Jakab Ferenc virológu elég kemény forgatókönyvet jósol.

Még halálosabb lehet a járvány: télen egyszerre támadhat a koronavírus és az influenza

Márciusban akkor érkezett a koronavírus, amikor az influenza már lecsengőben volt Magyarországon, de a téli időszakban egyszerre támadhat a két vírus – figyelmeztetett egy újabb problémára a virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára, a Koronavírus-kutató Akciócsoport vezetője.

Jakab Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy egyelőre egyetlen hatékony módszer a koronavírus terjedésének megakadályozására: azoknak a a társadalmi, egészségügyi és járványügyi szabályoknak a betartása, amelyeket már mindenki ismer – távolságtartás, szájmaszk, alapos és gyakori kézmosás. Azt viszont nem látja igazoltnak, hogy ezeknek a szabályoknak a betartása miatt volt kevesebb az influenzás megbetegedés az elmúlt időszakban.

"Lehet, hogy csak egyszerűen nem láttuk a fától az erdőt"

– mondta a virológus, arra utalva, hogy valójában az influenzavírus csak kissé háttérbe szorult, jóllehet jelen volt, csak nem figyeltünk rá annyira. Azzal viszont egyetért, hogy a koronavírus elleni higiénés és kapcsolattartási szabályok betartása akadályozta az influenzavírus terjedését is.

Mert noha nem vonható párhuzam a két kórokozó között, de a terjedési mechanizmusa és hogy mind a kettő egy légúti, cseppfertőzéssel terjedő vírusinfekció, mégis nagyon hasonló.

"Ne felejtsük azonban azt el, hogy márciusban érkezett meg a koronavírus, és március-április környékén már az influenza általában lecsengőben van Magyarországon, tehát az influenzaszezon vége felé érkezhetett meg az új vírus. Ha ne adj isten lesz egy második hullám, akkor belecsapunk a közepébe, mert a kettő párhuzamosan fog érkezni"

– figyelmeztetett a kutató egy újabb veszélyforrásra, amikor a két kórokozó egyszerre szedheti az áldozatait, és terhelheti nemcsak a szervezetünket, hanem az egészségügyet is.

A teljes beszélgetést itt olvashatja el.

Forrás: Infostart

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez a jakab a riogató ügyeletes??? Mindig éppen úgy változtatja a véleményét,ahogy a napi politika megkívánja...még a végén sokra viszi fideszéknél!!!
Rockxy
ez nemis egy rémhír.
kurvára megnyugtató, hogy a járványtól senki nem fog feltámadni, sőt!
"valójában az influenzavírus csak kissé háttérbe szorult"
igen vazze, oda lett szorítva hátra, a színfalak mögé, előnyt engedve a koronásnak.
"...influenzaszezon vége felé érkezhetett meg az új vírus"
óóó kérem, ez 101%-ig megérkezhetett, mer tolta maga előtt a mindenható média.

egy másik, de szimpatikusabb szakvélemény:

"Évente milliók halnak meg olyan életmód betegségekben, amelyek életmódváltással megelőzhetők volnának. A silány szénhidrátalapú, mikrotápanyagokban hiányos táplálkozásnak súlyosak a következményei. A nyugati világ úgy túltáplált, hogy közben alattomos hiánybetegségekben szenved.
Ide vezet, ha az emberek a szemétből próbálnak "választékosan" táplálkozni. "

és:
"Akik most meghalnak, többségükben olyan emberek, akik eddig is csak azért éltek, mert a gyógyszerekkel sikerült nekik az élet és halál mesgyéjén egyensúlyozniuk. Nevezhetjük az orvoslás diadalának, hogy ezek a súlyosan beteg emberek sokáig életben tarthatók, de tekinthetjük ezt az egészet az emberek becsapásának is. A nyugati orvoslás elhitette az emberekkel, hogy az életmódjuk okozta betegségekről nem tehetnek, és az orvostudomány az, amely a gyógyszeriparral karöltve megmenti az ő életüket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. May 30., 08:13
Meghalt a legendás zenész
Itthon - 2020. May 30., 07:27
Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen
Itthon - 2020. May 30., 07:50
Figyelem: változik a MÁV menetrendje