A gazdasági intézkedésekkel 221 ezer munkahelyet sikerült megvédeni – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, online sajtótájékoztatóján.

A kormány szerint 221 ezer munkahelyet sikerült megvédeni
Fotó: MTI/Botár Gergely

Kifejtette:

100 ezerrel megemelik a közfoglalkoztatotti keretet, 3 ezer új állás jön létre a honvédségnél, a bértámogatási program keretében 106 ezer munkavállalóra nyújtottak be kérelmet, a beruházásösztönzési program keretében 97 600 munkahely megőrzését vállalták cégek.

Álláskeresési járadékban 101 ezren, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban 71 ezren részesülnek, a kutatásfejlesztési munkakörben dolgozók utáni kedvezményre 9300-an jelentkeztek – ismertette.

Gulyás Gergely az egyszer használatos műanyagok kérdéséről elmondta: az uniós kötelezettségnek eleget téve be fogják tiltani ezeket,

de a jelenlegi járványhelyzetben garanciára van szükség, hogy az ezzel összefüggő munkahelyeket meg tudják védeni. Az EU is későbbre ígért tájékoztatást a menetrendről, ezt érdemes megvárni, utána egyeztetnek az érintett vállalatokkal

- fejtette ki a miniszter.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Közmunka, katonaság, minimálbér! Csettintek: ez, igen, fiúk!
Amúgy, nem hánytok még magatoktól?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Az elmúl 10 év, de különösen a járvány időszakában megtapasztal kormányzati (pl. sok-sok funkcionális törzs tevékenysége) kommunikáció nyilvánvalóvá tette, hogy ami úgy kezdődik, hogy "a kormány szerint", abban már minden józan ember, jobb, ha kételkedik és gyorsan egyéb forrásokból próbál tájékozódni.
CsipkeRózsa
Várjuk meg, hogy mindezt múltidőben leírva olvassuk.
Nyírfa
Közmunka, katonaság, minimálbér! Csettintek: ez, igen, fiúk!
Amúgy, nem hánytok még magatoktól?
simmering73
Miért van az az érzésem, mikor ránézek erre az ürgére, hogy egy birka néz velem szembe.
Gyütt Mönt
Csakis és kizárólag a kalandvágy tartott itthon. Már korábban is a szememre hányták, hogy mazo vagyok.
Nyírfa
@simmering73: Mert egy birkára emlékeztető arc néz szembe veled? :))
Klubtag
@Eladott Ország: ...az összes 4+10 év mocska most megjelenik, csak azok nem látják, akik - önös érdekekből - nem is akarják látni...ezt a réteget hívják történelmileg önsorsrontóknak...
Nyírfa
@Eladott Ország: Annyira szeretném, ha minden kiderülne Váradi András halála kapcsán! Is.
balos
@Klubtag: Hát tudod igazunk van,de a magyary nemzetes jobbágyok már csak ilyenek!Födes urak nélkül nem élet az élet!Szeretik,ha az asszonyt az "ura" veri!A férje meg megy kocsmába!
legott
Nem hiszem el!
Ha 221 586 lenne a szám, azt talán elhinném (na jó, azt sem hinném el), de ezt a számot biztos, hogy nem hiszem el!
Klubtag
@Nyírfa: ...én is, de amíg ezek kezében van a hatalom, addig nem is fog...annyira szeretnek mindent titkosítani, szinte perverz módon...sokszor toppantok egyet, hogy miért is vagyok ilyen koros.
Szinte minden visszaköszön, amit már átéltem 1949-1989. között, nem olyan okosak ezek, csak koppintanak...
kereső
A magyar lakosság fizetőképességi indexe az első negyedévi 46,2%-ról április véégére 18,6%-ra zuhant.
A fizetőképesség mostani, drasztikus visszaesése elsősorban a jövedelmek csökkenésével magyarázható” – mondta Deszpot Károly, az Intrum hazai értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette, hogy csak márciusában nagyjából 56 ezer ember veszítette el az állását, és a foglalkoztatottság a következő hónapban is tovább csökkent. „Pontos adatokkal még nem rendelkezünk, de az IFI alapján készített becslés szerint a foglalkoztatottak száma 8 százalékkal is csökkenhetett, ez 320-350 ezer újabb munkanélkülit jelenthet március végéhez képest” – jegyezte meg.

