Elutasította a parlamenti igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége a törvényjavaslatot, ami a járványhelyzetre hivatkozva az egészségügyi dolgozóknak adta volna a képviselők idei fizetésemelését, és a tisztségeikért járó extra juttatásokat – írja a Népszava.

A kormánypárti képviselők hallani sem akarnak arról, hogy fizetésemelésüket az egészségügyi dolgozóknak adják
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A havi 100 millió körüli összeg a Járványügyi Védekezési Alapba ment volna.

Az anyagot Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs terjesztette be, a bizottság pedig 5 ellenzéki igen és 8 kormánypárti tartózkodás mellett dobta vissza. Ez azt jelenti, hogy a javaslat ebben a formában az Országgyűlés elé sem kerülhet.

A leszavazás körülményei is bizarrak voltak: a fideszesek egyetlen szóval sem indokolták, hogy miért nem vállalnak szolidaritást a magyarokkal. Amikor viszont felhívtam a figyelmet arra, hogy egy bizottsági tag havi kettőszázezer forintot kap azért, mert havi kétszer egy órában ott ül, akkor Vejkey elnök kijavított, hogy havi négyszer egy órát ülnek ott

- kommentálta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

(Népszava)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Ez mindent elmond az áldozat vállalásukról. Kell ennél több?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@szegfue: Mondj már egyetlen képviselőt is, aki kétkezi munkás!
Egyébként a közmunka nem segély! Munka, amiért szánalmasan kevés fizetést adnak! Természetes, hogy ezt a pénzt mindenki arra költse, amire akarja - hisz nem mindenkinek vannak eltartandó gyerekei. Nekem azzal van bajom, ha valaki sír, hogy nem tud megélni, miközben olyanokra ad ki pénzt, ami pl. számomra luxus lenne. Ihat, cigizhet, stb., de akkor ne sírjon!
szegfue
@vacsi: Hidd el nem akartalak felmérgesiteni, pusztán szerettelek volna megérteni... nem baj... talán majd legközelebb...
vacsi
@szegfue: Nem mérgesítettél fel - pontosabban nem Te mérgesítettél fel. Az, hogy nem értünk mindenben egyet, nem baj, ha mindketten jót akarunk - persze, mindenki a maga módján.
1magyar
@Málna: De a választók nem szavazták meg nekik ezt a sok pénzt, miért nem szavaztatják erről is meg a népet?
Nincs aki ilyen luxusban tartaná őket a saját havi fizetéséből.
legott
Kell a pénz kalácsra.
A vértől hányok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.