A főpolgármester-helyettes azt mondta: ugyan felelős gazdálkodást kértek a cégektől, ez azonban nem jelenti azt, hogy létszámleépítésekre kezdenek.

Idén akár 20 milliárd forintos bevételkiesése is lehet a BKK-nak a koronavírus miatt, de a szolgáltatás fenntartása érdekében elbocsátások nem lesznek a közlekedési társaságnál 

– mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak.

Kiss Ambrus elmondása szerint a problémákat a védekezések költségei, valamint a jegyárbevételek elmaradása jelenti. Mint fogalmazott, előbbi önmagában még kezelhető lenne, utóbbi viszont, kisebb-nagyobb kilengésekkel,

de átlagosan heti 1 milliárd forintos veszteséget jelent a BKK-nak, ami éves szinten a 20 milliárdos szintet is elérheti.

Az elmaradó turisták miatt, akik a közösségi közlekedés jelentős fogyasztói a nyári hónapokban, további bevételkiesés várható

Heti 1 milliárd forintos veszteséggel számol a BKK a koronavírus miatt

Kiss Ambrus azt is közölte, a főváros tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal arra vonatkozóan, hivatkozva a járványhelyzetre, hogy hogyan lehet kooperációban megteremteni a kieső források pótlásának pénzügyi feltételeit.

A főpolgármester-helyettes arra is kitért: ugyan felelős gazdálkodást kértek a cégektől, ez azonban nem jelenti azt, hogy létszámleépítésekre kezdenek. 

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(infostart.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Joker
Most derült ki lofaxt sem bír ez az ország magától . Kár elszigetelődni . :((((((((((((((((((((((((((
Véget lehet vetni az önfényezésnek ,befelé - kifelé ..-((((((((((((((((((((((
KisGenyo2
A BKK bevétele és veszteségei között eddig sem igen volt összefüggés, lévén nem piaci alapon működik. Majd (eltérően az egészségügytől) adóforintokkal megtolják. A közösségi közlekedés nagyjából sehol sem önfenntartó, legalábbis hosszú távon.
Amúgy meg a kevesebb utassal nem csak a bevétel, hanem nyilván a költségek is csökkennek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.