Egy tőlünk délre örvénylő ciklon előoldalán átmenetileg egyre melegebb és kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. Eközben észak felől egy hidegfront is közeledik. Kiadós csapadék továbbra sem várható, kedden főként délen és nyugaton lehetnek záporok, néhol zivatarok. A hét közepétől néhány fokkal hűvösebb, de továbbra is nagyrészt száraz levegő érkezik fölénk.

Délen déltől megdörrenhet, majd leszakadhat az ég

Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, északon több, délen kevesebb napsütésre számíthatunk. Főként délen és nyugaton helyenként zápor, késő délután, este délen néhol zivatar is kialakulhat – írja a hivatalos meteorológiai honlap.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de késő este északon megélénkül az északi szél, valamint zivatar környezetében is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

FIGYELMEZTETŐ ELŐREJELZÉS:

Délutántól a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki a záporok mellett helyenként zivatarok, melyeket szélerősödés (50-60 km/h), és nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan akár 15-20 mm) kísérhet.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.