Viszont szerintük a kormány tökéletesen fel volt készülve.

A kormány szerint Karácsony Gergelynek már a járvány előtt fel kellett volna készítenie az idősotthonokat

A kormány már a koronavírus-járvány előtt meghozott bizonyos intézkedéseket, hogy mérsékelje a terjedést, valamint az idősek védelmében, ezzel szemben Karácsony Gergely főpolgármester nem készítette fel a helyi idősgondozást – mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs szerint miközben a Pesti úti idősotthon gócponttá vált, lassan az összes ilyen fővárosi intézménynél ez a helyzet. Ma már az ilyen intézményekben élő emberek közül minden tizedik igazoltan fertőzött – fűzte hozzá.

Kifejtette, hogy 59 ezer körül van azoknak az embereknek a száma, akik ilyen intézményben élnek, közülük nagyjából 4 ezren laknak valamelyik fővárosi kezelésű otthonban. Az utóbbiak tíz százaléka fertőzött, miközben a nem a fővárosi önkormányzat által fenntartott otthonokban élőknek a fertőzöttsége nem éri el az egy százalékot.

A szóvivő szomorúnak nevezte azt is, hogy a Magyarországon a koronavírus-járványban meghaltak közül minden hatodik egy fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki.

"Ez oda vezethető vissza, hogy sok apró hiányosság mellett a főváros ezt a típusú felkészítést nem végezte el, az intézményrendszer nem állt készen arra, hogy egy ilyen helyzetet kezeljen"

- fogalmazott Farkas Örs.

Hozzátette, többféle vizsgálat is folyik, hogy a hiányosságokat feltárják, de szerinte az egyik legsúlyosabb az orvosi felügyelet hiánya volt.

A felelősség érinti az intézmények vezetőit, a fenntartót, vagyis a fővárosi önkormányzatot és Karácsony Gergelyt, aki továbbra is halogatja a döntéseket és a kormányra mutogat – véli Farkas Örs.

Forrás: MTI

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A qrmány mindig tökéletesen fel van készülve a hazudozásra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tessék mondani a járványügy, akiknek ilyen esetekben kizárólagos rendelkezési joga és a védekezéssel kapcsolatban kötelezettségei vannak mit csinál? Azon kívűl hogy naponta felolvassák a számokat ( a validitásukat ne bolygassuk), és elmesélik amit előírtak nekik, a kérdésekre meg semmit mondó válaszokat adnak, vagy még azt sem! Járványügyi témában nem a polgármester, hanem az adott település járványügyi hatósága dönt/ Kéretik legalább a saját egészségügyi törvényüket ismerni!
Nessy
Mint a kormánynak a kórházakat! Hamarabb voltak katonai parancsnokok, mint megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszerelés!
creativehun
Az elhíresült idősek otthonának az igazgatója fideszes..a határozatlan időre teljhatalommal felruházott kormány fideszes. Mihez kell akkor teljhatalom ha minden problémát megpróbálnak olyan személyre rátolni aki nem a kormánypárt tagja?! Akkor is most is..tök feleslegesnek tartottam a katonai jelenlétet..és a teljhatalmat. A fidesz nyomában a teljhatalom birtokában csak kín,nyomorúság és rettegés jár. Egyetlen épkézláb intézkedést nem hoztak még eddig. Inkább arról kellene nyilatkozniuk..ki és miért adott utasítást az országos adatok visszamenőleges manipulatív módosítására! Miért nem képesek kiadni többszöri konkrét kérés ellenére sem a fővárosi adatokat? A fidesz csürhe félti a koncot és kínjában össze-vissza értelmetlenül kapkod. Ennek pedig a lakosság issza meg a levét..mert fideszes körökben felelőst soha nem találni! Nincs köztük egy igaz ember!
Borsodi
A kormányunknak már a megválasztásuk napján le kellett volna mondaniuk a Magyar emberek érdekében. És tíz éve elkezdeni a kórházak építését és fejlesztését olyan ütemben mint a stadionok építését akkor most büszkék lehetnének magukra.
ómió
Ugyan már! Egy fenntartó - ha efftársi - semmiért nem felelős! Igaz, efftársak?
CsipkeRózsa
Először is, a feladat a kormányhivatalé.

Karácsonynak nem is a járvány előtt, még a polgármester választások előtt kellett volna felkészítenie az idősotthonokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.