Megrázó történet került ki Szabó Tímea Facebook-oldalára.

Meghalt az idős férfi, miután egy nappal a műtétje előtt hazaküldték a kórházból a Kásler-féle utasítás miatt – megrázó videóban vallott az özvegye

Polip betegséggel került kórházba egy óbudai nő, Terike férje, akit egy nappal a műtéte előtt hazaküldtek a kórházból a koronavírus miatti ágyfelszabadításokra hivatkozva. A nő a férje történetét Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélte el.

A férfi háromszor járt kórházban, többször hazaküldték, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon; K-vitamint kellett szednie, ezt azonban nem kaptak Magyarországon, Németországból hozatott a család.

Terike férje március 3-tól volt bent a (videóban meg nem nevezett) kórházban, 17-ére volt kiírva a műtéte. Egy nappal előtte, 16-án reggel telefonáltak, hogy nem lesznek műtétek, délután 1 körül a férfi hazament a bőröndjével, és közölte, hogy mindenkit hazaküldtek az osztályról, kiürítették az egész termet.

Másnap éjjel a férfi rosszul lehet, fájt a hasa, egész éjjel nem aludt. Felesége hívta az ügyeletet, ahol azt kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, a férfi a hívás közben meghalt.

Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak

– mondta Terike, valószínűleg a kormánypárti politikusoknak.

Szabó Tímea szerint Terike története szolgáljon például minden döntéshozónak, de főleg Kásler Miklós miniszternek. A politikus szerint Kásler kórházágy-kiürítéséről és a műtétek elhalasztásáról szóló döntése súlyos emberéletekbe került.

A kórházi ágyak felszabadításának mértékét és tempóját több kritika érte, és előfordult olyan is, hogy valakit félig lebénulva küldtek haza, majd másnap meghalt. A parlament legutóbbi ülésén az MSZP megkérdezte az egészségügyért felelős minisztertől, hogy hány ember halt meg a kórházi ágyak kiürítése miatt, mire Kásler azt mondta, hogy

Hogy hány beteg halt meg, azt nem tudom megmondani, hozzám egy jelzés sem érkezett.

Forrás: Index

Kép: Szabó Tímea/Facebook

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
És a mocskos Fideszes banda győzelmi jelentéseket ír, hogy legyőztük a vírust meg ilyenek.
Száradjon a lelkükön az összes olyan halál, amit a kórházak erőszakos kiürítése, a súlyos betegek hazaküldése miatt történt.
Aljasok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ezekre a történetekre nincs mit mondani, legalább is nem illik ide írni, amit mondana egy értelmes ember! Sem amit az értelmetlen rendeletek, intézkedések következményei miatt gondol, különösen ha személyesen érintí egyik. másik!
Béla333
És a mocskos Fideszes banda győzelmi jelentéseket ír, hogy legyőztük a vírust meg ilyenek.
Száradjon a lelkükön az összes olyan halál, amit a kórházak erőszakos kiürítése, a súlyos betegek hazaküldése miatt történt.
Aljasok!
vacsi
Nekem úgy tűnik, hogy az orvosok már korábban is hibáztak, a hazaküldés csak hab volt a tortán...
solidedge
Mit számít egy emberélet az illiberális világban.
Nyírfa
A kórházigazgatók ,megálljt kellett volna, hogy parancsoljanak. Nem érdekel, kinek az ötlete volt az ágyfelszabadító hadművelet, az majd felel a végén. Az érdekel, hogy mennyire számíthatunk az orvosainkra, az egészségügyben dolgozó vezetőkre. Hogy tartják-e magukat az eskühöz. Semmi más nem számít, sem háborúban, sem békében. Ez ilyen egyszerű.
solidedge
@Nyírfa: Aki ellenállt Kásler kirúgta.
Nyírfa
@solidedge: Tudom. De 3-4 igazgatót már nem rúghat ki, mert a média és a közvélemény ellene fordul és erősödik a kormánykritika, a nemzetközi visszhangról nem is beszélve.
Csizmás Kond
...ismét nem egyenes valami...ha polippal akarták műteni hogy-hogy a gyomra fájt ?
görbetükör
@Csizmás Kond: - nézz utána a bélpolipnak. Aztán meg ha a kórházból kitett súlyos beteg halála nem rendít meg, nem háborít fel, akkor igazi alattvaló vagy. Genetikailag!
görbetükör
Karácsony tehet róla, meg Soros. Ja, meg Gyurcsány.
verőce21
"Holnaptól kezdve, ismét lehet tartani nyilvános szentmiséket és más liturgikus cselekményeket templomainkban vagy alkalmas szabadtéri környezetben Főegyházmegyénk egész területén" – olvasható az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán közzétett közleményben.
Csizmás Kond
@görbetükör: ..a cikk nem részletezte a politot...amúgy alattvalózd akit a tükörben látsz...görbén...
görbetükör
@Csizmás Kond: A tünetek, amit elmond az özvegy, hasfájás és hogy a szájból széklet folyt ki, egyértelmű. Nézz utána.
Azonnali műtét kellett volna és hazaküldték. Te meg a polipfajtán rágódsz.
Sose legyen más, ami a szádba kerül!
Béla333
Én nem is értem, van ezekben a Fideszesekben szív? Érzés?
Vagy csak a Fidesz iránti elvakult hit?
Elképesztő...
Nessy
@görbetükör: Ebben neked van igazad! Amikor a bélsár "visszafele jön", azt jelenti hogy súlyos bélelzáródás lépett fel, amit ha három héttel ezelőtt megoperálnak, kivágják a beteg bélszakaszt, nem lépett volna fel a bélelzáródás, és a már közben valószínűleg kialakult hashártya gyulladás. Ne bánts Csizmást, laikusként valószínűleg csak az orrpolipról hallott! Igaz, annak is lehetnek súlyos szövődményei!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...hogy neked mi az egyértelmű azt el tudom képzelni ...viszont az úgynevezett gyomorpolip ami egyfajta aranyér az nem tud visszadolgozni a szájba ugyanis az a kijárathoz sokkal közelébb van és előtte ott a vékonybél ami nem engedi onnan vissza inkább belehal. Ami a széjába visszajött az csak a gyomrából jöhetett és volt vagy nemvolt köze a polihoz ilyent soha nem hallottam.
...és az ilyen cigánykodó átkozodásaiddal szorakoztasd a fattyaidat mert a cigánytempó nálam nem nyerő...szarházi surmó.
division
@Csizmás Kond: "A bélelzáródás kórlefolyása

