Sajtótájékoztatót tartott péntek délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság a ma hajnali kettős emberölés ügyében, és újabb részleteket árultak el a borzalmas ügyről. Összesen 10 fő verekedett össze péntek hajnalban Budapesten a Deák téren, akik 16 és 23 év közötti fiatalok voltak. Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője kijelentette: már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren.

A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert

- derült ki rendőrségi tájékoztatón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi a késelést követően elfutott. A kést eldobta, a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg.  A férfit is elfogták később, mint kiderül, ő volt, aki épp a 18. születésnapját ünnepelte.

A BRFK sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a rendőrök 5 percen belül kiérkeztek a csoportos verekedés helyszínére, ahol két fiatal férfi holttestét találták az úttesten szúrt sérülésekkel. Az elkövetők a helyszínről elmenekültek.

Csupán 10 perc kellett a rendőröknek, hogy elkapják őket. A késelő a menekülés közben eldobta a kést, amivel a halálos sebeket ejtette.

Összesen 10 fő verekedett össze a Deák téren, akik 16 és 23 év közötti fiatalok voltak. Az elkövető tegnap töltötte be a 18. életévét, feltehetően ezt ünnepelhette az egyik csoport.

Az áldozatokat többször megszúrták. A gyilkos fegyvert egy közeli utcában, egy autó alatt találták meg, menekülés közben megszabadult tőle a gyilkos.

Elmondták, hogy két független társaság verekedett össze, csak férfiak voltak. Azt, hogy min balhéztak össze, még vizsgálják.

Három lányt tanúként hallgatnak ki, ők megpróbálták szétválasztani a két csoportot a verekedés kezdetekor.

Kérdésekre válaszolva elmondták, hogy az előállított fiatalok 90 százaléka büntetett előéletű: kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság szerepel a rendőrségi múltjukban.

Az is elhangzott, hogy alkoholt fogyasztottak a történtek előtt, a kábítószer használatot még vizsgálják. A letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolják. A két férfi ugyanis tudta, hogy az elkövetőnél kés van, mert pár órával korábban tőlük került hozzá, minden különös cél nélkül. A szóvivő tájékoztatása szerint a hasonló társaságokban nem szokatlan, hogy késeket cserélgetnek egymás között.

A szóvivő azt is elmondta, hogy ilyen esetre, hogy nyílt utcán, ilyen brutalitással öljenek meg bárkit, az elmúlt 5 évben nem emlékszik.

Forrás: Blikk, Index

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Öntisztulás. Nem biztos, hogy mindenbe bele kell avatkozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Öntisztulás. Nem biztos, hogy mindenbe bele kell avatkozni.
nezelodo
@Gyütt Mönt: Nem sokra megyünk vele, bőven van utánpótlás.
vacsi
@nezelodo: Viszont a jó hír ebben a történetben, hogy a gyilkos már betöltötte a 18. évét - legalább ezzel az ürüggyel nem engedhetik ki.
Kapanyél
Mintha ma lött vóna a 18. születésnapom! Határozottan emlékszök, hogy konyhakéssel möntem a buliba!
verőce21
Szabaduló buli?
Szörnyű, hogy ilyen gyerekeknek kellett meghalniuk!
namihami
@Kapanyél: Akkor Te még a szolídabb fajta lehetsz. Jobb körökben már a kabát alá rejtett Uzi dukál. Kicsi, könnyű, gyors. Igazi szülinapi fegyver.
Kapanyél
@namihami: Megbízhatatlan, rengeteg akadályt produkál! :D valami 38' spec. az hamarabb!
lusta
Ilyen magyar nincs. Biztos migráncsok voltak.
namihami
@Kapanyél: De a Kalasnyikov és a Skorpion után a legkönnyebb beszerezni.
Kapanyél
@namihami: Elég ha a zembör tuggya hun kő keresni!
Zsopiale
Ide vezet az arrogáns gyűlöletkeltés, uszítás, hergelés, amit a NER-SSevik maffia művel vagy 25 éve...
Gyütt Mönt
@Zsopiale: látom nem értitek. SOROS az oka mindennek! Na jó, Brüsszelnek is van benne kis része, de mint ismeretes, az is Soros kezében van.
Zsopiale
@Gyütt Mönt: Soros a NER-SSevik maffia egyik alapítója és hosszú időn átt fenntartója, az megvan..?
Yoda69
A rendőrség hol volt? Gondolom épp biciklistakat tepertek le valahol.
terlasz
@Zsopiale: Nem egészen így történt az. Ne legyél felületes!
legott
Újnácik, kontra cigányok.
Ésszel kell ezt, csinyáni, baszd meg!
Egyszer fogdába is kerültem, amikor a cigányok bántottak engem (valójában én bántottam őket - miután bántani akartak énengemet), de akkor is úgy jött ki a végén, amikor mindhármunkat bevarrtak (a két cigányt, meg engem), hogy én vagyok az áldozat
Ezt ésszel kell csinyáni!

Az újpesti szurkolótábor próbálja szenté avatni az újnácikat, de nem voltak azok - mármint szentek.
Nézd a jó odalát, két Mi Hazánk, vagyis fideszes szavazóval kevesebb.

A béna magyar újnácik, állandóan csak egy méretes pofonba szaladnak bele - mert ennyi eszük van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.