A kormánynak az a szándéka, hogy május 26-án nyújtja be a jogszabály-tervezetet a rendkívüli jogrend megszűnéséről Magyarországon – mondta Gulyás Gergely tegnap este. A kancelláriaminiszter szerint a törvényt júniusban fogadhatja el a parlament. Orbán május végéről beszélt.

Most éppen úgy néz ki, hogy júniusban vetnek véget Orbán teljhatalmának

Pénteken, Belgrádban tett látogatása végén Orbán kezet fogott Aleksandar Vucic szerb elnökkel, és egyikük sem viselt maszkot. Pedig néhány órával korábban a magyar miniszterelnök még a távolságtartásról és a maszkviselésről beszélt az állami rádióban. MTI/Koszticsák Szilárd

Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabály-tervezetet a parlamentnek, melynek az elfogadásával – ami már június lesz – megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon - idézi az atv.hu Gulyás Gergely vasárnap este a Hír Tv-ben tett nyilatkozatát.

Pénteken reggel Orbán Viktor kormányfő viszont azt nyilatkozta Belgrádban, hogy

május végén a veszélyhelyzeti kormányzásra szóló jogosítványt visszaadhatjuk. 

(atv.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Ez megint a húzd meg ereszd meg játék. Ha túl nagy a felháborodás, visszakozik.
De így is sikerült jelentős anyagi és erkölcsi károkat okoznia az országnak és a magyar embereknek.

"Akár arra is használhatná a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetet Orbán Viktor, hogy egységbe kovácsolja nemzetét, békejobbot nyújtson politikai ellenfeleinek, gesztusokat tegyen azoknak a polgároknak, akik nem rá voksoltak a tavaly őszi önkormányzati választáson. Nem okozott azonban kellemes meglepetést ezúttal sem a miniszterelnök, és a helyzetet kihasználva kicsinyes bosszúhadjáratba kezdett, a nemzet különböző csoportjait pedig esze ágában se volt egymáshoz közelebb hozni a nagy közös cél elérése érdekében."

szeka.blog.hu/2020/05/17/orban_viktor_maris_kiosztotta_maganak_a_nemzet_megmentoje_cimet

szeretet.éhség. helyett, bosszú.szomj.
kereső
@Horizont: "Mi azt tartjuk a tisztességesnek és normálisnak, ha helyreállítjuk a teljes demokratikus rendet, június 1-től megszűnik a kormánynak adott rendkívüli felhatalmazás, tehát a parlament végzi a saját feladatait a normális rendben.”- mondta Arató Gergely a dk frakció-helyettese.

"Ember, ki itt belépsz , hagyj fel minden reménnyel."
ómió
És még az efftársi váteszek se tudják totál-pontosan a járvány végét? Még mindig nem?
Cucika
Abban biztos voltam, hogy Orbán nem adja vissza olyan könnyen. Átvenni egy nap visszaadni egy hónap.
legott
Aszonta a Karmelita kolostor teraszán cigánnyá barnult Orbán Viktor Belgrádban, hogy "május végén a veszélyhelyzeti kormányzásra szóló jogosítványt visszaadhatjuk".
Én ezt kiegészíteném picit:
Május végén a veszélyhelyzeti kormányzásra szóló jogosítványt visszaadhatjuk (vagy nem), de addig még szétcseszünk mindent, és átcsatornázunk magunkhoz és a haverokhoz annyi pénzt a túlhatalmunknál fogva, amennyit csak lehet.

Nekünk Magyarország pénze az első - és a jövője az utolsó! (Fidesz - fiatal?, keresztény?, polgári?, demokrata? pá... szekta)
Lepényleső
Ez úgy hangzik mint egy demokratikusnak mondott országban egyeduralkodó lett volna eddig?
Hasonló helyzetben mondott már le valaki a világban,önként és dalolva,- a mézesmadzagot elhúzva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.