A ferencvárosi rendőrök a két férfit bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsítják, egyiküket pedig rablással is; az egyik támadásnál egy anyuka és kisgyermeke is megsérült.

Letépték az anyáról a nyakláncot, a baba kiesett a kocsiból a XIX. kerületben, mindketten megsérültek

Egy férfi 2020. május 21-én 10 óra 30 perc körül Budapesten a XIX. kerületi Deák Ferenc utcában egy babakocsit toló anyuka nyakából kitépte a nyakláncát – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A támadás következtében az édesanya a babakocsira esett, ami felborult, és a kisgyerek kiesett a kocsiból. Az esés következtében az anya és gyermeke is megsérült. Az esetet látva a nő segítségére sietett egy szemtanú, ezért a támadó elszaladt és a láncot eldobta. Ezt követően társa kocsijába beszállt, és elmenekültek.

A két férfi egy órával később a IX. kerületben, a Határ úti villamosmegállóban próbált meg hasonló módszerrel megszerezni egy nyakláncot.

A villamosra szállt fel egy nő, amikor a nyakából kitépték a nyakláncát. A nő a támadást követően megnyomta a jármű vészjelzőjét, ezért a villamosvezető és egy utas a segítségére sietett.

A támadó a helyszínről elfutott, a megszerzett nyakláncot menekülés közben eldobta, majd társával együtt autóval elhajtottak.

Az adatgyűjtéseknek köszönhetően a rendőrök egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 26 éves B. Gyulát május 21-én a XX. kerületben egy körzeti megbízott fogta el, társát a 24 éves H. Sándort pedig délután fogták el a ferencvárosi nyomozók IX. kerületi lakásán.

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Gyulát rablás bűntett és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, H. Sándort pedig kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: police.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
B. mint Balog, és H. mint Horváth? Tippelhetek..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsó
B. mint Balog, és H. mint Horváth? Tippelhetek..?
vacsi
@Gyütt Mönt: Ezek szerint az vállalta magára, aki még nem volt büntetve?
Gyütt Mönt
@vacsi: van rá esély, tudod, három csapás... a faszinál bizonyosan meglenne a 3, így jut is marad is.
Gyütt Mönt
@BarbaraAU98: ma már semmi sincs ingyen. Ha fizetsz, megnézem.
namihami
@Gyütt Mönt: Ha így kell kuncsaftot keresnie, akkor ha fizet--- SE!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.