A jogállam nagyon jól működik Magyarországon, a magyar politikai nyilvánosság pedig a legszabadabbak között van az Európai Unióban – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Deutsche Welle német nemzetközi közszolgálati médiatársaságnak a koronavírus-járvány miatt tett intézkedésekkel kapcsolatban.

Fideszes képviselő a német köztévének: a jogállam nagyon jól működik Magyarországon
Fotó: MTI/Kallos Bea

A politikus a Deutsche Welle angol nyelvű hírtelevíziójának Conflict Zone című műsorában sugározott interjúban kiemelte, hogy

tévesek azok a vélekedések, amelyek szerint a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló magyarországi törvény és a veszélyhelyzeti intézkedések a kormány hatalmának növelését szolgálják.

A kormány nem is szorulna rá ilyesmire, mert a szabad és demokratikus választásokon aratott sorozatos kormánypárti győzelmek révén "rendkívül erős politikai felhatalmazással" rendelkezik.

A járvány miatt szerte az Európai Unióban hasonló intézkedéseket tettek,

mint a magyar kormány, amely "meglehetősen jól" harcolt a járvány ellen, így rövidesen vége is a veszélyhelyzetnek

- mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy a rendelkezések mindenben megfelelnek az alaptörvénynek.

Kiemelte, hogy az álhírterjesztés elleni szabályozás nem a szólásszabadság korlátozását és a megfélemlítést célozza, hanem a hamis hírek áradatának visszaszorítását, hiszen egy világjárvány közepette gondoskodni kell arról, hogy "csak a valós tények" jussanak el az emberekhez.

A jogállam "nagyon jól működik" Magyarországon, ezt jelzi az is, hogy a törvényeknek megfelelően lezárták azokat az ügyeket, amelyekben kiderült, hogy nem indokolt eljárni a gyanúsított ellen rémhírterjesztés miatt

- mondta a fideszes EP-képviselő.

Aláhúzta: a magyarországi politikai közbeszédet, a politikai nyilvánosságot tekintve megállapítható, hogy "a nálunk folytatott viták a legélénkebbek közé tartoznak az egész Európai Unióban", és ezekben a vitákban "vélémények és nézőpontok egész sorát be lehet mutatni".

A magyarországi nyilvánosság "mentesebb a tabuktól, mint jó néhány helyen Nyugat-Európában" – fűzte hozzá Hidvéghi Balázs, a többi között hozzátéve, hogy

"egyáltalán semmiféle egyensúlytalanság" nem jellemzi az állami médiatámogatások megoszlását.

A politikus arról is szólt, hogy nem ért egyet azzal a "véleménnyel, hogy Magyarországon nagyobb, vagy jelentősen nagyobb a korrupció a térség átlagához vagy az Európai Unió egészéhez képest".

