A Fidesz tartja megnövekedett népszerűségét, a magas támogatottsági mutató annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány ellen tett intézkedésekkel az emberek több mint 70 százaléka elégedett – közölte legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fidesz-KDNP országos listájára az év eleji 51 százalékhoz képest a biztos szavazók 54 százaléka, az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártokra 16 százalékponttal kevesebben, a részvételüket biztosra ígérő polgárok 38 százaléka voksolna egy most vasárnap tartott választáson.

A baloldalon nagy a küzdelem a vezető pozícióért: jelenleg 13 százalékos támogatottsággal a Momentum a legnépszerűbb ellenzéki párt, az áprilisban kifejezetten aktív Demokratikus Koalíció májusban már csak 11, a Jobbik pedig 9 százalékon áll, amely ez utóbbinál kevesebb mint fele a 2018-as tavaszi támogatottságának

- írták.

Hozzátették:

az MSZP-Párbeszéd 3 százalékkal továbbra is történelmi mélyponton van, a Lehet Más a Politika 2, a Mi Hazánk Mozgalom 1 százalékot érne el, ha most vasárnap lenne a parlamenti választás, vagyis nem jutnának be a parlamentbe.

Az intézet szerint jelzi a kiábrándulást az ellenzéki pártokból, hogy a Kétfarkú Kutya Pártnak 6 százalékos a támogatottsága.

A felmérésből kiderült az is – tették hozzá –, hogy a teljes népességen belül a kormánypártok népszerűsége 43 százalék, azaz mintegy 3,5 millió szimpatizánsuk van. Az ellenzéki összefogást alkotó pártok teljes szimpatizánsi tábora jelenleg 26 százalékos, tehát alig több mint 2 millióan támogatják őket.

A kormánypártok népszerűségének tartós emelkedésében fontos szerepe lehet annak, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a lakosság legalább kétharmada elégedett a kormány koronavírus-járvány elleni védekezés során hozott intézkedéseivel – vélekedtek.

Egy, az előző héten csütörtökön és pénteken készült kutatást ismertetve azt írták: a magyarok 72 százaléka elégedett, és csak 23 százaléka elégedetlen a kormányzati döntésekkel, és még a kormánykritikus válaszadók 41 százaléka is úgy gondolja, hogy megfelelőek a járvány ellen tett kormányzati intézkedések.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása május 7. és 8. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ilyen mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
a felmérést végezte, Frász Ágoston Samu
cége; akinek cégét évi 500 millióval tömi
ki a kúrmány !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Józsipapa
a felmérést végezte, Frász Ágoston Samu
cége; akinek cégét évi 500 millióval tömi
ki a kúrmány !!!
Zsopiale
Ezeket az aljas hazug náci patkányságokat, azért merészeli a náci hazaáruló rablógyilkos szarbángeci maffia megtenni, azért van pofájuk hozzá, mert tudják hogy van kb 5 millió magyar az országban, aki nem mond ellent nekik, akik részben ostobaságból ill tévedésből, a propaganda agymosás miatt, részben félelemből, de néha lekenyerezettség és kiszolgáltatottság miatt... elhiszik, mert el kell hinniük, nincs más választásuk, úgy érzik. Nyilván a valódi adat teljesen más, és nyilván, ha nem lenne a nemzet legalább fele terror alatt tartva, akkor közröhej tárgya lenne az ilyen szánalmas átlátszó hazug erőlködés...
Nessy
Attól függ, kiket kérdeznek! Meg van már régen a lista, kikre érdemes a telefon költséget pazarolni!
Gauntlet
Szánalmas jövőkép! Ha igaz! Ki szavazna gyilkosokat? Írja alá névvel!
Aki Én
Kiáll a fidesz, és azt mondja ,,jó vagyok".
Ez hiteles...
teuton
@Shikari: Mi az hogy CSAK negyötöd??? Rakosi, bocs Orgeci elvtars kiadta az utasitast, 120% kell legyen!!!
jesz
A Kúria nem tudja ezt az eredményt? Vagy így akarnak szerezni még pár tízezer szavazatot? Minden cigány nem kaphat ebből a 99 millióból...
verőce21
Van egy jó és rossz hírem lipsikák!
A rossz hírrel kezdeném. A megbízható finesznek még nőtt is a támogatottsága, a járvány ideje alatt!
A jó hír számotokra: az MSZP-Párbeszéd 3 százalékkal továbbra is történelmi mélyponton áll...Ebből ha levonom is a nulla százalékos Párbeszédet, akkor sem jutna be maszop a parlamentbe! :)
Jó mi?
namihami
Nézőpont, Századvég, vadbarmok.hu, prostisrácok.hu, KESMA és társai---egy istálló. Ugyanabból a kézből kapják a kockacukrot. És nem szeretnének a csemegéről lemondani.
És azt is jól tudják, hogy ha a pályán nem futnak inukszakadtáig, akkor nincs többé zab.
lampa laz
Szarban van a fidesz ha csak 70%-os a népszerűsége az akolban, hol a francba van a hiányzó 30%-nyi birka, csak nem jobb legelőre találtak?
Béla333
"tartja megnövekedett népszerűségét a Fidesz, az emberek elégedettek a kormány járványügyi intézkedéseivel"

