Szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalomra vonatkozó beutazási szabályok alóli felmentés iránti méltányossági kérelmek – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a kérelmeket kizárólag magyarul lehet benyújtani. Az egy háztartásban élőknek elég egy dokumentumot kitölteniük, abban indokolni kell a méltányossági körülményt, lehetőség szerint okirattal is igazolva.

A különös méltánylást érdemlő esetek között említette egyebek mellett a magyarországi hatósági eljárásban való részvételt, az üzleti tevékenységet vagy a munkavégzést a megfelelő meghívólevéllel, az egészségügyi ellátás igénybevételét beutalóval, a tanulók vizsgakötelezettségének teljesítését, valamint a közeli hozzátartozó temetésén való részvételt.

Hozzátette: az elektronikus ügyintézéshez szükséges űrlapok a rendőrség honlapján elérhetők.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Kivételt képeznek többek között a letelepedési kötvényesek, a diplomata útlevéllel rendelkező labdarúgók, az orosz bank alkalmazottai és ügyfelei, valamint a gyevi bíró.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.