Kiemelte: az a vélekedés sem helytálló, hogy a kormánynak vagy a kormánypártoknak nehezen sikerülne meggyőzni európai partnereiket arról, hogy a magyar demokrácia megfelelően működik. "Éppen ellenkezőleg, politikai ellenfeleink azok, akik nem akarják elfogadni, hogy létezhet egy konzervatív, kereszténydemokrata kormány, amely erős, határozott és sikeres" – mondta Hidvéghi Balázs.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Befejezhetné már a liberális-baloldali szenny, a külföldi médiáknak küldözgető orbánfóbiás levelek gyártását.
Gyütt Mönt
Aha, épp az internet megvonáshoz készülődnek.
Nessy
El is hiszi, amit elmondott? Tudja Hídvégi NERtárs, aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
solidedge
Anyádat nézd hülyének Hidvéghi.És még ezek háborogtak hogy Gyurcsány hazudott 2006-ban. Hogy rohadnának meg.
csipetke
Aki talál benne egy igaz mondatot,nyer egy hangszórót De szerencsére mindenhol tudják külföldön,hogy ezek hazudnak mint a vízfolyás.Nemegyszer lebuktak
Zsopiale
Jól mondja a náci hazaáruló szarbángeci cseléd anyabaszó patkány, mivel a szarbángeci hamis alkotmányán alapuló hamis jogrendszere biztosítja a NER-SSevik maffia önkény jogait... a többiek le vannak szarva, ebben a náci hazaáruló rablógyilkos diktatúra pokolban jogfosztottak, nincsenek jogaik rendszeren belül... Normális embernek két választása van, vagy nyeli a szart tovább, vagy VALÓS HARCBA kezd ellenük, amire csak úgy van esély ha legalább százezren felkelnek... (ez ugyebár kizárt, mert gyáva féreg nép vagyunk), tehát ha nem akarja vedelni a fost, akkor marad a menekülés, hogy megtette már több, mint egymillió honfitársunk eddig a szarbángeci vészkorszak kezdete óta...
Yoda69
A fideSS jogállamiság ezt jelenti; fidess-demokrati;
tobbiek-kuss.
Hofi után szabadon.
justhpeter
Értem és ezt a szervilis seggnyalósdit. Közepes vagy gyengébb képességekkel is jó a nagy pénz, valamiből meg kell élni.
De mit fog csinálni ez a szerencsétlen a bukás után ? Egyszer minden rendszer véget ér, főleg azok, amik "munkaalapú társadalmat" hazudnak, de nem csak a pénzt, hanem már a munkát is kilopják a társadalom kezéből. Kihez fordul majd akkor ? Akinek most benyal az már koránál fogva is régen egy elme szociális otthonban fogja tengetni az életét, a most sokat emlegetett, de a gyakorlatban megtagadott "nemzeti-kereszténység" visszakerül ahova való, a templomokba, a pártot, szétzilálta a rengeteg hazudozás és lopás.
Lehet, hogy beszari módra nem mersz szembenézni mai önmagaddal, de egyszer az unokád véleményt fog mondani arról, amit ma teszel.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igencsak tanulságos cikk

Napi.hu: „Munkanélküli segély: az ország négyötöde mást akar, mint a miniszterelnök”

A Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból számos érdekes dolog derül ki. Már az is elgondolkodtató, hogy „A magyarok négyötöde” szerint az orbáni „a fejlett világ legszűkmarkúbb rendszere” nem megfelelő. Ráadásul ez két meglepetés is. Lévén azon túl, hogy valamiben a 80% nem ért egyet Orbánnal, de az is érdekes, hogy valamiben a vesztesek oldalára állnak!
A számos meglepő megállapítás mellett egy igazán érdekes és főleg nagyon elhallgatott tényt is közölnek csak úgy odavetve: „az állam 2019-ben a munkavállalók által befizetett munkaerő-piaci járuléknak csupán harmadát költötte a munkanélküliekre”!!! =))
Clavigo
Rá kéne szoknom a xanaxra...Unom már a minden napos sikító-frászt.,,meg a sírva- röhögést..
Béla333
Hídvégi elégedett a maffia államuk működésével. Ennyi!
nezelodo
Nem kell ezen fennakadni, Kádár is mondott olyant, hogy már a szószékről is a "szocializmus felsőbbrendűségét hirdetik", mégsem röhögött senki a pártkongresszuson. Persze mert olyan egyházfik tették akik, akik még "villanyoltás előtt" aláírtak a tartótisztnek. Kell ilyen is, mert most ki a rosseb tanítaná nekünk a Tíz Parancsolatot" a papok helyett, vagy a Kásler is megteszi?
kokopelli
Fordítva ülnek a lovon!A "Deutsche Welle" az ARD egy adója,és Németországról tudósít a " a nagyvilágban élő
németeknek a "hazájukról"!
Klubtag
Az a szomorú, hogy 30 évvel a rendszerváltás(???) után Magyarországon képviselő lehet olyan állítólagos politikus, aki nem tudja megkülönböztetni az - éppen kialakuló - pártállamot a - demokrácia érvényesülését tartósan és folyamatosan biztosító - jogállamtól...anno erre még a foxi-maxit végzettek is valószínűleg képesek voltak.
olivetti
Azét vagytok felfüggesztve, mert hűdefasz@ minden!
Idióta parazita párttróger!
kereső
"egyáltalán semmiféle egyensúlytalanság" nem jellemzi az állami médiatámogatások megoszlását."- na balázs ez igaz. Ez az egyetlen igaz mondat ami elhagyta a szádat. Mert miért is tennétek különbséget az "egyen" ujságok egyen cimlapfotói és tartalma között hirdetésekkel.
kereső
A többi meg csak a szokásos- hazudtok éjjel, nappal, meg mindig amikor szóra nyilik a szátok.
nezelodo
@Klubtag: Fentebb céloztam a nyolcvanas évekre, ott is a demokrácia csodáját zenélték a fülünkbe, mehettünk is háromévente nyugatra hetven dollárral, a munkahelyen meg basztattak a Népszabi előfizetéssel, meg a foxi-maxival. Kedvenceim voltak az olyan találkozások, ahol pl Töhötöm atyát egy asztalnál láttam vitatkozni a foxi-maxi tudorral, és az hogy milyen könnyed humorral döntötte romba a rendszer dogmáit. Alighanem alaposabb ismereteket szerzett a teológián és az életben a rendszer hivatalos tanairól. Most pedig elég sűrűn változik, hogy mi is a rendszer alapvetése a lopáson kívül.
kereső
@RonaGyuri: Családbarát kormánya van Magyarországnak. Megmondták már ezerszer. Sőt reklámozzák is.
kereső
@kereső: Azt mondják- az egész világ minket csodál ezért.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az az igazság, hogy a pávatánccal még elboldogulnának

