400 milliárd forintot költ a kormány a munkahelyek védelmére, 235 milliárdot szociális porgramokra és 674 milliárd forintot beruházások támogatására. 400 milliárd forintot költ a kormány a munkahelyek védelmére, 235 milliárdot szociális porgramokra és 674 milliárd forintot beruházások támogatására. A gazdaság helyzetét az ATV Egyenes Beszéd stúdiójában Surányi György, volt MNB elnök elemezte. A...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Összefüggések

Miközben az EU-val huzakodik mert a kalapjának nem tisztelegnek naponta többször okadatolja, hogy az EU-nak jogosak a fenntartásai

Három nem éppen hízelgő vélemény:
Az ATV Egyenes Beszéd stúdiójában Surányi György, volt MNB elnök elemezte a gazdasági helyzetet. Kifejtette, hogy igazából (ha nem is ezzel a szvakkal) most unortodox intézkedésekkel – át és végig-gondolatlan – kapkodnak össze vissza. Sőt azt is, hogy „a kormány által használt forrás átcsoportosítás leánykori neve a megszorítás, ugyanis ez azt jelenti, hogy elveszek valahonnan pénzt, és máshová teszek.”!Azt már mi tesszük hozzá, hogy az ahová igencsak véleményes!
Ian Bremmer a befolyásos Eurasia Group tanácsadó és elemző cég alapító-elnöke adott interjút a hvg.hu-nak. A felhatalmazási törvényről mondta: „Az elérhető javak elosztása feletti kontroll a legközvetlenebb módja a hatalomgyakorlásnak. Főleg azok számára, akik ismerik a kormányzás kerülő útjait. Rahm Emanuel, Barack Obama volt stábfőnöke mondta egyszer: sose hagyj kárba veszni egy jó kis válságot. Orbán azon kevesek egyike, akik ebben a világjárványban megfogadták Emanuel tanácsát.”
a friss HVG hetilap számol be róla, hogy „Az állami tulajdonú tőkealap-kezelőnél, a Hiventuresnél az április 20-ai kormánydöntés alapján 150 milliárd forintot dedikáltak arra, hogy hazai és külföldi cégfelvásárlásokat és ingatlanos tranzakciókat, valamint egyéb fejlesztéseket finanszírozzanak belőle. Jegybanki forrásokból további 1500 milliárd forint hitel áll rendelkezésre az NHP Hajrá! konstrukcióban, amelyből ugyancsak lehet felvásárlásra és ingatlanüzletekre költeni.”.
Ehhez jön, hogy „Nem elég, hogy a parlament kormánypárti többsége már évekkel ezelőtt kivette a Gazdasági Versenyhivatal jogköréből a nemzetstratégiai jelentőségűvé kinevezett összefonódások vizsgálatát, most azokat a felvásárlásokat sem kell bejelenteni, amelyekben állami többségű kockázatitőke-alapok vagy magántőkealapok jelennek meg. ”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.