Zacher Gáborral toxikológus két fronton is harcol a járvány ellen, a hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosaként és budapesti mentőorvosként is.

A megmondóember D. Tóth Kriszta a WMN portál Elviszlek magammal című műsorában ismertette véleményét a járvánnyal kapcsolatban – vette észre az Index.

Zacher szerint az idősotthonok fokozott veszélyeztetettségnek vannak kitéve a koronavírussal szemben.

Ha egyszer oda bekerül a vírus, akkor a halál ott aratni fog. Ez nagyon rosszul hangzik, de ott nagyon sok halálra ítéltet lát az ember, akiről tudom, hogy egy-másfél hónapon belül kvázi nem lesznek az élők sorában. Amiről az alapbetegségeik is tehetnek, de a vírus lesz az, ami tulajdonképpen a mondat végére oda fogja tenni a pontot

- mondta a főorvos.

Ami a kormány által folyton emlegetett orvosi jelenlétet illeti, Zacher Gábor szerint ez egy huszonhetedrangú kérdés. 

Ha egyszer bekerül a vírus, akkor nem lehet ezzel a történettel túl sok pozitív dolgot tenni, hanem igenis sajnos végig fog menni az emberek között.

- fogalmazott Zacher, aki szerint egy ilyen helyzetben lényegében mindegy, melyik otthonban hány orvos van, ha a vírus egyszer oda bejut, akkor ugyanis már nem sok mindent lehet vele kezdeni.

(Index)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nézd már...egy normális vélemény...mivel ugye gyógyszer nincs...az orvos sem sokat tehet,max elküldi a kórházba lélegeztető gépre...csak a hülye fideszesek ezt így nem gondolják végig,mert a vezérürü sem gondolkodik!!!
ómió
Naná, hogy nem! Efftársilag tegyen ki-ki, amit akar, utána meg pihe-puha efftársi érzés a "Zorbánra" mutogatni!
Nessy
Ez sajnos valóban így van! Aki már látott idős otthont belülről, annak ez nem meglepő. Hiszen egy szobában több idős, zömében krónikus betegségekkel küzdő paciens lakik. Csak egy még nem beteg, de már fertőző lakó, vagy dolgozó kell ahhoz, hogy a láncreakció elinduljon. A még nem beteg, de már fertőző egyént az orvos ránézésre nem tudja "kiszűrni", ahogy azt a "hozzáértő fideszes politikusok" képzelik! Talán a legfontosabb gond az volt, hogy miközben a kórházakra koncentráltak, senkinek nem jutottak eszébe a hasonló fertőző gócpontok! Apropó! a kórházi fertőzések magas számáért ki a felelős??? Karácsony?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.