Dolgozószobájában adott exkluzív, alákérdezős interjút Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere. A riporter különösebben nem izzasztotta meg.

Kásler: az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a járvány lefutása Magyarországon "rendkívül kedvező"

Rögtön az elején leszögezte, hogy szerinte

az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a járvány lefutása Magyarországon bármilyen összevetésben "rendkívül kedvező".

Úgy véli, nincs támadási felület a kormányon.

Arról is beszélt, hogy az ágyszámokat úgy kellett kialakítani, hogy a fertőzöttek számára akkor is legyen elegendő ágy és lélegeztetőgép, ha legrosszabb forgatókönyv következik be.

Elmondása szerint mindig 2-3 hétre előre terveztek. 

Kásler úgy gondolja, a megelőző intézkedések miatt nem lett hazánkban hasonló helyzet, mint New Yorkban, vagy Nyugat-Európában.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága Kásler NERtárs! Ezt a szép szöveget mesélje el a munka és jövedelem nélkül maradóknak, a megfertőződött egészségügyieknek, a kiebrudalt súlyos betegeknek és a családjuknak, az elmaradó kezelések, műtétek miatt romló állapotú pacienseknek! De leginkább egy demens otthon lakóinak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága Kásler NERtárs! Ezt a szép szöveget mesélje el a munka és jövedelem nélkül maradóknak, a megfertőződött egészségügyieknek, a kiebrudalt súlyos betegeknek és a családjuknak, az elmaradó kezelések, műtétek miatt romló állapotú pacienseknek! De leginkább egy demens otthon lakóinak!
legott
Kásler, a létében undorító - KÍVÜL-BELÜL MINDENESTÜL !!!

A rossz gyerekeket néha megverik nevelő célzattal, a rossz felnőtteket miért nem lehet megverni mindig - nevelő célzattal? Pedig egy gyerek még nincs teljesen képben, míg egy felnőtt már teljesen képben van, ezért hatványozottan megérdemelné!
colibri
Valóban rendkívül kedvező, ahogy mellébecsülték a járvány csúcsának betegei számát és szó szerint kiseperték a kórházak betegállományát. Meg sem merik mondani hány embert ítéltek halálra az ágyak kiürítésével és az ellátások megszüntetésével. Jó lenne, ha ezekért a tetteikért, döntéseikért még komoly felelősségrevonásban részesülnének! Az sem piskóta, hogy a megbetegedések arányában mennyi honfitársunk halt meg eddig, ami napjainkban is folytatódik. Káslernek kisebb mellény kellene, a posztja amúgy is túl nagy kabát neki!
nezelodo
A járvány eddigi viszonylag kedvező lefolyása elsősorban a lakosság fegyelmezettségének köszönhető! Emlékezzünk csak mennyi szamárságot hordott össze a jeles grémium, és húszmilliós arcmaszk készletről beszéltek. A gyógyszertárakban pedig hetekig nem lehetett kapni, a háziorvosok és a kórházak adományokért kuncsorogtak. Ez lenne a grémium sikere?
A fertőzöttek jelentős része egészségügyi dolgozó, és ezzel nem kell dicsekedni, de legalább tanulnának belőle a jeles vezetőink.
Ahogy a városok forgalmát elnézem, félek visszafordul a trend, és újra szigorítani kell.
csipetke
A járvány lefutása nem azért volt kedvező,mert kásler,vagy a kormány olyan marhajól végezte a dolgát.Az alaposan taccsravágott önkormányzatok többet tettek az emberekért,mint a kormány.Az elvonások ellenére védőcuccokat biztosítottak a szociális ágazatban,a jövedelem nélkül maradt családokat támogatták a kormány helyett.Mikor orbán tolja a maga fényezését az általunk fizetett reklámban,(vagy kampánybeszéd?),van benne egy mondat,a "Mi magyarok összefogtunk". Mi magyarok tényleg összefogtunk,de ebből az összefogásból kimaradt a fidesz,és orbán.Viszont megtámogatták az oligarchákat,lölőt,tiborcot,és ki tudja még kiket a haverok és a pereputty közül.A Balramagyaron van egy videó,ahogy Brüsszelben szénné alázták orbánt múlt csütörtökön,ahol meg kellett volna jelennie.Érdemes megnézni
Zsopiale
Súlyos elmebeteg ez a szerencsétlen, totális abszurd tévképzetes alternatív valóságban él, ahogy a náci hazaáruló rablógyilkos hazug csaló anyabaszó putris törpe gazdija is...
namihami
A jávány és kapcsolódó ""kedvező"" adatai pusztán azon múlnak, hogy a kormány és alárendeltjei mit és hogyan jelentenek be. Ha a kórházürítéssel és a betegek hazazavarásával nem lőttek volna akkora bakot, akkor úgy a járvány mérete és az ahhoz kapcsolódó halottak száma még kedvezőbb lenne. Csak az elején kellett a nagy hang a kormány ""szuper"" intézkedéseiről, amik most ütnek vissza.
Ha akkor kisebb a füst, akkor ez a kormány még azt is képes lenne bejelenteni, hogy Magyarországon nincs is járvány És a halottak csak természetes halállal haltak meg. Akár az általuk oly nagyon kedvelt putyini (stb.) statisztikák szerint.
Gyütt Mönt
Mi mindig és minden fronton győzünk. Aki ezt nem látja, az ellenség, pl. Brüsszel, Soros.
Rockxy
az a legnagyobb baj, hogy nincs járvány.
ez mongyuk elég rémisztő, de akkorsincs.
és ami varázslatos, hogy a szezonális influ eltűnt, mint démonhill.
hajnalkám erre majd varrjál gombot!
SystemError
Hol állunk kurva jól regionálisan te szerencsétlen balhé elvivő gyilok majom? Még egy kicsit Rétvári eteti veled a banánt, aztán ha minden csalán elfogyott, akkor nem gondolod, hogy Viktor vállalja a politikai konfliktust egyenként az orvosokkal...? :)

