Az új törvénytervezet szerint ez kibertámadások megakadályozása miatt szükséges.

Korlátlanul ellenőrizhetik a magyarokat a nemzetbiztonsági szervek, mindent megtudhatnak rólunk – ezt akarja Semjén Zsolt

Egy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárítása érdekében ellenőrizze az állami és önkormányzati szervezetek „elektronikus hírközlési hálózatainak tartalmát”, írja a Népszava.

A lap cikkében azt írja, törvényben az szerepel, hogy a szakszolgálat nem ismerheti meg az adott szervezetek közti kommunikáció tartalmát, ám adatvédelmi szakértők szerint ezt semmi sem garantálja. Magyarul ha a parlament ma elfogadja a javaslatot, akkor a jövőben a szakszolgálatok gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról, teszik hozzá.

Láthatják az emberek

- egészségügyi papírjait,

- esetleges NAV-büntetését,

- és a kormányhivatalok szerverein tárolt szabálysértési adatokat is.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Felkai Lászlónak, a belügyminisztérium közigazgatási államtitkárának írt levelében úgy fogalmazott, a törvény korlátlan megfigyelést eredményezhet, nem áll összhangban az alapjogi követelményekkel, ráadásul nem nyújt garanciát a személyes adatok és a magánélet védelméhez.

A Népszava megkeresésére Keleti Arthur kiberbiztonsági szakértő azt mondta, a kibertámadások korában élünk, elengedhetetlen, hogy a magyar szakszolgálatokat is felhatalmazza a jog a védekezésre. A megelőzéshez szükség van az állami szervezetek szerverei közötti adatforgalom folyamatos figyelésére, mert csak így lehet kideríteni, hogy egy-egy szerveren váratlanul és indokolatlanul megnő-e az adatforgalom, de ez nem járhat azzal, hogy a titkosszolgálatok hozzáférhetnek személyes adatokhoz.

Forrás: Népszava/24

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt 

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
EgzotiKUSS!
.
Azok kajabálnak, akiknek nemcsak az orcájuk, a házuk is ég, mert úgy ugrálnak ki-, be a bombabiztos járványukból, telóznak, amikor reszketnek a sajtó kérdéseitől:
.
hvg.hu/itthon/20180309_A_NER_legnagyobb_menekulesei
.
De van ugri bugri!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Ha már nem lesz Orbán...
Orbán után jön a szopás a fideszes gyökerekre.
Nem marad senkijük, nem marad semmijük.
Csak lógni fognak a levegőben gyalázatosan bután, csúnyán, bénán, céltalanul...
namihami
@vitriol: Nagyon komoly félelmem van azirányban, hogy ez a rendszer úgy pénzzel, összeköttetésekkel, családi és baráti stallumokkal megerősödött, hogy a leváltása csak fegyveres úton lehetséges.
Meggyőződésem, hogy egy elvesztett választása esetén akár polgárháborút is képes lenne a kiváltságai és főleg a vagyona megőrzéséhez, kirobbantani.
Bár a jól kialakított választási törvények, a határon belüli és túli ellenőrizhetetlen voksolók száma, de főleg a ""narancsvidék"" mentalitása nem sok esélyt ad a megbuktatásához.
A ""magyarfalu"" soha nem lesz urbánus érzelmű és bárki hivatkozzon a ""falu magyarságára"", annak ott nyert ügye van. (lásd a Narancsmagyarország térképet) A falut nem érdekli az ipar lerohasztása, a vidék felvásárlóinál pedig elég a varázsszót (volt tsz-elnökök) bedobni. Az már magas, hogy a vidék maholnap csak Fidesz-potentátok kezében lesz. Marad a tsz-elnök szindróma.
Sámannus
Zsóti ezután fordítva veszem fel a gatyám és nyitva hagyom neked a sliccem.
Nessy
@vitriol: Akinek volt szerencséje a Rákosi korszakhoz, az nem is számít jobbra! Most még a határon túli ellenőrizetlen, milliárdokért megvásárolt levelezőtagozatosok is hozzájárulnak, miközben az ódiumát nem kell viselniük a tettüknek!
tudode
Nagyon durva azzal parallel, hogy előfordult már a XX. században, az akkori technikai lehetőséghez képest, amikor beszedette a rezsim a rádiókat, de azért egy, két dugi rádió volt a családoknál, és hallgatták az Európa Hangját, halkan, miközben az utcán a rádióhullám érzékelőkkel grasszáltak az akkori rezsim járgányai.
.
Aztán ha befogták a hullámhosszot, az éj leple alatt a tettesekért ment a fekete autó!
.
Rémes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.