Miután Orbán Viktor szombat délutáni videójában azt emlegette, hogy fényes győzelmet arattunk a járvány első hulláma fölött, közleményt adott ki a Jobbik.

"Orbán elveszítette a járvány elleni első csatát" – megszólalt az ellenzék

Jakab Péterék azt üzenik a kormánynak, hogy ezentúl fordítson még nagyobb figyelmet a budapesti lakosokra és az egészségük megóvására.

Fontos lenne az is – de ezt Orbán rendre nem veszi figyelembe –, hogy az országos gyógyintézetekben folyamatosan teszteljék a pácienseket, hiszen ezeknek a többsége Budapesten található és állami fenntartású. Teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy meg lehessen akadályozni a járványügyi gócpontok kialakulását! Olyan többé nem fordulhat elő, hogy fővárosi kórházakból hurcolnak be betegségeket zárt intézményekbe!

- olvasható a közleményben.

Majd így folytatják:

Orbán szerint ő nyerte az első csatát a járvány elleni harcban, de el kell keserítenünk: ezt ő elveszítette! Csakis a magyar emberek és az önkormányzatok felelős hozzáállásának köszönhető a járványügyi védekezés sikeressége.

Továbbra is követeljük a kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoknak azokat a forrásokat, amelyekre már nincs szükség a védekezéshez! Az önkormányzatok élni és dolgozni szeretnének, nem pedig újabb elvonásokat!

Orbán szerint időben meghozták az összes döntést is. Nos, ha rajta múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák és a közintézmények. A le- és bezárások kizárólag a kőkemény ellenzéki követeléseknek köszönhetők.

A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Mi így szoktunk nyerni. Tulajdonképpen Mohácsnál is mi győztünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@csipetke: Majd azt én eldöntöm, hogy válaszolok-e. Te pedig eldöntheted, hogy elolvasod-e.
Egy szóval nem mondta Orbán, hogy rajtunk kívül máshol nem arattak fényes győzelmet a vírus felett. De tény, hogy több országban ez nem sikerült.
A depresszió pedig nem azon múlik, hogy mennyire érsz rá. Borzasztóan negatív vagy, figyelj oda magadra.
teuton
@1magyar: EGY peldat hoztal, de indoklast nem! Pedig mindenütt olvashato, hog miert epp Francia-es Olaszorszagban nagy a halalozasi ranay! Ja, olvasni kene megtanulni, nem csak baromsagokat firkalni!
Az EN peldamra miert nem valaszoltal (Nemetorszagban csak minden 21. fertözött halt meg, mig MO-on minden 8.!)
A feltett kerdeseimre miert nem valaszoltal?
Na itt van meg 1: Ki teszetelte a megvasarolt kinai maszkokat es mi lett a vizsgalat eredmenye? Erröl igen nagy a hallgatas, Cilike pedig csak annyit közöllt, hogy "nagy a minösegi különbseg"...
verőce21
Történelmünk során másodszor zárult sikerrel tavaszi hadjárat, az ország minimális emberveszteséggel győzte le a Covid-19 nevű láthatatlan ellenséget.
Mindannyiunk közös diadala jó alkalmat kínál megemlékezni az 1849-es dicső tavaszi hadjáratról is. Akkor elődeinknek a császári erőkkel vívott harcok csúcspontja május 21.-én Budavár visszafoglalása volt.

A krónikák szerint a 17 napos ostrom megkezdése előtt a fővezér Görgey Artúr egy elfogott osztrák tiszt közvetítésével felszólította a várat védő Heinrich tábornokot a megadásra, ő azonban válaszul inkább ágyúival rommá lövette a pesti Duna-part egész házsorát. A történethez tartozik, hogy a vár védelmében maga Heinrich is elesett. Sőt odaveszett helyettese is, aki a magyarok végső, hősi rohama közben bosszúból fel akarta robbantani a csaknem kész Lánchidat, de üzemi balesetet szenvedve, a lőporos hordókkal maga szállt el.

Szerencsére a korabeli haditechnika következtében rövid volt a várból kilőtt golyóbisok röppályája, így épségben maradtak a Dunától néhány száz méterrel távolabbi pesti házak. Mint például a mai Városháza impozáns épületegyüttese, amely akkoriban Károly-kaszárnya néven funkcionált. A Főpolgármesteri Hivatal barokk műemléképületére mostanság politikai csatározások célpontjaként terelődik a figyelem.

Annakidején, 171 éve, a magyar hősök által elfoglalt Budai Vár egyúttal az ország szuverenitásának szimbóluma volt. Napjainkban, a világjárvány legyűrése mellett a globalizmus elleni harcban, ismét a szabadságért kell helytállni. Ez nem más, mint Dávid küzdelme a nagy pénzekkel doppingolt brüsszeli Góliáttal szemben.

Amikor pedig a kétharmados többség az identitászavaros, eltorzult lelkű áskálódókat hazaárulónak nevezi, vérig sértődnek. Feldúltan, gonoszsággal teli, túlsúlyos bőrönddel utazgatnak Brüsszelbe. Dobrev Klára, Cseh Katalin, vagy Ujhelyi István talán némileg lecsillapodnának, ha utazás közben felidéznék magukban Kölcsey örökérvényű, szállóigévé nemesült mondását: a haza mindenek előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.