A lap szerint Pintér Sándor feladatkörébe kerülhet az egészségügy.

444: Orbán Viktor le fogja cserélni Kásler Miklóst – ő lehet az utódja

Orbán Viktor nem szeret minisztereket cserélni ciklus közben. Ennek az az oka, hogy egy egyszerű váltással elismerné: nem jól válogatta meg embereit. Az elmúlt hónapok után viszont több, a kormányzat körül mozgó ember szerint is egyértelmű, hogy 2018-ban Orbán legalább egy ponton hibázott: Kásler Miklósról kiderült, hogy alkalmatlan a feladatra, írja a 444.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a vírusválság közepén nem szerencsés lecserélni az egészségügyi vezetés felelősét, de a háttérben már megkezdődött az átszerveződés és a helyezkedés.

Hogy az átalakítás formálisan miként zajlik majd, azt jelenleg alighanem egyedül a miniszterelnök tudja. Többek szerint a ciklus feléhez érve Orbán Viktor egy átszervezés részeként el fogja távolítani az onkológus professzort az egészségügyi operatív irányításától, de vannak olyan vélemények is, amik szerint Kásler megőrizheti posztját, viszont kiüresítik a minisztériumát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) vezető miniszter jogosítványai egymás után kerülnek át a miniszterelnök által gyakran „katonai jellegű akcióként” emlegetett védekezést vezető belügyminiszter, Pintér Sándor és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) élén álló Palkovics László kezébe.

Nagyon valószínű, hogy az EMMI mostani formájában nem marad fenn, és veszít súlyából. Elképzelhető, hogy új, önálló egészségügyi minisztérium jön létre, amely orvosszakmai kérdésekben dönthet majd, miközben az intézmények és a logisztika felügyelete más tárcához, tárcákhoz kerül.

Az EMMI gyengülése már az elmúlt két évben megfigyelhető volt: a kultúrafinanszírozást a miniszterelnök hozzá kötődő, minisztériumon kívül működő intézményekbe – Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Művészeti Akadémia – szervezte ki, Palkovics és az ITM pedig tavaly már elszipkázta a felsőoktatást az EMMI-től. Palkovics örömmel átvenné Kásler tárcájától a közoktatási ügyeket is.

További részletek a 444 cikkében olvashatóak.

Kép: MTI/Illyés Tibor

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
És akkor Dietmar Clodo államtitkár lesz?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Én Merkely Bélára tippelek. Egyébként orvosdinasztia.
Clavigo
Szóval,,hülye mindenhez,,,ezért aztán a posztján tartjuk.Oszt jó napot.
Qqberci
És akkor Dietmar Clodo államtitkár lesz?...
Nessy
@Gyütt Mönt: Nehezen tudom elképzelni, hogy a műtőt bársonyszékre cseréli.
csipetke
Pintér Sándor,és Palkovics?Ebből is látszik,hogy a baj nem jár egyedül...
@Nessy:13:05 Merkely azt nyilatkozta,hogy nem akar miniszter lenni,viszont nagy tervei vannak az egyetemmel.De az is lehet,hogy látva Kásler "ügyködését",nem vonzza a dolog különösebben.Meg is értem
@Qqberci: 13:00 Simán.Maffiakormányba maffiózót...Ő lenne a robbantásügyi szakminiszter...
Rockxy
azonnal lecserélni a kráslert!
de izibe!
kovid19re!
(1hijánhúsz)
Nessy
@csipetke: Azt hiszem lassan elmondhatjuk, hogy Isten nem ver bottal, csak Orbán kormánnyal! --:-(((
justhpeter
Nem tud Orbán már olyant húzni, hogy ne bukás legyen a vége. A kormánya már nem csak szakmailag, de általános szellemileg is ki van üresedve. Magyarul: egy fing meg egy fing az csak két fing lehet. Ha Orbán cserél, az csak olyan lehet mint a szovjet hadseregben a tisztacsere: Iván cserél Szergejjel. 2014-óta látható, hogy 15 biten felüli emberke már nem szerepel a hazai politika jobboldalán az élbolyban. A szintet jelenleg a Zsótik viszik - Semjén, Bayer - , azokra viszont még a bányászbéka is lenéz.
Zsopiale
Biztos lakhelye lesz élete végéig a zárt szigorított büntető elmegyógyintézetben ennek a tömeggyilkos hazaáruló náci patkánynak...
vitriol
Én megértem orbán dilemmáját. Azért nevezte ki káslert, mert nem talált jobbat. Ha ennél csak gyengébb képességű a maradék fidesz repertoár, akkor arra kell készülni, hogy rossz helyett egy rosszabb jön.
moareka
@Qqberci: Nem, Farkas Flórián lesz a belügyminiszter...Itt minden mindegy ...
moareka
@justhpeter: Te okos ember vagy, azt magyarázd meg nekem, hogy akkor mit esznek a anyókák meg az imaláncos nyanyókák ezeken a 1 biteseken, mitől van még népszerűségük? Az emberi butaság és félelem, az egy dolog, de van fővárosi tanult ember ismerősöm, aki küldi az imaláncot...itt mindenki megőrült?
justhpeter
@moareka: Kicsit durván szólva megették azt a maszlagot, hogy Viktor mindentől "megvédi" őket.Ezért minimum hálával tartoznak neki !
Kapanyél
Végre volt egy szakember egy minisztérium élén, erre azt lecserélik.
evacica
Esküszöm Orbán intézkedései mindig Sztálint juttatja az eszembe!Ö is értett mindenhez,és intézkedései nem hoztak mást, csak vért és könnyeket!Orbán kormányzása sem hoz a népnek semmi jót, csak magának és a sleppjének! Korlátlan hatalom és pénz erről szól Orbán minden intézkedése! Mi meg beledöglünk!
ómió
Ha meg nem, akkor "tévedtünk"! Egy efftársi szarkavarást azért megér!
Yoda69
kasler csak egy bab, a hiba O1G elvtarsban van. Vagy az on keszulekeben.
De inkabb az elozo.
kissé felnőttem
a taxiórát sem adnám neki, nem az egészségügyet kék fénnyel lesz az átvilágitás ajaj
Jozefina
Ez brutális!!! Valószínüleg pintér az egészségügyhöz is ért??!! Jobban tönkre tenni már nem nagyon tudja!!!?? És akkor mi lesz a nemzeti hadsereg tábornokaival??? A korházakban ők vannak!!! Akkor a rend őre veszi át a katonaságot is!!!??? Vagy orbán teljesen megőrült??!!!
Zsopiale
De hát pedig ő gyógyította a TE nagymamádat is az onkológián!
SystemError
Naív fasz, elvégezte csaholva a gyilkot. Még verték a faszával a csalánt egy kicsit, aztán nem hagyják az út szélén...

Akkor a csere, beismerés is egyben?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.