A fővárosi önkormányzat összesen 20 ezer PCR tesztet vásárolt külföldről, hogy a legveszélyeztetettebb budapesti csoportokat megvizsgálja, koronavírusosak-e, hangzott el egy fővárosi tájékoztatón a Városházán.

Csekély számú fertőzöttet találtak a fővárosi idősek, ápolóik és a hajléktalanok között

Az index.hu azt írja, hogy a tesztek felét már felhasználták, ezekből már 8577 vizsgálati eredmény született.

A fővárosi fenntartású idősotthonokban és hajléktalanszállókban vizsgált bentlakók, hajléktalanok, ápolók és közvetlenül az ellátásban dolgozók mindössze 1,5%-ának a tesztje lett pozitív, összesen 132 emberé.

Áprilisban még arányaiban több fertőzött volt, májusban 0,3%-ra süllyedt a vizsgáltak között a pozitív eredményt mutatók aránya – emlékeztet az index.hu.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
KariGeri meglátogatta a budai hegyekben táborozó hajléktalanokat és óvintézkedett!
Állandó orvosi felügyeletet biztosít számukra és megfelelő védőfelszereléssel látta el az összes hajléktalant. Ennek köszönhető, hogy csekély számú a fertőzött.
Pálinkás Pál
Nos...ez világossá teszi...hogy kicsit mintha túltolnák ezt a járványosdit...érdekes módon ahol komolyan tesztelnek csoportokat, szinte alig akad pozitív eredmény...,vajon miért van ez??? lehet gondolkodni.../biztos nem azért ,mert a hajléktalanok olyan nagyon betartják a szabályokat!!!/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.