Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forintos támogatást biztosít a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához – tájékoztatta a szaktárca az MTI-t szombaton. Azt írják, így "biztos kézbe" kerülhet a színház.

300 milliót ad az Emmi, hogy a Karinthy Színház "biztos kézbe" kerülhessen

Az Emmi közleményében emlékeztet arra, hogy Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosa tavaly november 6-i elhunyta óta a színház működési nehézségekkel küzd. A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) késznek bizonyult a színház átvételével megteremteni a teátrum biztos fennmaradási körülményeit. Az Emmi és az MTT közös célja a színház kulturális örökségének megtartása, a Karinthy Márton vezetésével megteremtett művészi értékek továbbvitele.

A szerződés részleteiről a két félnek, a jelenlegi üzemeltető nonprofit kft.-nek és a Teátrumi Társaságnak kell megegyeznie.

A színház további működtetésében a Karinthy Márton által kialakított magánszínházi modellt tartjuk kívánatosnak

- jelezte közleményében a minisztérium.

A jelenlegi támogatást a színház biztos szakmai kézbe helyezése érdekében nyújtja az Emmi, az évtizedes művészi értékek továbbvitelét szem előtt tartva.

A 300 millió forintos támogatási összeg a vételár és az átadás-átvétel költségeit fedezi, folyósításának feltétele pedig a jelenlegi tulajdonosokkal való megegyezés

- szögezik le a közleményben.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Qqberci: persze! Képzeld el, ha a kereszténynépnemzeti kultúránkat szellemi vírusfertőzés érné!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
@Nessy: tippelek, én valami NER szagot érzek mögötte.
Nessy
@Qqberci: persze! Képzeld el, ha a kereszténynépnemzeti kultúránkat szellemi vírusfertőzés érné!
Giovanni Alba
@Horizont: Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy mivel Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált,
„Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem”
– írta.
Giovanni Alba
@Horizont: Nem akarok konteokat gyártani, de el tudom képzelni ahogy jelentőségteljes hangsúllyal a tudtára adják valakinek hogy "vannak magasabb szempontok" , azaz "ne legyen önző, gondoljon a társulat jövőjére is, mert ha makacs, akkor csak múltja lesz", de ez csakis az én fantáziálásom
ómió
Pedig egy "haladó molesztagép" tuti ingyen is átvenné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.