Azt is elmondta, hogy véleménye szerint a bevándorlás egészségügyi veszélyt is jelent.

Szijjártó Péter szerint a koronavírus miatt ismét megindulhatnak a bevándorlók – szerinte ez a megoldás

A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába, amelyek a biztonsági és kulturális kockázatokon felül már egészségügyi fenyegetést is jelentenek – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében, miután európai uniós kollégáival tárgyalt.

Spanyol kezdeményezésre 14 európai uniós külügyminiszter vitatta meg a Földközi-tenger térségében kialakult helyzetet videokonferencia keretében. Szijjártó Péter az egyeztetés után azt írta: ez a térség már a világjárvány kitörése előtt is komoly nehézségekkel nézett szembe, azóta pedig a problémák csak még súlyosabbak lettek.

„A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába, amelyek a biztonsági és kulturális kockázatokon felül már egészségügyi fenyegetést is jelentenek”

– közölte.

„Az álláspontunk világos: az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok”

– fogalmazott.

Ehhez szerinte két dolgot kell tenni: „szigorúan meg kell védeni a határainkat, és fejlesztéseket kell végrehajtani ott, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik erre”.

A miniszter hozzátette: Magyarország mindebből kiveszi a részét, „több észak-afrikai országban nyújtunk segítséget az ivóvíz-ellátás biztosításához és az egészségügyi rendszerek működőképességének fenntartásához. Mindemellett 1200 észak-afrikai fiatalnak adunk ösztöndíjat magyarországi egyetemeken és eddig 22 millió euróval támogattuk” az üldözött keresztény közösségeket. A visegrádi országokkal együtt 35 millió euróval segítjük Líbiában a járvánnyal szembeni védekezést és a határok őrizetét – sorolta Szijjártó Péter.

Forrás: 24

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Peti! Hívd be őket a külügybe és mond meg nekik, hogy ne tegyék!
Tökfej!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Peti! Hívd be őket a külügybe és mond meg nekik, hogy ne tegyék!
Tökfej!
Nyírfa
Péter, Te a saját egészségeddel törődj, mert hálni jár beléd a lélek.
1. lépés: szabadság
2. lépés: lemondás
3. lépés: visszavonulás
Gyütt Mönt
Ha nagyon arcoskodnak az afrikaiak, akkor Szíjjártó Péter odaküldi Kaleta Gábort, aztán megnézhetik magukat.
tudode
Na ne!
.
Az még nem derült ki, hogy 2015-ben hogy került a Keleti pu-ra annyi menekült, akik rájöttek arra a sajátos vendéglátás miatt, hogy nem tanyáznak le ebben az országban, a videó összeállítás szerint mekkora különbség látható
.
---- Menekültexodus: Salzburgig utaztunk az autópályán menetelőkkel
.
www.youtube.com/watch?v=lLYfXgKXuMU
.
De miért kell beképzelni azt, hogy melyik ország a befogadóbb! A menekültek sem most jöttek le a falvédőről, kivételt képeznek a vendégmunkások, akik hazájukban hagyják a bacikat is!
Qqberci
Szíjrágó! Menj ki a határra: ha meglátnak, sírva menekülnek vissza...
vitriol
ezek visszatérnek a migráncsozáshoz, mert nem vált be a "karácsonyozás"!
Clavigo
Gondolom a közmunkát akarják elvenni a magyaremberektől.
legott
Ha már nem elég félelmetes és ezért nem lehet riogatni a járvánnyal, jön újra a migránsozás.
Folyamatosan félelemben, nyomás alatt kell tartani az embereket, hogy a kormány mindig a nagy honvédő szerepben tetszeleghessen. Mert csak Orbán tudja megvédeni az országot minden bajtól, támadástól, fenyegetéstől, és senki más az egész univerzumban!

Szijjártó, egy fehér, keresztény, hetero, rémisztő rémhírterjesztő !!!

De én...
"Nem, nem, nem
Soha nem, nem, nem
Én nem leszek soha sem a játékszered"

Anyád agyát mossad, te primitív kőbunkót!
simmering73
Ez is berottyantott a pelusba, nem csak Rettegő Gyuribácsi.
Zsopiale
A náci hazaáruló Szarbángeci maffia és csicskái, mint ez a fogyatékos paprikajancsi szarszopó anyabaszó patkány KB VÉGTELENSZER NAGYOBB VESZÉLYT JELENTENEK EURÓPÁRA MINT A MIGRÁNSOK...!!!
lampa laz
Kezd lecsengeni a vírus, újra elővették a migráncsozást.
lusta
@tudode: MiIlen nagy szerencse, hogy a kötvényes bevándorlók most, hogy már mi fizetünk nekik egy rahedli pénzt, az adófizetők pénzétől megriadva a betegségeket, vírusokat otthon hagyják.
tudode
@lusta: .
A turista, harmadik országbeli munkavállalók steril tisztán dolgozhatnak azok helyett, akik jobb élet reményében elhagyták ezt a szerencsétlen országot!
Jozefina
Továbbra is kell riogatni valamivel és félelembe tartani az embereket!!!?? Erre születtek!!??
nezelodo
Már nagyon elcsépelt a migránsokkal való riogatás. Fociországban sokaknak sokkal riasztóbb lenne, és érthetőbb, ha eloroznátok Szepesi Gyuri bácsi szívet megremegtető örökbecsűjét, hogy "Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok!"
ómió
Tiszta sor, még akkor is, ha efftársilag "migráncs nincs is"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.