A bélelzáródás előtti része heves izommozgásokkal próbálja leküzdeni az akadályokat. Ez a has meghallgatásával is észlelhető, erős bélkorgás formájában. Később a kompenzáló izommozgás kimerül, a has "elcsendesedik". Az elzáródás előtti részben jelentős mennyiségű folyadék, só és béltartalom gyűlik össze. A jelentős folyadék- és sóvesztés keringési elégtelenséghez ("shock", l. külön fejezet), a fokozódó béltartalom a bélfal kilyukadásához (perforáció) vezet.

A törvényszerűen bekövetkező hashártya-gyulladás szepszist (l. külön fejezet) és tovább fokozódó keringési elégtelenséghez vezet a hashártyafelszín gyulladásos izzadmány képzése révén. Kezeletlen esetben a beteg rendkívüli fájdalmak között, shockos állapotban hal meg. A bélelzáródás végső szakaszában előfordulhat a bélsár hányás formájában történő ürítése. "
kolnidre
Péter Istvánnak kívánom,hogy az Ő csalája járjon igy és szeretett vezére,valamint a 133 hős bármelyike.
Csizmás Kond
@division: ...most ezért a cikkért nem fogok én orvosi egyetemre járni...
És sajnálatosnak tartom ami történt és azt is elhiszem hogy vannak hibások akik miatt ez megtörtént de akkor is az ilyen folytonnyafogó szabótimiket nem a fájdalom vagy az együtérzés vitte idáig hanem a politikai nyaszargásvágy, és nem tartom helyesnek, hogy minden esetből politikai cirkuszt próbálnak kifaragni. ...és szégyelljék magukat hogy más bánataát a saját karrierjük kiéléser akarják felhasználni. Ha tényleg segíteni akarnának akkor valamiféle kivizsgálást sürgetnének és az eredmények tükrében próbálnák felelőpsségre vonni ha van felelős nem telenyaszarogják a tévét .
görbetükör
@Csizmás Kond: akkor lassan írom, nézz utána a bél polipnak!
Jó úton haladsz egyébként, folytathatod Karácsonyozással, Sorosozással és Gyurcsányosozással.
Csak hogy elfedd egy bűnösen rossz intézkedés következményét. Igazi, genetikai alattvaló vagy.
cikicakk55
@vacsi: ma 11:28
Nem értem,hogy az orvosok szerinted mit hibáztak? Nekik van főnökük, a kórház igazgatója, de neki is van főnöke jelenleg Kásler embertelen Miniszter az. Az orvos tehetetlen egy ilyen rendelettel szemben. Te is hallottál biztos a két kidobott kórház igazgatóról,akik nem akarták betartani ezt a kegyetlen parancsot. Hidd el elég sok nővérben,ápolóban hagyott mély örökké fájdalmas sebeket a könyörgő emberek kérése,hogy ne tolják őket a biztos halálba. Kasler még véletlenül sem Úr,nem volt ott mikor ezeket az embereket náci módszerrel,igaz nem a gázkamrába,de a biztos halálba tolták azok a nővérek,ápolók akik maguk is szenvedtek e miatt.
cikicakk55
@Nyírfa: ma 11:48
Tudod,hogy mindig mindenben egyet értek veled,de most meg kell,hogy védjem a kórház igazgatókat. Amennyiben nem teljesítették volna a parancsot, azok a halálra ítélt betegek akkor is bekerültek volna az Őket elszállító mentőkbe,betegszállító autókba,vagy családtagok autóiba,csak akkor nem a nővérek és az ápolók tolták volna ki Őket,hanem az operatív törzs tagjai. Hidd el a legtöbb kórház igazgató egyáltalán nem értett egyet ezzel a rendelettel. Még is kettőt kirúgtak,mert megpróbálták a lehetetlent. Nem lehet szembe szállni egy Miniszteri rendelettel,még akkor sem,ha az az esküjükkel ellentétes. Sajnos Kásler esküje nem volt elég hatásos és nem a kórház igazgatóké.