Istenbarma...:)
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari cerkóf te pücebuvár!!! nagyon korán kibujtál a pöcegödörből !!! te szarosszájú bűzlő patkány, te mocsok román köpőcsésze!!!
dr. prédikátor
kóser kásler te vén mocskos hóhér!!!a körmödet rendbe tetted???!!!
Pálinkás Pál
Nem nehéz jól lefuttatni egy járványt...ami a tesztelések szerint /SOTE/ csak nyomokban létezik!!! Kérdezném,milyen járvány az,ami a lakosság 1 ezrelékénél sem kimutatható???
emerencia
@csipetke: tegnap 23:24 Nem minden önkormányzat törődött az emberekkel. Persze néhány intézkedést ők is tettek de ez aligha segít nagyon sok komoly bajban lévő polgáron.
balos
@Nessy: Na az ilyen szardarbbal van teli a nemzethy kurmányt támogató jobbágy sereg!Ezek mindent szeretnek,aminek a vége SS!Gyengébbek kedvéért fideSS!
justhpeter
A Bolond Kásler és társai miatt fog újra beindulni az egészségügyben az elvándorlás. ne nevezzük orvosnak, ő az Orbán-fajta ritka példánya. A sötétebbek közül való.
Aki Én
Tegyük hozzá, hogy a közölt adatok alapján. Ezt hívják propaganda interjúnak. Ez is azt mutatja, hogy a propaganda, a látszat mindenek felett.
Mindenkinek van eü-ben dolgozó rokona, ismerőse, halljuk mi megy most ott.
Habár az elhalálozás arányát tekintve így is nagyon rosszul állunk.
olivetti
Az a gond Kásler, hogy nektek ehhez nem sok közötök van/volt!
Indokolatlan semmittevés közel 2 hónapon keresztül!