azonban a gátlástalan arrogáns találékonyságra tényleg nem vannak felkészülve

A fizetős hvg.hu „Nem tud mit kezdeni az EU az orbáni pávatánccal” címmel elmélkedik Orbánék EU-politikájáról, pontosabban arról, amit ezen a címen művelnek. Nos a dolog úgy áll, hogy ez már bőven túlmegy a páva-táncon. Valójában – ha verbálisan is – hajaz arra a derék gyermekre, aki agyba-főbe veri a szüleit, ha nem adnak neki több pénzt!
Ahogy ezt már számos esetben felemlítettem: emlékeztet a dolog az öreg paraszt-bácsira, aki elnyerte a gazdag angol úriemberek pénzét 21-ben, mivel kiderült, hogy úriemberek között nem kell megmutatni a nyertes lapokat! =))
kokopelli
@kereső: "...amelyik családnak olyan barátja van mint a kormány,annak nincsen szüksége külön ellenségekre"!
Béla333
Az Unió összes államának a magyarországi nagykövete, külügyminisztere megkapta már a kioktatást a mi futsal miniszterünktől. Az ember arcán ég a bőr külföldön, ha szóba kerül, hogy honnan jöttünk és megkérdezik, hogy mi van nálunk?
Most legfrissebben Izrael pirított rá a Szíjjártóra hogy hazudik.
A Fidesz égeti az országot az egész világban. Mocskos, aljas brigantik!
kokopelli
@simmering73: Valaki szólt neki,hogy ne az igazi (öffentlich-rechtlich) köztévében szólaljon meg,mert ott a
röhögéstől kapott testi sértéseket komolyan veszik!...maradt a "Deutsche Welle"! (;-)))
tudode
Mit mondhat az a bármilyen képviselő, hivatalból, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mivel a Demoklész kardja a fejük felett van! (Simicska, Illés, Lázár, stb. példája)
.
Különösen azzal a végzettséggel, amellyel Hidvéghy rendelkezik, szégyent hozva azokra a jogász, a tudományos élet társadalmára, akik önös érdekből féltik a zsebüket, megszegve még az esküjüket is!
ómió
Pedig efftársilag gyakran nekiveselkednek lehazudni!
Qqberci
"a magyar politikai nyilvánosság pedig a legszabadabbak között van"

Mindenki azt mond, amit szabad...
legott
Kim Dzsongun szájából vette ki a szó, ez a ránézésre - öt év - entellektüell !!!
balos
Jah!Éppen,most fogadták el a kinai törvény alteregóját!Kussoljon aki nem ért egyet!lekapcsolják a világhálóról is!
volvós
balázska !! Kiengedtek a buziklubból, és rögtön fröcsögsz,mint a g.ci a szádban ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.