cikicakk55
@Nyírfa: Bár mennyit kirúghat,ráadásul mint írtam is a betegeket ezzel nem mentette volna meg egyetlen kórház igazgató sem. Következménye meg így is lett,mert elért minden országba ez az embertelen rendelet amit Kasler tett. Sajnos azokat az embereket már nem hozza vissza,ha Őt megbüntetik ( nyugdíjazzák,legalább havi 2 millióval) Az operatív törzs tagjai végig ott voltak és ha csak egyetlen egy beteget megpróbáltak volna vissza vinni,vagy eleve el sem indulni vele a kijáratig,Ők maguk tolták volna ki.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Az özvegy egész biztos nem politikai okok miatt és nem is a riporternő kivagyisága miatt osztotta meg az emberekkel a bánatát. Igen,elég ocsmány módon tudnak a médiák dolgozni,de itt most egyértelműen egy embertelen miniszteri döntés miatt hal meg ( és halt meg) sok sok olyan beteg,aki gyógyítható lett volna,vagy legalább is még élhettek volna,vagy élhetnének fájdalom és szenvedés nélkül hónapokig,vagy évekig. Most az egyszer igazat adok a tévének és nem találok benne semmilyen politikai támadást,vagy riporternői kivagyiságot az egészben. Ez egy nagyon fájdalmas eset és gondolj bele azokba,akik még élnek,de ugyan ez várhat rájuk,hisz Ők is kikerültek a biztos kezelésekből. 36.000 emberből ez még csak egy,aki elmerte mondani a történetét.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Még az sem biztos hogy a nő akarta megosztani az esetet, és bármilyen ágyfelszabadítási program volt ha az orvos úgy itél hogy müteni kell akkor azt nem küldték volna haza...mert olyan parancs nem volt hogy a sürgős eseteket is ki kell paterolni a korházból.
Ami meg a Timike ellenzéki magatartását illeti én már neki azt sem hiszem el amit látok...mert egy fusztrált, szájhős, hisztis erőszakos valaki.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...szerintem rokona vagy kertészákosnak...
vacsi
@cikicakk55: Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy korábban már háromszor hazaküldték, a rossz vérkép miatt. Hiba volt, akkor késhettek el a műtéttel. A koronavírus csak a tetejére jött.
Nyírfa
@cikicakk55: Inkább rúgjanak ki, minthogy tétlenül nézzem a védhetetlen intézkedések végrehajtását, s ezzel magam is részesévé váljak.
Nincs gyakorlatuk a magyaroknak az ellenállásban, nincs bennük bátorság kiállni az igazukért. Azzal áltatják magukat, hogy nem ők a felelősek, bármi is történjen. Pedig dehogynem felelősek. Mindenki a maga dolgáért, a saját döntéséért.
Megértem a racionálisnak láttatott engedelmességet, annak motivációit, az önfelmentési kísérletet, de nem értek vele
egyet. Nagyon nem.
Gondold csak át, az operatív törzs mit tehetett volna, ha egyetlen ember sem akad, aki rábólint erre a parancsra. Kivezénylik a katonaságot? Magyarországot azonnal kitették volna az EU-ból. És meg is érdemelné.
division
@Csizmás Kond: Kizárólag azért linkeltem, hogy sajnos létező dologról van szó, azt egy szóval nem mondtam, hogy nincs benne bármiféle politikai visszhang.
kereső
@Nyírfa: 15:23 Az operativ törzs utasitja a katonákat- parancsot ad,(ott ültek a tábornokok, és pintér aki most is utasitja ezeket a kivezényelteket) hiszen amikor már ez zajlott, ott voltak a kórházakban a katonák.

