. Richárdot kétrendbeli rablás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​

Forrás: police.hu

Kép: Thinkstock

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.