Akkor az április végi adat 375-405 ezer a munkanélküliek száma- azaz ennyi munkahelyet nem sikerült megmenteni.
kereső
@nemkati: Háááááááááát, ha azt nézem, amit a kormány kommunikált az elmult időszakban, hogy a munkavállalók létszáma 4,5 millió- akkor nem nagyon van dicsekedni való.Állitólag 46 ezren jöttek haza külföldről a covid járvány miatt- de ők várhatóan vissza is mennek.
legott
A Fidesz számai néha köszönő viszonyban vannak a valósággal, de sokszor még köszönő viszonyban sincsenek!
Három lehetőség van:
1. nem tudnak számolni
2. hazudnak
3. nem tudnak számolni és hazudnak
Klubtag
@balos: ...ezért idegen nekik az európai kultúra, ezért vélik, hogy attól irtózni, tartózkodni kell,,,..ez egy örök harc, csak hát abban reménykedtünk (mi naiv értelmiségiek), hogy 2022-ben ennek "magyar primitivitásnak" csak vége szakad. Persze, ha nem, hát nem... tudomásul kell venni, hogy ezzel "gazdagítottuk" Európát...és a keresztény nem is tudom mit...
peterkelemen
Na persze azért állnak sorban a munkaügyi hivatalok előtt álláskeresési járadékért. Már megint próbálják a szőnyeg alá söpörni a valóságot. A valóság az, hogy minimum félmillió magyar ember van köuvetlen veszélyben.
Nyírfa
@legott: Olyan "hülye" tudsz lenni! :)))
De jó, nagyon ül!
Nyírfa
@Eladott Ország: Én meg lecsaptam rá! Még adós a rendőrség Váradi András ügyével. Meg Weisz Tanmáséval. Azért , mert nem hozzuk fel minden nap, még nincs elfelejtve. Nagyon nincs.
Gulyás ártatlan, komoly képpel hazudik, nem idegeskedik, céltudatosan mondja és teszi, amit akar/kell . Hidegvérű karrierista.
Nyírfa
@Klubtag: Tudod, ha nem lennék ilyen koros, már régen az Ontario partján áztatnám a csülkeimet! :)) Majd, egy másik életben! :)
Nyírfa
@Klubtag: Végül is, Európa hálás lehet a magyaroknak. Addig lődözték megint a nyilaikat, amíg az államok azt nem mondták, jézusom, ez az a barbarizmus, amiből mi már nem kérünk. És összedugták a fejüket, hogyan védhetik meg az országaikat, hogyan tehetik még élhetőbbé, még biztonságosabbá, még igazságosabbá. Ezt nevezik általában fejlődésnek. Orbán volt olyan kedves ezt elősegíteni. :)
A negatív példa is tehet jószolgálatot, elrettenti az embert, és emlékezteti ember mivoltára.
Zsopiale
Igen,bizony... és közben megtörtént Krisztus második eljövetele is... Felcsúton szállt alá a fellegekből és beköltözött a stadionba egyelőre...
Zsopiale
@Nyírfa: Tényleg nagy hülyeséget írt, mivel NEM NÉHA, hanem a NER-SSevik maffiának SOHA egyetlen száma sem volt köszönőviszonyban a valósággal... így pontos...
Zsopiale
@simmering73: Ez egy magas szintű diplomás értelmiségi ember volt eredetileg, a NER-SSevik agymosása előtt...
Néha még most is felpislákol az értelem szegényben, de gyorsan akkor kap egy adagot a megfelelő drogból, amit agyzsugorításra alkalmaznak, hogy a szarbángeci hű nyálcsorgató pincsi birkája legyen ismét...
Nyírfa
@Zsopiale: Nem arra válaszoltam, hanem az azt megelőzőre - nagyon szellemes.
Egyébként, ha a néha határozó nélkül - ami lehet szintén az irónia része -, olvasod, akkor látod a csípős, mégis finom gúnyt.
volvós
...úgy, mint anno kuszafogú selmeczygabriella elvtársnő mint kiflicsücsök tolvaj a
Manyup 3.000.000.000.000 ( Háromezer milliárd HUF ) vagyonát Viktorka parancsára ellopta !!!
solidedge
Az MTI valamit nagyon elértett. A valós szám 221.
Sámannus
Igen és közben kicsinyájátok a tűzoltókat, a katonákat, és a rendőröket, mellesleg az ápolókat, és a színészeket.
Mindezt éjszakai műszakban sunyin, mint aki setétben fingik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.