És akkor még egy kis adalék a történetünkhöz- végig gondoltak ezek mindent.
varosikurir.hu/ezt-elinteztek-egyetlen-hivatalos-bizonyitek-sem-lesz-arra-hogy-valaki-a-korhazkisopres-miatt-halt-meg/
Lepényleső
Gyaníthatóan ő sem volt egyedül,vele együtt jobblétre akár több ezer ember szenderül,s nem véletlenül?
Nyírfa
@kereső: Jó. Játsszuk le. Az orvosok, ápolók, segédszemélyzet, adminisztrátorok megtagadják a parancsot a kórházigazgató utasítására. Az igazgató még aznap repül, de mindenki szolidaritást vállal vele, és csak az ő utasításait hajlandóak követni.
Az operatív törzs előlép, és azonnali hatállyal kinevez egy katonai vezetőt - a kórházparancsnokot - a kórház élére. Csakhogy az ott dolgozók negligálják, teszik, legjobb tudásuk szerint a dolgukat. Természetesen óriási a botrány, és ez ki is szivárog, tévétársaságok - köztük külföldiek -, riporterek lepik el a kórház környékét. Katonai egységek érkeznek, a bent lévő , a kórházparancsnokkal érkező honvédelmi alkalmazottak megkísérlik az ágyfelszabadítási akció végrehajtását. De nem tudják, kit lehet haza küldeni, találomra elkezdik a kiürítést. Az egészségügyi dolgozók azonban ezt megakadályozzák, arra hivatkoznak, hogy a rendelet nem engedélyezi az orvosi munkába való beleszólást. Kásler orvosokat toboroz minden intézményből, hogy legyen, aki letöri a lázadást.
Itt tartunk a fikcióban.
Könnyű azt mondani, hogy ez nálunk nem történhetne meg, mert senki nem merne szembeszállni nyíltan a hatalommal.
Akkor sem, ha a dokinak a saját anyját vagy gyermekét kéne kipaterolnia az intézményből. Ha ez így van, akkor nem értem, miért tartjuk fontosnak, hogy a kommunikációs fórumokon elmondjuk a véleményünket. Ez csak beszéd, amit ugyanúgy el fognak hallgattatni, mint ahogy bármit keresztül visznek. Nincs miért polemizálni az ellenzékről, kritizálni a kormányt. Ha megengedik, majd négyévente elmegyünk szavazni, és széttárjuk a kezünket: ennyit tudtunk tenni. De már nem lesz kit választani a fideszen kívül, és az utolsó ellenzéki le is kapcsolhatja a villanyt.
Nyírfa
@kereső: Még valami: ennek a logikának a mentén, amely egyébként minden diktatúra alapja, nem létezik fejlődés, nincs változás. Lehet várni a sült galambot, hogy majd Isten elintézi a gazokat, Jézus testet ölt, és elzavarja helyettünk a zsarnokot. Lehet hivatkozni mindig a félelem valamely válfajára. Az egzisztenciálisra, a szeretteink féltésére, az életünkért való aggódásra.
Valahogy mégis kiléptünk az őskorból, és eljutottunk a jelenbe. A változások pedig nem maguktól történtek meg, hanem az elménk, a szociális fejlődésünk , a kíváncsiságunk, a vállalkozó kedvünk eredményeként. Úttörőnek és bátornak kellett lenni, de az igazi bátorságot mindig az erkölcseinkben hordozzuk. Ez minden fejlődés motorja. Lemondhatunk róla, de akkor nincs jogunk méltatlankodni.
kereső
@Nyírfa: @Nyírfa: Jó a fikció-DE, mivel különleges jogrend van életben- nem csak a munka veszhet el, hanem a személyi szabadság is.És az egészségügyi dolgozók tulajdonképpen be lettek "sorozva"!, majdnem mint a katonák- vezényelhetők. Azt nem tudni, hogy ennek a sorozásnak még milyen rendelkezései vannak. Én nem polemizálok az ellenzékről. Nagyon határozott véleményem-elmondtam már sokszor-, hogy az ellenzék képviselőinek nem szabadna részt venni ebben. Legkésőbb!! a saját jogaik korlátozások elfogadott törvény módositásakor fell kellett volna állniuk-és azt mondani, eddig és ne tovább. Nem végig asszisztálni a "különleges jogrend" orbáni intézkedéseit- mert hiába szavaztak nemmel, a jelenlétük legitimiációt adott mindenhez, és mindenre. És amig ez igy van, dudálhatnak, meg szónokolhatnak- az átlagpolgár azt mondja, hogy tulajdonképpen minden megy a maga demokratikus útján- bár nem tetszenek az intézkedések, el is mondják a képviselőink, de nagyobb baj nincs- orbán nem tud dikatatórikus hatalmat kiépiteni, hiszen az ellenzék is ott van a parlamentben. És itt a vége- hiszen az "ellenzék" készül a 2022-es választásokra, mintha semmi nem történt volna 2020 01.01- 2020. 05.18 között. És nincs kritikus tömeg- ls igy nem is lesz. Mert nem mondja el senki a valóságot- az, hogy egy egy témát felkapnak, és tiltakoznakl- az magát a kiépitett rendszert teljesen hidegen hagyja. Rendszer kritika meg nincs. Őszintén szólva , nagyon pesszimista vagyok bármiféle változást illetően.
Fikció: de ha nincs az ellenzék a parlamentben- hanem nemzetközi sajtótájékoztatót tart minden nap, már a tervezetekről- lehet , hogy nem került volna sor a gyalázatos intézkedésekre. Igy csak utólag kritizálnak/kritizálunk- az meg annyi, mint halottnak az ibolya. És ha az ellenzék képviselői nem merik vásárra vinni a bőrüket, akkor az orvos, az ápoló vagy bárki miért tenné?
kereső
@Nyírfa: Itt tartunk most. Arató Gergely a dk frakció vezető-helyettese:
"Mi azt tartjuk a tisztességesnek és normálisnak, ha helyreállítjuk a teljes demokratikus rendet, június 1-től megszűnik a kormánynak adott rendkívüli felhatalmazás, tehát a parlament végzi a saját feladatait a normális rendben.”

