Tragédiába torkollott egy vadászat Újfehértó mellett, miután egy vadra leadott lövés célt tévesztett, s egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el a település egyik sűrűn lakott utcájában.

Két kilométerről lőttek agyon egy embert Újfehértó egyik sűrűn lakott utcájában

A Blikk információi szerint a vadász még csak nem is sejtette, hogy embert ölt. Akkor szembesült tettével, amikor az egyenruhások bekopogtattak hozzá, majd közölték vele a szörnyűséget. A településen élőket megrázták a történtek.

Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték

– mondta még napokkal az eset után is megdöbbenve Kati néni, aki először nem értette, mi történt szomszédjával.

Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hazafelé tartottam, amikor a mentők szirénáját hallottam, másnap pedig már láttam, hogy a rendőrök helyszíneltek

– idézte fel a hölgy, hozzátéve: fia és unokája a történtek miatt csak félve látogatták meg őt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja

– mondta a Blikk megkeresésre a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Ezt nem hiszem el. Milyen puskája volt a vadásznak? Mert egy átlagos vadászpuska csak úgy tud ellőni 2 kilométerre, ha felfelé tartja. Ha vadra, akkor csak megpattanni tud, de akkor meg tényleg nem hiszem, hogy olyan messzire halálos sérülést okoz. Itt valami gyanús. Lakott terület felé meg amúgy is tilos lőni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Oposit
Ezt nem hiszem el. Milyen puskája volt a vadásznak? Mert egy átlagos vadászpuska csak úgy tud ellőni 2 kilométerre, ha felfelé tartja. Ha vadra, akkor csak megpattanni tud, de akkor meg tényleg nem hiszem, hogy olyan messzire halálos sérülést okoz. Itt valami gyanús. Lakott terület felé meg amúgy is tilos lőni.
Pálinkás Pál
Nettó hazugság...vagy a vadász Dragunovot használ???
Yoda69
A nemzethy fovadasz semmilyen jozsi mar megint vadaszni volt.
Igy probaljak ferditeni az esemenyeket.
luiz
Kár, hogy ezek sose a saját kölyküket találják el
namihami
A lokális semjén szabadidejében kiment egy kis embervadászatra. Csak ennek még nincs helikopterre pénze. De ezzel a hozzáállással az esélye folyvást nő.
jesz
Az a két kilométer jó lesz talán nyolcszáz méternek is. Aki lőtt már ilyen távolra, az tudja, hogy mekkora táv a két kilométer.
Vélelenek mindig vannak, de olyan távolról nem halhat meg ember(sem)golyós vadászpuskától.
Természetesen van olyan fegyver számtalan, amivel simán célba lehet lőni két kilométerre, de olyant nem használ vadász(esetleg orv-vadász)

Nem gömbölyű a történet.

Szerintem.
Zsopiale
Nincs az a top elit vadászfegyver ami két kilométerre ellő és még ott is van annyi erő a lövésben hogy behatol a testbe...
Ilyen fegyverek titkos katonai kisérletekben vannak, elit kommandósok speciális bevetésen használják (és akkor is mérsékelt sikerrel, mivel ilyen távra pontosan célozni lehetetlen, több méteres szórás van és sorozatozgatni nem lehet hadi állapotnál, mert megy is vissza egy gyönyörű rakéta ami lazán elmegy addig és ott nem annyira érdekes a célzás, mert mondjuk úgy 10 méteres krátert hagy)... Szóval nem megbízható módszer elvileg.. a gyakorlatban persze már kifejleszthettek jobbat, mint ahogy folyamatosan fejlesztik. Egy ilyen speciális céllövő sniper fegyver értéke több százezer dollár és civil nem férhet hozzá még USA-ban sem, de katona is csak igen bonyolult engedélyezési és vezénylési procedúrával viheti bevetésre, extrém szigorúan ellenőrzött módon, sok szintű szolgálati úttal, a legfelsőbb katonai vezetésig, mondjam azt, a hadügyminiszter és az elhárítás vagy akár az elnök is tud róla... (ha gikszer van senki ne tud semmi, csak pislognak bután, hogy nahát de érdekes, nem is tudtuk, hogy mik vannak... micsoda világ, borzalmas..) Egy szó mint száz csatlakozom az előttem szólókhoz, teljesen életszerűtlen és szakszerűtlen hír. (a sok agyhalott NER szektás zombi birka számára dizájnolva) Egészen más valami történt, amit természetesen nem fogunk megtudni... Meg kéne nézni KI VOLT a célpont... és hamar ki fog derülni hogy szarbángeci esküdt ellensége... ő pedig tud ilyet intézni nyilván, ha bukott elítélt kőrözött balkáni diktátort képes volt több országon át szöktetni és azóta is bujtatni... csak egy telefon Putyinnak vagy Erdogan haverjának és megoldják neki okosban. Tehát az biztos hogy vadászat volt, csak éppen EMBERVADÁSZAT...
De persze az is lehet hogy a Wanted film titkos elit bérgyilkos testvérisége lépett akcióba hazánkban... ők simán ellőnek halálpontosan eddig sőt kanyarban, azaz körívesen is tudnak lőni... XD
simmering73
Persze, hogy kamu ez a két kilométer. Itt a felelősség mértékét akarják csökkenteni. Sokkal közelebb lehetett az eset.
Sámannus
Általában nagyvadra golyós puskát alkalmaznak a vadászok, hogy az állatot ne kínozzák. Sajnos ezeket a fegyvereket úgy használják mint a háziasszonyok a seprőt, vagy a fakanalat. Akik ma vadász elithez tartoznak, már isteneknek is képzelik magukat nemtörődömök , felelőtlenek, még a törvénykezést is erre a gyilkolászásra használják. Kizártnak tartom, hogy egyszer is megfordul a fejükben, milyen gyilokszer van a kezükben. A baleset kizárólag az ilyen kócavadászok lezserségéből adódik. Ha kicsit is törődnének a szabályokkal semmi képen sem fordulhatna elő ilyesmi.
Például, ha csak addig lenne megtöltve a fegyver, amíg a vadra céloz! Ha nem céloz, azonnal kiüríti a fegyvert.
Minden más esetben szándékosság feltételezhető, ha még az hanyagság is, mert a legfőbb szabály, minden fegyver elsülhet. Ha már nem a lövés leadására figyel a lövész akkor a cső már bármire is állhat kontroll nélkül. Ezt csak úgy lehet megakadályozni, ha nincs megtöltve a fegyver.
Nincs kifogás egy ember meghalt, a lövésért a vadászt terheli a felelősség, és akik így állnak hozzá egy életveszélyes kérdéshez.
A szarvas reptetés csak egy dolog aki a helikopterből hadonászik egy puskával az is hasonló pancser csak a felelősség hiányzik belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.