Jelenleg is zajlanak a klinikai tesztek.

Kiderült: így tartják életben a koronavírusos betegeket az új magyar lélegeztetőgépek

Több változat is készült a koronavírus elleni védekezés közepette a lélegeztetőgépek kifejlesztésére – mondta dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki Egyetem rektora az Innovációs és Technológiai Minisztérium által rendezett csütörtöki tudományos konferencián.

Az egyik lélegeztetőgép PLC-vezérlésű, és amellett, hogy a súlyos koronavírus-fertőzöttek életben tartásában segít, a gyógyításban is hasznát veszik. Józsa hozzátette, hogy a lélegeztetőgépek sorozatgyártása még nem kezdődött el, mert Kínából késve érkezett meg több olyan alkatrész, ami elengedhetetlen a nagyobb mértékű gyártás elindításához. A lélegeztetőgépek klinikai tesztje most is tart.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Kínából késve érkezett meg több olyan alkatrész, ami elengedhetetlen a nagyobb mértékű gyártás elindításához."

Akkor ennek a magyar gépnek mekkora is az importhányada?...
justhpeter
Magad uram, ha alkalmas kormányod nincsen.
Sámannus
Annyira a maffia sem hülye, hogy rontsa a saját üzletét. Ti pedig soha nem fogtok továbblépni, mert az már nem lehet jó üzlet.
Röviden kiteszitek az ablakba, hogy tele hazudjátok az országot.
Jozefina
Hát ez a baj: " mert Kínából késve érkezett meg több olyan alkatrész, ami elengedhetetlen a nagyobb mértékű gyártás elindításához." Miért nem lehet ezekt az alkatrészeket itthon is gyártani??? A függés továbbra is meg marad és kína úgy taktikázik, ahogyan akar!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.