Szalmonellával fertőzött baromfitermékeket terítettek az Európai Unió piacán a lengyelek.

A Magyar Nemzet értesülése szerint 800 kilogramm szalmonellás csirkemáj érkezett hazánkba. Mint kiderült, az Európai Unióban szalmonellával fertőzött lengyel baromfihús került a piacra. Először a szlovák, majd a litván hatóságok vették észre, a bejelentések alapján pedig kiderült, hogy két magyar kereskedőhöz is érkezett áru a szalmonellás csirkemájból.

Több száz kiló szalmonellás csirkemáj érkezett Magyarországra

Mint kiderült, elsősorban egy lengyel cég által forgalmazott csirkecombról derült ki, hogy szalmonellás, később pedig a csirkemájnál is bebizonyosodott, hogy fertőzött lehet. A Nébih már megtette a szükséges intézkedéseket.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ennyi szenny ami hozzánk érkezik már brutális!!!
"A Nébih már megtette a szükséges intézkedéseket."
Aha!! És akik addig ettek belőle???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pálinkás Pál: Hát igen, a fertőzés tényleg ingyen van. Grátisz...akkor ki kell használni.
Pálinkás Pál
@namihami: no...akkorj ugorj neki ,mi is az a szalmonellafertőzés...és mi okozza...a dolog morális része nem érdekel, csak tényeket közöltem,ha sütöd főzöd,akkor semmi bajod nem lesz tőle!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Lehet, hogy válogatós vagyok, de ha már kifizetem annak a terméknek az árát, akkor az (akár veszélytelen az elkészítés után, akár nem) ne legyen szalmonella vagy bármi egyéb fertőzött. Marhára nem vigasztal a hőkezelt termék ártalmatlansága, ha én a hibátlan termékhez ragaszkodom.
És ehhez a mániámhoz rugaszkodhatok ezerszer, akkor se tudok/akarok változtatni rajta.
A morális részt az IS okozza, hogy akkor is undorodom az ilyen ételtől, ha tudom, hogy a hőkezeléstől ehetővé válik. Biztos, hogy volt már a kereskedelemben hasonló eset, el is fogyasztottam, de arról én legalább nem tudtam.
Nem tudom ismered-e ezt az Alfonzó sztorit:
A Moldova írt egy darabot, amit az Alfonzó megkritizált, hogy a vége gyengébb lett.
-Hány oldal ez?
-Kb. 100, de csak az utolsó 3-4 lett gyengébb.
És most jön a lényeg:-Azt mondta az Alfonzó:: Képzelj el egy vendégséget, ahol millió jobbnál jobb kaja van az asztalon. De az asztal sarkán egy kicsi tányéron áll egy darab [email protected] is. Milyen lesz az étvágyad ezek után?
(ha ismerted, akkor sorry)
De, ha érted az alliterációt, akkor tudhatod, hogy mire gondolok.
Pálinkás Pál
@namihami: tökéletesen igazad van...de mint mondtam...én csak a dolog technikai részére reagáltam...és igen valószínű hogy mindannyian ettünk már szalmonellás dolgot,mert semmilyen tünetet nem okoz, ha főzöd sütöd...az íze sem más ,és nyersen sem néz ki másképp...effektív nem is tudod hogy olyat ettél...a szalmonellától nem büdös a hús,nem tűnik rohadtnak...vizsgálat nélkül észrevehetetlen...és nem hiszem hogy te otthon főzés előtt minden terméket vegyelemzésnek teszel ki!!! és ha már anekdótáknál tartunk...őrülj hogy nem tudod mit tesznek eléd a vendéglőben!!!
namihami
@Pálinkás Pál: A lanyom Egészségügyi Főiskolát végzett. Nekik kötelező tananyag volt a közegészségügyi vizsgálat és ellenőrzés. Amit többek között különböző éttermekben és az akkoriban még meglévő Ganz-piacon is csináltak. Az éttermek is hagytak (és nyilván ma is hagynak) kivánnivalót, de ami ezeken a piaci és hasonló helyeken folyik, arról mesélte az igencsak ""szaftos"" részleteket. A téma ezért nem ismeretlen.
kokopelli
@namihami: egyesek szerint félig megsütött kenyeret,nem teljesen érett gyümölcsöt stb. nyugodtan vehetünk,
mert otthon felhasználhatjuk egy kis ügyeskedéssel!?! (;-)) Amikor a "kislehelen" a paraszt azt mondta,hogy az alma
mézédes,és mi kölkök egyet kipróbáltunk,a savanyúnál egy-két féltéglával kényszerítettük az eladót a pénz visszaa-
dására! A pénzéért mindenki követelje meg az ellenszolgáltatást! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok