Merkely Béla azt gondolja, Budapest bebizonyította, hogy a saját maga és az ország érdekében is fegyelmezetten be tudja tartani a korlátozásokat.

A szakembereket is megdöbbenti, milyen kevés koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon

– fogalmazott az InfoRádiónak adott interjújában a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla azt mondta, nem arról van szó, hogy itt az emberek fegyelmezetlenek, hanem nagy a népsűrűség, ezért a járványügyi intézkedések betartására még nagyobb figyelmet kell fordítani. Úgy vélte, a főváros is rászolgált a fokozatos lazításra, mivel Budapest bebizonyította, hogy a saját maga és az ország érdekében is fegyelmezetten be tudja tartani a korlátozásokat. Szerinte eljött a lassú lazítás ideje, ideje kicsit kimenni a szabadba, élvezni a jó időt és a napsütést.

Magyarország legyőzte a járvány első hullámát, így pedig a második hullám legyőzésére is képes lehet

– tette hozzá.

A második hullám nem lesz akkora, mint most, meglepni már nem fogja Európát és Magyarországot sem az ősz, de a vakcina kifejlesztésére, amellyel a leginkább veszélyeztetett populációt meg lehet védeni a vírusfertőzés súlyos következményeitől, az egész világ már nagyon vár – mondta.

Budapesttel kapcsolatban fontosnak tartotta hangsúlyozni:

nem arról van szó, hogy itt az emberek fegyelmezetlenek, hanem nagy a népsűrűség, ezért a járványügyi intézkedések betartására még nagyobb figyelmet kell fordítani.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

(infostart.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Tökéletesen igaza van a professzor úrnak...az égadta világon semmi különbség nem volt a főváros ,és vidék között...csak olyan bonyolult fogalmakat mint népsűrűség...az egybites fidesz szavazó nem érti meg, ezért egyszerűbb volt azt mondani hogy budapesten sok a fertőzött...na és persze azt is elfelejtették hozzátenni hogy a kórházakban,meg idősotthonokban szedi jórészt az áldozatait,amúgy is beteg emberek közül..
Nessy
A professzor úr véleménye autentikusabb, mint az operett törzsé, melyet Orbán vezet.
Qqberci
Mi az, hogy "rászolgált"?... Akkor ez most egy szakmai vélemény, vagy jutalom?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.