Persze hazudnak, hiszen a kormány fizeti őket!
Borsodi
Gondolom azokat kérdezték meg akik ebből is nyerészkedtek,talán az a 160 ezer ember akit elbocsájtottak a munka helyéről,és azok a betegek akiket kipateroltak a kórházakból mennyire lehetnek megelégedve?
simmering73
Csak ez a két szopósbárány (shikari, verőce) kajálja ezt a hülyeséget.
human
A Nézőpont már egyszer az októberi választásokat elnézte.
tudode
Nem csak a járvány után, a NER után is új életet kell kezdenie az országnak, mert csalás, és ámítás az ami/aki "csak" optikai csalódás:
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Kilencedik éve cinkos, aki néma!
kereső
Én magyar vagyok, nem fidess-es, tehát én elégedetlen is lehetek ezzel a maffiával. Akii embereket gyilkol, éhezni hagy- az nem emberszámba való.
kereső
Ezzel a szijjártó bussinessel legyek elégedett?
"Tényleg használhatatlan
Az egyik vidéki kórház intenzív osztályán szolgáló, név nélkül nyilatkozó orvos további szakmai észrevételeit is megosztotta lapunkkal. Mint kifejtette, a leszállított gépek tubuson keresztüli lélegeztetésre nem használhatók, pedig ez egy tüdőgyulladásban szenvedő betegnél alapkövetelmény lenne. Az intenzív osztályon használatos lélegeztetőgépek nagyon fontos funkciója, hogy a bevitt gázkeverék oxigéntartalma szabályozható. Ám ezt szintén nem tudják az új berendezések. Változó oxigénigényű, tüdőgyulladásban szenvedő betegek lélegeztetése e funkció nélkül kimondottan tilos, mivel a betegek épségét veszélyeztetnénk."

Tállai ma közölte, hogy a kormány eddig 690 milliárdot költött a védekezésre. Igy??? Meg azért 12,8 %-os a halálozási arány a megbetegedettekhez viszonyitva? És azok közül hányan haltak meg akit kipateroltak az ágyfelszabaditás miatt? Azt se mondja meg senki- hány ember élete szárad orbán lelkén.(lelkén, ami nincs neki)
simmering73
"A régi dolgokat kedvelő Orbán beszerzői félreérthettek valamit. Lélegeztetőgépek helyett ugyanis olyan készülékeket sikerült megrendelni és leszállítani több koronavírusos betegek ellátására hivatott intenzív osztályra, amelyek csak alvásfüggő légzészavarok és egyéb tüdőbetegségek kezelésére alkalmasak."
contextus.hu/orban-viktor-koronavirus-kormany-lelegeztetogep/
Tapsoljatok birkák a szakértőknek.
ómió
És sehol egy "jó efftársi közvéleménykutató", amelyik lehazudná? Ez már tényleg az "efftársi szegénység"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.