Egymillió munkavállalót érint a béren kívüli juttatást érintő könnyítés.

A friss Magyar Közlönyben hirdették ki, hogy a Széchenyi pihenő (Szép) kártyánál a szociális hozzájárulási adót (szocho) a korábban bejelentett június 30-a helyett az év végéig, azaz 2020. december 31-ig nem kell megfizetni a felemelt összeghatáron belül.

A kormány még áprilisban döntött úgy, hogy a Szép-kártya egyes alszámláira béren kívüli juttatásként adható éves keretösszege 2020-ban:

a szálláshely alszámlára utalt támogatás legfeljebb évi 400 ezer forint

vendéglátás alszámlára utalt támogatás legfeljebb évi 265 ezer forint

szabadidő alszámlára utal utalt támogatás pedig legfeljebb évi 135 ezer forint.

Ezt más juttatóktól kapott juttatásokkal összeszámolva kell figyelni. A keretösszeg felett adott juttatásokat továbbra is magasabb adóteherrel, egyes meghatározott juttatásként nyújthatja a munkáltató.

Az éves arányosítandó rekreációs keretösszeg költségvetési szerveknél az eddigi 200 ezer forintról 2020-ra 400 ezer forintra emelkedett. Más munkáltatóknál ez az éves összeg 450 ezer forint helyett 800 ezer forint lesz az idén. Ehhez kapcsolódóan a juttatás adóterhei is csökkentek.

Így a mostani változtatás nyomán amennyiben a munkáltató e pénzügyi kereteken belül 2020 végéig nyújt Szép-kártya-feltöltést, akkor ezután 32,5 helyett mindössze 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) kell fizetnie.

(napi.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Már megint a könnyítés? Mi ez, ha nem efftársi abcúg?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.