Mit lehet erre mondani? " Anyád az"! Demokratikus rend.
ómió
Ha "igazmondó" Szabó Tímea mondja...!
Nyírfa
@kereső: 7.53

Szívesen gondolok bele, hogy milyen hazai és nemzetközi felháborodás fogadta volna, ha rabosítják a nyilvánvalóan egészségromlást, illetve halált okozó rendeleteknek ellenszegülő egészségügyi személyzetet, az igazgatótól a műtős fiúig.
Akkor, amikor a magyar kormány már amúgy is a pálya széléről kiabál be mindenféle ocsmányságot Brüsszelnek, miközben - úristen, van képük hozzá - újabb és újabb támogatásokat követelnek.
Már elmondtam más cikk alatt, hogy a Parlament működésében való részvételhez ambivalensen állok hozzá, magam is úgy gondolom, hogy a hazaárulásnak a részesévé válni nagyon könnyű, de a bizalmat visszaszerezni annál nehezebb, csak nem látom , hogy a mandátumot szerző képviselők miként értesülnének a fidesz elszabadult törvénykezéséről, de nem látom magát a folyamatot sem, a kivonulástól kezdve a következő választásokig. Nagyon ingoványos talaj ez, de , lehet, hogy érdemes lenne megkockáztatni a rálépést, ugyanis itthon is respektálnák az ellenzék egyértelműségét, sokkal többen választanák őket bármilyen megmérettetésen, a nemzetközi visszhangja pedig óriási lenne. Talán még a határon túli magyarok is magukba szállnának. Kérdés, hogy a képviselők hajlandóak lennének-e lemondani a fizetésükről, melyet Kövér nagy élvezettel , egy tollvonással szüntetne meg, illetve a terepen elvégzett munkájuk hogyan kerülne finanszírozásra. A jogállást tekintve pedig, fogalmam sincs, mi lenne a mandátumukkal. Azt , a józan eszem szerint senki nem veheti el tőlük a szavazóikon kívül.
Jó kis téma, az biztos, és a véleményem az, hogy napirendre is kéne tűzniük.
Nyírfa
@kereső: 8.11

