Kinyomoztam, mit rejtenek a rejtélyes kínai dobozok – írja közleményében Bencsik János független országgyűlési képviselő.

"Van, hogy inkább bepisilnek a nővérek" – gagyi védőfelszerelések érkeztek Kínából a dolgozók szerint

"Nem egészségügyi felhasználásra" – ez a felirat volt olvasható kínaiul több tucat olyan dobozon, amelyeket a kormány a járvány elleni védekezéshez szerzett be Kínából.

Az esetről elsőként számoltam be Facebook oldalamon, hivatalos magyarázatot azóta sem kaptam, a felirat állítólag véletlenül kerülhetett a nagy kavarodásban a dobozokra

- emlékeztet Bencsik.

Azt írja, kétheti nyomozás után sikerült kiderítenie, milyen egészségügyi felhasználásra alkalmatlan védőeszközöket rejtenek a kínai feliratú dobozok. Az eredmény túlzás nélkül sokkoló.

A Bencsik által meginterjúvolt egészségügyi dolgozó az alábbiakról számolt be:

Tizenkét órát kell dolgozniuk egy legfeljebb négy órán keresztül hordható maszkban, amelyben ráadásul nehezen lehet lélegezni, „szédülés keletkezik tőle, nekem a vérnyomosám is magasabb lett.”

A gumikesztyűk szerinte nem nyújtanak védelmet, ezért általában kettő-hármat szoktak egyszerre felvenni belőlük, és könnyen elszakadnak, ezt be is mutatták.

A védőszemüvegek bepárosodnak, nem lehet bennük dolgozni, ezért inkább sajátot használnak.

A biztosított védőköpeny nagyon vékony, nem véd meg a vírustól, csak látványelemnek jó.

Az egészségügyi dolgozó azt állítja, a szkafanderekkel is voltak problémák, meleg volt és bepállott, és csak egyet kaptak belőle naponta, pedig ha valaki egyszer leveszi, mert enni akar vagy vécére kell mennie, elvileg már nem lehetne ugyanazt visszavenni.

Van olyan is, hogy inkább bepisilnek a nővérek, vagy pelenkát húznak fel

– mondta a kórházi dolgozó.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a lényeg, hogy Szijjártóék gennyesre keresik magukat rajta! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Vadászati kiállítást akarnak a zemberek !!!
Clavigo
@Gyütt Mönt: ...meg egy kis segílykét futbalista tehetségeinknek..!!! Minden más,,,jó van a zúgy,,oszt jó napot.
RonaGyuri
a lényeg, hogy Szijjártóék gennyesre keresik magukat rajta! =))
vacsi
"Bepisilnek a nővérek"; meg pelenkát használnak... Hát, én már kórházba nem is akarok menni!
Egyébként a kínai felirat a dobozokon nagyon jó, ezeket a felszereléseket NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN kell használni. De felszerelés kell a rendőröknek, katonáknak is, ha olyan munkát végeznek - adják oda nekik.
Bár szerintem az, hogy megfelelő időközökben lecseréljék, mindennél fontosabb.
peterkelemen
Megy a kínai kommunista párttal a mutyi ezerrel a háttérben. Fidesz+KKP összenő ami összetartozik.
peterkelemen
Orbán Viktor, még 2011-ben kijelentette, hogy nem kell a "csúnya" IMF hitel sőt semmilyen hitel nem kell mi függetlenek akarunk maardni. Most Orbán Viktor 2020-ban meg mit tesz az orosz hitel felvétel után még jobban eladósítja a magyarokat: 700 milliárd forintos kínai hitellel adósította el Magyarországot az Orbán-kormány hirklikk.hu/kozelet/700-milliard-forintos-kinai-hitellel-adositotta-el-magyarorszagot-az-orban-kormany/362920/
peterkelemen
Ezt már régen tudjuk az elejétől fogva: Rengeteg a selejt a kínából európába érkező maszkok és tesztek között qubit.hu/2020/03/30/rengeteg-a-selejt-a-kinabol-europaba-erkezo-maszkok-es-tesztek-kozott
peterkelemen
Kína selejtes, használhatatlan védőfelszerelésekkel, maszkokkal és tesztekkel árasztja el a világot - Orbánék kussolnak ez ügyben www.gatestoneinstitute.org/15917/china-defective-medical-supplies
Gyütt Mönt
Soros áll a háttérben, a napnál világosabb. Aztán ott van még Gyurcsány, Brüsszel, a migránsok és a nyócév.
balos
@Gyütt Mönt: A rákosi és Kádár már smafu?
kereső
Ezekre ment már el 690 milliárd, meg a yacht kikötő támogatásra, meg a vadászati kiállitásra, meg az egyházaknak, meg focistáknak, meg saját lábnak turizmus támogatásra, a kihasználatlan mobil kórházra a börtön területén. Szórják ezek a pénzünkket mint bolond a liisztet.Csak arra nem jut amire leginkább kéne. Csodálom, hogy nem dicsekednek a távoktatással is, bár czunyiné aki elköltött rá tiz milliárdokat( a nagy semmire) nagy tapsot kapott a cirkuszban.Közben mészáros, garanncsi, szijj és tiborcz tovább gazdagszik a védelmi alapból. TAPS!!!
Gyütt Mönt
@balos: azok még előttünk vannak. Rákosi újratöltve. Tudod, retro a divat.
Sámannus
Az lenne a csoda, ha még működne valami az országban. A pohos mindent szétkúr amihez hozzáfog.
Jozefina
Felháborító, hogy minden bevizsgálás nélkül küldik az EU dolgozóknak!!!?? Ez már szinte szándékos (nem mondomki, hogy mi)!!!?? Minden esetre egy ország tragédiája, amit művelnek "mindenkit megvédünk" címen!!??
1magyar
Akik konkrétan részt vesznek a vírusos betegek ápolásában az életüket kockáztatják minden percben.
Tilos lenne őket 8 óránál egy perccel is tovább dolgoztatni, meg persze dupla fizetést adni nekik, nem a kormánytagoknak havi 3-4 millát.
A gazdagok meg fizessenek külön adót.
ómió
Ahelyett, hogy "haladó módon" inkább bezárnának pár kórházat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.