Az MSZP újra felszólította Kásler Miklóst, hogy távozzon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) éléről – mondta a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, az Emmi megbukott, szinte működésképtelenné vált, mivel az egészségügyben, az oktatásban és a szociális szférában is válság van. Megjegyezte, a miniszter távozását követően egy önálló egészségügyi minisztérium létrehozását is szükségesnek tartják.

Az MSZP politikusa kifejtette: miközben a munkavállalók és munkaadók évente átlagosan 2,4 millió forint közterhet fizetnek be munkahelyenként, addig a kórházakban még a megfelelő tisztálkodásnak sincsenek meg a feltételei.

Korózs Lajos elmondta, a parlamentben hétfőn sikertelenül próbálták kérdezni Kásler Miklóst arról, miként tűnhetett el 4 ezer koronavírusteszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról, továbbá arról is, ki és miért változtatott meg ugyanitt statisztikai adatokat.

Az MSZP arra is választ vár a tárcavezetőtől, hogy miért kell Budapestre szállítani a koronavírussal fertőzött vidéki betegeket, továbbá arra is, hogy hol és mennyi egészségügyi, valamint szociális dolgozó fertőződött meg a betegséggel.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mert, ha még, ugye, "haladó módon" bezárna legalább egy tucat kórházat, a'la Böszme! Na, de így!? Tényleg "abcúg"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.