Orbán Viktor is azok közé tartozott, akik nem tartották valószínűnek, hogy Európában is komoly járványt okozhat az új koronavírus. A magyar miniszterelnök február 12-én még újabb nemzeti konzultációt jelentett be pártja balatonfüredi frakcióülésén a „börtönbisznisz”, „a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanúja” és a gyöngyöspatai romák kártérítése miatt. A világsajtót már javában foglalkoztatta a koronavírus.
Olaszországban és az Egyesült Királyságban januárban jelentek meg az első fertőzöttek, míg Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában csak március első hetében jegyezték fel az első koronavírus-hordozókat.
- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Aztán február 21-én fordult a világ: hirtelen 16 esetet jelentettek Olaszországból, Lombardiából. A magyar hatóságok relfexszerűen reagáltak: ha nem is következetesen, de szűrni kezdték az Olaszországból érkező járatok utasait, és egy észak-olaszországi kirándulásról hazatérő középiskolai osztályt kéthetes karantén alá helyeztek.
- Február 24-én a Belügyminisztériumban a kormányfő Pintér Sándort miniszterelnök-helyettesként jelölte ki. Kásler Miklós lett a felelős a népegészségügyi védekezés irányításáért.
- A WHO igazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus ekkor már úgy nyilatkozott, hogy egyre fogy az esély megakadályozni a világjárványt, de a magyar politika továbbra sem számolt azzal, hogy Magyarországot is súlyosan érintő járvány törhet ki.
- Orbán Viktor először február 28-án beszélt nagyobb nyilvánosság előtt a vírusról. Kossuth Rádióban:„most a koronavírus minden figyelmet magához vonz, de a...
olivetti
folyt
- Orbán Viktor először február 28-án beszélt nagyobb nyilvánosság előtt a vírusról. Kossuth Rádióban:„most a koronavírus minden figyelmet magához vonz, de a történelmi kihívás továbbra is a migráció”.Az interjúban a miniszterelnök elsősorban Soros Györgyről, bevándorlókról, börtönperekből gazdagodó ügyvédekről, és azokról a témákról beszélt, amiket már jó ideje futtat a kabinet kommunikációs stábja.
Kásler csődöt mondott, ekkor döntöttek Müller Cecília mellett.
Orbán ekkor már érzékelte, hogy hosszútávon meghatározó ügyről lesz szó, de amíg a vírus nem érte el az országot, nem akart az élre állni.
- Március 3-án ( az első fertőzések észlelése) Orbán Szlovéniába látogatott, hogy gratuláljon barátja és támogatottja, Janez Jansa választási győzelméhez, következő nap Prágában pedig a V4-ek találkozóján vett részt, ahol már a vírus adta a fő témát. Aznap este az Operatív Törzs megvárta, hogy a miniszterelnök hazaérkezzen, és személyesen számoljon be az első magyarországi fertőzésekről.
- A Miniszterelnöki Kabinetiroda csak azután kapcsolódott be a munkába, hogy megjelentek az első fertőzöttek az országban, és erről utólag kiderült, hogy hiba volt. Az irodát vezető Rogán Antal miniszterről hónapok óta beszélték, hogy hamarosan új feladatot kaphat, miután állítólag azt kérte a miniszterelnöktől, hogy engedje őt hátralépni a napi politikától. A krízishelyzet viszont minden előzetes forgatókönyvet újraírt; így a kommunikáció továbbra is a kabinetiroda, továbbá Habony Árpád, és legközelebbi munkatársa, a londoni nagyköveti posztról nemrég távozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf feladata maradt.
- Ekkor érzékeli a kormény, hogy az emberek megijedtek, félnek a terjedéstől, a parlamentben is megjelentek a szájmaszkok, első sorban a KDNP soraiban.
- Orbán egy nappal a veszélyhelyzet kihirdetése előtt kijelentette, hogy
„az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a...
olivetti
folyt:
