Máris reagált Orbán a meghívásra, és elutasította azt.

Orbán Viktor nem hajlandó Brüsszelbe menni a vitára – ezt válaszolta az Európai Parlamentnek

Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.

Orbán Viktor kifejtette, jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában. A miniszterelnök arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen – tette hozzá Havasi Bertalan.

Mindezek alapján Orbán Viktor levelében arra kérte az Európai Parlament elnökét, hogy biztosítsa a felszólalási lehetőséget Varga Judit miniszternek.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kishonda
Várható volt, hogy őfenesége csak itthon meri jártatni a száját. Gyáva szar alak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Úgy tűnik, hogy a tények kizárásával kényelmesebben tudnak vitatkozni az EU parlamentben…
Béla333
Orbán annyira el van foglalva a járvány elleni harccal, hogy nem tudott elmenni Brüsszelbe elmagyarázni, hogy miért jó Magyarországnak az orbáni diktatúra, ellenben 1 nap múlva elment Belgrádba nyilván a Bp-Belgrád 700 milliárdos vasút mutyi ügyét sínre tenni.
teuton
@1magyar: Hülyegyerek! Azt sem tudod, mit jelent a migrans szo! Egyebkentabban a temaban pedig NEM migransokrol van szo, hanem menekültekröl! Es csütörtökön megszületett az EB legujabb elitelö itelete MAGYARORSZAG -es NEM a magyarok!- ellen, vagyis a fidezskormany törvenye törvenyellenes! Ja, ehhez a Kosstuth-radi penteki birka-predaikaciojan kivül nemzetközi mediat is kellene nezni/olvasni!
Vissza a EP-vitahoz: A hitleri felhatalmazasi-törvenyröl van szo, amilyent EGYETLEN orszag kormanya sem hozott meg Hitler ota! EZ IS ütközik EU-s törvenyekkel. Nem fplytatom, analfabetakkal ertelmetlen dplog leallni tenyekkel vitatkozni, csak szajkozod a Soros, migrancs, Gyurcsany, nyocev szavakat, tönbbre nem is tellk töled...
teuton
@1magyar: Hülyegyerek! Azt sem tudod, mit jelent a migrans szo! Egyebkent abban a temaban pedig NEM migransokrol van szo, hanem menekültek nemzetközi törvenyek altal szabalyozott IDÖLEGEGES (!) befogadasarol!
Most pedig megszületett az EB legujabb elitelö itelete MAGYARORSZAG -es NEM a magyarok!- ellen, vagyis a fideszkormany törvenye a tarnzitzonakrol törvenyellenes, fogvatartasnak szamit! Ja, ehhez a Kossuth-radio penteki birka-predaikaciojan kivül nemzetközi mediat is kellene nezni/olvasni!
Vissza a EP-vitahoz: A hitleri felhatalmazasi-törvenyröl van szo, amilyent EGYETLEN orszag kormanya sem hozott meg Hitler ota! EZ IS ütközik EU-s törvenyekkel. Ebben a vitaban pedig a hazszabaly szerint csak allam- vagy kormanyfö vehet reszt, nem küldheti a szomszedjat vagy valamelyik szervilois csahosat! Egy allitolag jogi diplomasnak ezt tudnia kellene...
Nem fplytatom, analfabetakkal ertelmetlen dolog leallni tenyekkel vitatkozni, csak papagajkent szajkozod a Soros, migrancs, Gyurcsany, emuttnyocev szavakat, többre nem is telik töled...
1magyar
@teuton: Hülyegyerek! Orbán visszaadja az általad említett "hiitleri felhatalmazási törvényt' most, hogy járványügyileg jól állunk.
teuton
@1magyar: Hülyegyerek! MAJD valamikor visszaadja? Ezt igeri? Es arrol nem olvastal -ja, nem tudsz-, hogy rendeletek helyett, amik eddig voltak, ugyanazokat törvenybe iktatjak???
Melyik europai orszagban volt ilyen hitleri felhatalmazas???
Melyik europai orszagban küldtek haza magatahetetlen embereket a korhazakbol???
Melyik europai orszagban 25% a korhazi dolgozok fertözöttsege???
Melyik europai orszagban iranyit KATONASAG MAGANCEGEKET es korhazakat???
Melyik europai orszagban büntetendö a maganvelemeny mint "remhirterjesztes"???
Melyik europai orszagban szabotalja a kormany a tesztelest???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.