Hogy mit lehet erre mondani? Ezt: " " Anyád az! " Demokratikus rend. "
És azt, hogy kiábrándító. Meg azt is, hogy , ha nem változtatnak a politizálásukon, akkor nem fogom erkölcsi kötelességemnek érezni a választásokon való részvételt. Orbán egyébként is, annyira terhes lesz a fidesznek, hogy maguk fogják megbuktatni, ez régi teóriám, utána akár egy mérsékeltebb fideszuralom következhet. Mi pedig majd szégyenünkben lehajtjuk a fejünket, és igazodunk, vagy elhagyjuk az országot.
kereső
@Nyírfa: Az egészségügyhöz: mára már kiderült, hogy az operativ törzs vezetője- pintér sándor- volt az aki elrendelte(kitalálta) a kórházi ágyak felszabaditását, kásler sarlatán aláirta. És akkor helyben is vagyunk- hiszen miért is vannak ott a katonák? A készlet-és humánerőforrás gazdáslkodást irányitják. Ebbe bele tartozik az ágyakkal való gazdálkodás IS! Most meg már arról regélnek, hogy minden pintérhez- a belügyminiszterhez kerül az egész eü.El tudom képzelni, mi mehetett a kórházakban- az igazgató sem szólhatott bele semmibe, csak parancs végrehajtás lehetett.

A másik: hihetetlen csalódás. Hajlok arra, hogy otthon maradok. Én ezekre mégegyszer biztosan nem fogom behúzni az x-et. Egyikre sem.
Aki Én
@Csizmás Kond: Hosszasan taglalod, hogy nem értesz hozzá, nem is érted miről szól a cikk, kérdezed ami benne van a cikkben, ennek ellenére belekötsz...
Akkor már csak egy kérdés maradt.
Ha ehhez is hülye vagy, miért ugatsz bele? Nem volna tisztességesebb, ha nem ugatnál mindenbe, amihez még saját bevallásod szerint is segg hülye vagy?
Nyírfa
@kereső: A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Azért nem féltem Káslert, nem lesz az út szélén hagyva.
Olvastam, de, egyelőre még nem tudom értelmezni Pintér lehetséges kinevezését. Ha a cél a katonai diktatúra, akkor lőttek az EU-nak, akár annak nyílt, akár burkolt változatát tervezik. Ha nincs EU, akkor ennek az országnak vége van.
Tudod, mit? Kíváncsi vagyok. Főleg arra, hogy mi mindent lehet ezzel a néppel megtenni.
Részemről maradok a szociáldemokrácia mellett.
kereső
@Nyírfa: Ezzel a néppel mindent meg lehet tenni- ide nem zászló kell(ene), hanem lámpás. Azt meg úgy tűnik nincs és nem is lesz. Nincs gondolkodó értelmiség- persze van, csak nagyon jól el van a saját kis burkában- mert őrá még úgy isten igazából nem került sor.De sorra kerülnek- már erre lehet következtetni a Karácsony G. elleni támadások szóhasználatából. És akkor abból az ún. jobboldali konzervativok sem maradnak ki. Az Eu-t meg ne is emlegessük. Sikerült orbán segedelmével egy gyenge, befolyásolható EB elnököt választani- és kiiktatni Timmermanst,és úgy tűnik sikerül negligálni az EB-nek, és az Európa Tanácsnak a parlamentet- mindezt a két német nagypárt CDU/CSU vezetéésével, és Merkel asszony hathatós támogatásával.Sokszor jut eszembe mostanság: " bújt az üldözött, s felé kard nyúl barlangjába, szerte nézett, s nem lelé honját e hazában".
Nyírfa
@kereső: Annyira kifejezi ez a sor azt a tébláboló, ide is , oda is húzó, sehová el nem köteleződő, lavírozó, acsarkodó, helyét kereső, de nem találó magyar attitűdöt, ami miatt jelen korunk kormánya már csak követelni tudja a tiszteletet. Mi végre?

Gyönyörű ez a költemény. Ami döbbenetet vált ki, az az, hogy akár az egészet idézhetnénk, annyira aktuális.
" Hányszor támadt tenfiad Szép hazám kebledre..." Sajnos, hiába hívnánk fel a felső néhány száz figyelmét.

Hányszor támadt tenfiad Szép hazám kebledre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.