- Orbán egy nappal a veszélyhelyzet kihirdetése előtt kijelentette, hogy
„az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja”.
Arra a körülményre természetesen nem hívta föl a figyelmet, hogy az iráni fertőzöttek egyike sem volt illegális bevándorló, hiszen Magyarországon tanuló, vízummal rendelkező egyetemi hallgatókról volt szó.
De nem is ez volt az igazi probléma, hanem hogy a közvélemény egyáltalán nem kapcsolta össze a járványügyet bevándorlással.
A kormány március 11-én, aznap, amikor a WHO világjárványnak minősítette a Covid-19 vírusfertőzést, veszélyhelyzetet rendelt el
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz védekezési eszközök biztosítűása iránt.
- Március 20-án kezd felfutni a halálesetek száma ls folyamatosan emelkedik.
- Március 21. A cseh és a szlovák kormány már milliószámra veszi a maszkokat Kínából, nálunk még csak ígéret van rá.
- Március 23.-án fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét
- Március 24.-én Orbán Viktor személyesen fogadja az első kínai egészségügyi szállítmányt.
- Április 4. Szijjártó Péter: 4 millió maszk és több mint 400 ezer védőruházat érkezett.
- Április 4.-én Gulyás Gergely miniszter árulta el egy újságírói kérdésre, hogy 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.
- Április 16.-án Dr. Halmosi vezérőrnagy kórházfőparancsnok: eddig 183 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.
- Április 17. Orbán "portyázásra" küldött egy tanácsadót, aki épp egy olyan cégnél talált maszkokat, ahol az apja az egyik vezető. Ezt a Direkt 36 derítette ki, mert egyébként Orbán sem közölte!
- Kásler május 4.-én: "370 egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új koronavírussal, közülük 39-et kezeltek kórházban, 78-an meggyógyultak, egy embert veszítettek el."
GeoCravker
Aki azt hiszi, hogy egy vírus a párttagságot, -szimpátiát nézi, az barom.
A kormány elemi intézkedéseket nem hozott meg (pl. általános szűrés), míg másokkal az emberek kárára is túlszámolt (pl. ágyszámok), miközben releváns döntésekkel totojázott (pl. iskolabezárás).
Ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy a teljes kormány felálljon, és távozzon.
Gauntlet
@GeoCravker: plusz az érettségit is feleslegesen végignyomták. Gyávák voltak törölni !
Sámannus
Valóban a járvány még így is kedvesebb,de te többet ártasz mint a járvány.
tudode
Nem történik egyéb, mint őfélesége egy jót játszott katonásdit, akkor, amikor az egészségügyi törvény útmutatása alapján is lebonyolítható lenne/lett volna a mindenkori járványt, a hatalmát bebetonozó alapizéje HONVÉDELMI FEJEZETÉT "bevetve" a járvány ellen!!!
.
Ami a tagország feladatkörébe tartozó feladatokat illeti, őféleségével felvett exluziv interjúban tekinthető meg, fordított felállásban, ülésben, mint aki a ellenzéket ledegralálja
.
--- CÉLPONT - "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel
.
www.youtube.com/watch?v=eQNl_xAyYOc
.
!!!
Aki Én
@Horizont: 07:17 Ez a befolyásolás. Ez kb olyan, mint mikor az elkövető védi magát a tárgyaláson. De ott legalább tud rá reagálni a vádló. Itt még az is kizárva.
vacsi
@GeoCravker: És, kik jönnének a helyükre?
Yoda69
Ha ez igaz akkor miert kellett 36 ezer akkut beteget hazakuldeni a korhazakbol. Ezen beteg nagy resze elhunyt a hianyos ellatas miatt. Ezekszerint kasler hataskoreben felelotlenul jart el es hibat hibara halmozott. Ezert kell felelnie, es nem az ellenzeknek, hanem a magyar nepnek.
ómió
Majd aláhazudnak ők ennek még, nem kell félni!
Zsopiale
ELVÉGRE AZ ELLENZÉK HELYZETE MINDIGIS CSAKIS VÍRUSOKTÓL ÉS JÁRVÁNYOKTÓL FÜGG UGYE... KRETÉN...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.