A születésnapját ünnepelte az a 18 éves, intézeti fiatal, aki bandában támadt egy társaságra péntek hajnalban.

A fiú a tömegverekedésben előkapta a kését, amivel összekaszabolta áldozatait. Társai közben ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket, három lány próbálta leállítani a támadókat.

A földön vérben fekvő fiatalokat próbálták a barátaik, majd a rendőrök újraéleszteni, nem sikerült, egyikük 16 a másik 21 éves volt.

A gyilkos fiatal elrohant, közben egy autó alá dobta a kést. Menekülését rögzítették a térfigyelő kamerák. Nem jutott messzire, 10 perc alatt elfogták a rendőrök.

Felkavaró részletek derültek ki a Deák téri kettős gyilkosságról

Péntek hajnalban tömegverekedéshez riasztották a rendőröket az V. kerületi Deák térre. Hajnali 3:40-kor kapták a bejelentést, öt percen belül a helyszínen voltak, de a két megkéselt fiatal ekkor már nem élt. Sajtóhírek szerint olyan súlyosak voltak a sérüléseik, hogy ha a mentők a támadás pillanatában ott vannak, akkor sem tudták volna megmenteni őket. A rendőrség hat személyt állított elő az V. kerületi rendőrkapitányságra.

A Blikk szerint a tömegverekedés összes résztvevőjének volt már dolga a hatósággal. A nyomozók, akik kockáról kockára elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a tragédiában.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@tudode: volt más elfoglaltságuk. Adminisztrálniuk kellett a dudálókat és az EU zászló lobogtatókat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Miért nem volt egy rendőr sem a Deák téren, hiszen az a belváros közepe, aki megakadályozhatta volna a felhevült fiatalok kakaskodását!
.
A térfigyelők nem tudnak megakadályozni semmit, csak bámulnak a semmibe! Jó ha valaki kukkolja a központi térfigyelőben!
Gyütt Mönt
@tudode: volt más elfoglaltságuk. Adminisztrálniuk kellett a dudálókat és az EU zászló lobogtatókat.
Nyírfa
Az intézetek nem a szeretetről szólnak. Csak ritkán kerülnek be elhivatott nevelők, akik megpróbálják felkészíteni a gyerekeket a felnőtt életre, a társadalomba való beilleszkedésre.
Ha már úgy alakul egy gyermek élete, hogy nem élhet a családjában, akkor az államnak, az alapítványoknak ott kell kezdeniük, hogy felállítanak egy megvalósítható életkarrier-tervet az intézetekbe, otthonokba kerülők . Ehhez elengedhetetlen a képzett, empatikus személyzet, és persze, pénz, amennyi csak belefér.
Egy elvadult tizenévest szelídebbé szeretni, stratégiai eszközöket adni a kezébe - tanulás, tanulás, tanulás, társadalmi szerep felismertetése, önismereti fejlesztések - igazi kihívás, többször nem sikerül, mint igen.

Az ember ilyen esetek kapcsán is felmérheti, milyen veszélyt hordoz a társadalom militarizálása.
Nyírfa
@Nyírfa: Lemaradt egy fontos szó, a számára. Tehát, fel kell állítani életkarrier-tervet az intézetekbe, otthonokba kerülők számára.
jesz
- nyomozó úr...én ott sem vótam. Ha a többi is ugyanezt állítja, akkor akár kártérítésre is jogosultak.
...nomegasztán sérültek a jogaik, amikor szegregálták őket...azért nincs diplomájuk sem..
Cicamama55
Elképesztő ez az agresszivitás! Ha szigorúbb büntetések járnának az ilyen brutális tettekért, sokan meggondolnák, hogy megtegyék-e? Megéri-e? :(( Gondolom, ha egy migráns követne el hasonló bűncselekményt, ha nem is akasztófa, de a lehető legsúlyosabb büntetést kapná. Még a töredékéért is! Minden téren, nap mint nap beigazolódik, hogy baj van a magyar törvényekkel, törvényhozással. Biztosan lennének, akiket a súlyosabb ítéletek sem tartanának vissza, de nem lenne ennyi az biztos, s nőne a közbiztonság...
Joker
Május 31 én vasárnap 9-12 ig a Kossuth téren össznépi késletétel .
Aki ellenzi a késhordást vonszolja el magát és önként dobja oda !
Gyütt Mönt
@Cicamama55: a büntetési tételek emelése sajnos kevéssé visszatartó erő. A halálbüntetés megszűnte után összehasonlítottuk az élet elleni bűncselekmények számát és szinte alig volt számottevő változás. A bűnös - kivéve a hirtelen felindulást és az önvédelmet - mindig abban reménykedik, hogy nem kapják el.
Cicamama55
@Gyütt Mönt: Ha belegondolunk, az etika tantárgy bevezetésekor volt elsős ez a fiatalember, a társaival együtt. Semmi emberség nem ragadt rájuk annyi év alatt. Keményebb eszköz kellene az ilyen kemény fiúknak...Mondjam azt, hogy a régi sorkatonaság szigora, a 2 éves büntető tábor hiányzik nekik! Az emberség fogalma új jelentést kapna számukra utána...
Gyütt Mönt
@Cicamama55: szívem, a nevelést kisgyerek korban a
Gyütt Mönt
@Cicamama55: bocs, folytatom. A családban kell kezdeni. Tehát ezek nevelésével elkéstek, a mulasztás bepótolhatatlan. A katonaság ma már nem azonos az egykorival.
Cicamama55
@Gyütt Mönt: Így igaz! A nevelő otthonok sem a régiek a jelek szerint. A kereszténység kultúrájának leple alatt szabályok, korlátok, következmények nélküli világot teremtettek itt meg hazánkban.
Shikari
Megint drogos cigányok gyilkoltak magyarokat!
vacsi
Számomra az lesz a felkavaró, amikor megtudjuk, milyen ítéletet hoztak az ügyben. Eleve: a banda többi tagját nem kellene elfogni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok