Június 2-től csak gyerekmegőrzés lesz az alsós évfolyamoknak. Hivatalos döntés még nincs.

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020. május 29-én befejeződik a digitális tanrend. Június 2-tól kollégáim nem tartanak online órákat, nem adnak házi feladatot, nem értékelnek

Ezt a levelet küldte ki egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek kedden. Azt írja:

Június 2-től lehetőség van arra, hogy a gyerekek visszajöjjenek az iskolába

Egy online kérdőíven keresztül mérik fel az ügyeleti igényeket.

A szülők érdekében született ez a döntés

- mondta el az Index megkeresésére az iskola igazgatója, aki kérte, hogy a neve és az iskola neve ne szerepeljen a cikkben.

A lapnak úgy fogalmazott,

már elég érdemjegy született ahhoz, hogy a tanárok le tudják zárni a tanévet, júniusban pedig amúgy is már csak tanulmányi kirándulások, erdei iskolák szoktak lenni, ezeket viszont idén a járvány miatt el kellett halasztani.

A szülőknek extra terhelést jelent a digitális oktatás, és sokan már nem tudnak otthonról dolgozni, vissza kell menniük a munkahelyükre – tette hozzá az igazgató.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem indul újra a tanítás, mindössze felügyeletet biztosítunk

– hangsúlyozta az igazgató az Indexnek.

Az egyik érintett szülő szerint kapkodva, átgondolatlanul hozták meg a döntést a digitális oktatás május végi beszüntetéséről, ami "méltatlan a pedagógusok, a gyerekek és a szülők iránt is."

Nem egyedi esetről van szó

A kerület egy másik iskolájában is hasonló levelet kaptak a szülők a hét elején az Index szerint.  Ebben is arról írnak, hogy május végén lezárul a digitális oktatás, és június 2-től felügyeletet biztosítanak az iskolában az alsós gyerekeknek.

Legfeljebb tíz fő lehet egy tanteremben, maszkot kell viselni, és odafigyelnek arra is, hogy tartsák a megfelelő távolságot egymástól.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Komka Péter 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.