Úgy tűnik, elmaradt az ígért bérőpótlék, az osztály dolgozói átlagosan nettő 109 és 150 ezer forint közötti összeget vihettek haza. ...legrosszabbul viszont azok az egészségügyi dolgozók jártak, akik kénytelenek voltak két hetet karanténban tölteni márciusban. A fizetéséről nyilatkozó forrást március 13-án küldték karanténba, miután az osztályra, ahol dolgozott, bekerült egy fertőzött beteg. Ezután szinte az összes ott dolgozót két hét karanténra kötelezték: volt, aki ezt az időszakot az otthonában tölthette, de volt, akit a Kútvölgyi Kórházban különítettek el. Az említett ápoló a karanténidőszak leteltével kezdett el a Covid-osztályon dolgozni, akkor azt az ígéretet kapta, hogy 100 százalékos táppénz jár az önhibáján kívül kialakult helyzetért, ez az áprilisi utalásban meg is jelent. Ám a következő hónapban az derült ki, hogy nem 100, hanem csak 60 százalék illeti meg őket, ezért a kórház a különbözetet levonta. Munkatársaival nem csak a járványhelyzet miatt megemelt fizetésüket...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@görbetükör: Ez nálunk történelmi tett! Münchausen báró és Hári János hozzájuk képest az igazmondás hősei!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
"Munkatársaival nem csak a járványhelyzet miatt megemelt fizetésüket várják, hanem a Kásler Miklós által bejelentett, bruttó 500 ezer forintos juttatást is."
Ehhez csak annyit tudok hozzászólni: majd, majd!

"Az osztály dolgozóinak fizetését egyébként a hét elején csökkentették az „extra magas” 180 százalékos óradíjról „kiemelten magas, 150 százalékos díjra” a járványhelyzet javulása miatt."
Nehogy már potyára több lóvéhoz jussanak!
Nessy
@görbetükör: Ez nálunk történelmi tett! Münchausen báró és Hári János hozzájuk képest az igazmondás hősei!
Eladott Ország
@Nessy: Lassan népies színművet lehet írni a mi új Háry Jánosunk világra szóló történeteiből. Hogyan győzte le Orbán Viktor egy kezével a brüsszeli óriásokat, állított magyarokat tisztelő bizottsági elnököt, és szájának egyetlen leheletével megfutamította a Soros-bérenceket. A felcsúti népmesei hős úgy mesél a Brüsszelben történtekről, mintha még soha senki nem járt volna arra rajta kívül, és senki nem olvasna igazi híreket, csak magyar kormányzati propagandát. Orbán Viktor megígérte, és Orbán Viktor megcsinálta. Elintéztük, a vállalásainkat teljesítettük, eldöntöttük, megakadályoztuk. Mióta Orbán Viktor meséivel etetik a magyar népet, nem lehet előadni a Háry Jánost, mert Háry János hőstettei sehol sincsenek ezekhez képest. Háry János nem nagyotmondó, hanem egy szürke unalmas realista Orbánhoz képest. Háry János szeretett lódítani, de annak voltak határai. Burkusországban sem lehetne olyan halandzsát előadni, hogy “fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd”. Orbánnak köze nem volt ezekhez, ő is a hírekből tudja.
A Háry János meséin felnőtt magyar embernek azonban nem lehetne elmondani azt sem, hogy Orbán még a színfalak mögött sem volt jelen, a közelébe sem engedték, és rajta kívül állapodtak meg a német és a francia vezetők. Miután meghallotta a győztes nevet, azt “támogatásáról biztosította”, és utána ezt úgy adja elő, hogy “fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd”. Ehhez olyan vastag bőr kell a pofára, amilyen még Mészáros Lőrincnek sincs. Orbán gecinek az ország kifosztásából sosem elég!
Klubtag
Bátortalanul azért hadd jegyezzek meg valamit...Ezt - többek között - azért is meri megcsinálni az egészségüggyel az Orbán-kormányzat, mert látta és kajánul kivigyorogta anno a jogos követelésekért kiállni képtelen kollégák közömbösségét.
Emlékezzünk a "fekete ruhás" nővérke emberfeletti küzdelmére, végül magára hagyva és kiégve...most bizony jól jönne az ő elszántsága...de félek, hogy megint az opportunizmus fog győzni.
Gyütt Mönt
Ezek a mohó, pénzsóvár ápolók! Mit képzelnek ezek magukról?! Tán azt hiszik, hogy a Kedves Vezetőnk lopja a pénzt?!
legott
Szégyen! Gyalázat! Ezek a fideszes memberek, nem emberek!

Úúúúristen!
Ez kurvára szürreális. Ilyen nincs! Csak álmodom.

Egyszer azt álmodtam, hogy egyszer megkínoztak.
Az pl. egy jó álom volt, mert történetesen kétszer kínoztak meg.
(egyszer is sok, a kétszer már nem véletlen)
görbetükör
" Kiderült, hogy nem csupán a Covid-osztály dolgozóinak fizetéscsökkentésével alázzák meg a Szent János kórház munkatársait, hanem azzal is, hogy a járvány időszakában is levonják azt az összeget a bérükből, amelyet a kórház területén való parkolásért kell fizetniük"
Gyütt Mönt
Nemrég nyilatkozta Shikari, hogy az ilyenek csak a markukat tartják. Épp csak azt nem mondta, hogy ingyenélők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.