Összetűzésbe került a rendőrökkel egy férfi szombat a Bajcsy-Zsilinszky úton. A BRFK közlése szerint az intézkedés közben az egyik járőr megsérült, a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést – írta meg az Index.

A történtekről az Index egyik olvasója számolt be, aki videót is készített az esetről. Azt írja, annyit látott, hogy áll egy kék Suzuki a külső sávban, mögötte pedig egy rendőrautó. Kiszállt két rendőr az autóból, és elindultak a Suzuki felé, a férfi azonban hirtelen úgy döntött, hogy elmenekül, és nagy gázzal megindult.

Erre a rendőrök visszapattantak az autóba, de nem kellett hosszan üldözni az autóst, mert az szinte azonnal lefékezett. Amikor ismét kiszálltak a rendőrök, a Suzuki hirtelen tolatni kezdett, és  lap olvasójának beszámolója szerint majdnem elütötte az egyik rendőrt, és nekitolatott a rendőrautónak.

Ezután megfordult a kék Suzuki, és a Deák Ferenc tér felé indult volna el, azonban a Netpincér arra járó robogós futárja befékezett az autós előtt kétszer is, és nem engedte tovább – írja az Index.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság később közölte, szombat este 19 óra 25 perc körül a BRFK járőrei egy férfi ellen intézkedtek a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett.

A sofőr az egyik járőrt hátramenetben megpróbálta elütni, majd menekülni próbált.

A másik rendőr ekkor az autó elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megkísérelte elütni.

A járőrök ezután a szolgálati autóval indultak utána, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart.

A sofőrt ebben végül egy motoros akadályozta meg úgy, hogy a motorral az autó elé állt.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az intézkedés során az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes ügyészség felé.

Forrás: Index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ezentúl Pintyőke beírja a pizzafutárok munkaköri leírásába, ha menekülő autóst lát tartóztassa fel.
namihami
Tilosban áthajtó biciklis nő után itt a részeg autós kontra intézkedő rendőr.
Lehet ismét ""brutális rendőrözni"". Hogy végre kiszedik a szanálytalankodókat? Az mellékes, fő hogy a munkájukat végre elvégző rendőröket újra ""brutálisozni"" lehet.
Vegyük már észre, hogy ezek a szabályok a MI biztoságunk érdekében is vannak. És a megszegőik nekünk is árthatnak. A piroslámpán átkerekező éppúgy, mint a se..részeg autós. És ha ellenáll, akkor ezen felvételek épp azt igazolják, hogy még mindig olcsóbban ússza meg, mint pl. egy amerikai járőrrel szemben.
Gyütt Mönt
Azért a pizzafutárt illene megjutalmazni.
görbetükör
@namihami: Nem adok igazat. Minden szabálytalankodót büntetni kell, de a hogyant nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Még önvédelemnél sem, mert aránytalanul nagyobb védekezést a törvény bünteti. Akkor ez legyen igaz rendőrökre is.
Az a bicikklis nő nem veszélyeztette a rendőrök épségét, viszont a rendőrök brutálisak voltak a létszám- és fizikai fölényükkel.
Aki Én
És ha az elmebeteg átmegy a motoroson?
Ez felesleges és felelőtlen vagánykodás volt.
görbetükör
Azért a futártól ez meredek volt, szerintem nem lenne szabad ilyen veszélyes manővert megkísérelni.
Az autós lehetett volna brutális és nekimegy a motorosnak, fellöki, elgázolja. Szerencse volt, hogy nem így történt, de nincs mindig szerencse.
Málna
Le a kalappal a futár előtt. Ki tudja, mit akadályozott meg a bátorságával.
csagyi
Így kell ártalmatlanná tenni egy magából kivetkőzött vadkant. Hasonló eseteknél is ezt kell tenni mert a forgalomban sajnos gyakran vannak ennyire elszabadult elméjű figurák. A közlekedési nagyfiúknak csak két gondjuk van: a KRESz és a többi közlekedő.
namihami
@görbetükör: Nem a rendőrök veszélyeztetése az intézkedés feltétele, hanem a szabálysértés megtörténte. Ez éppúgy igaz a tiloson áthajtásra (bárhogy, bármivel), mint a piás vezetésre. A rendőrnek ennek megakadályozása lenne a feladata, amivel (és gondolom, ez köztünk se vita) a mi biztonságunkat is védi. Egyrészt, bármelyik szabálysértőt állítja meg, annak kötelessége megállni. Nem menekülni, rúgdosni, kiabálni. A rendőrnek (aki egy beosztott) kötelessége a szolgálati szabályzat betartása. Ez a fentiek esetére éppúgy igaz, mint (amivel én se értek egyet, de neki muszáj) pl. a sípolók felszólítása. Vagy leszerel...
Mert a megkezdett intézkedés befejezése a részére nem kivánságműsor. Kötelezettség...
görbetükör
@namihami: A nő nem rugdosott, hanem kiabált, mert fájt a karja. És ha szerinted ilyen vétségnél jogos a rendőri brutalitás, talán majd ha magadon érzed, más lesz a véleményed. Mert lesz még ilyen. És vétsége mindenkinek, ismétlem, mindenkinek van.
csagyi
@görbetükör: Van egy ismert intelem: ne tedd a fejedet az oroszlán szájába mert abból gubanc lehet!
Kvázi ha rendőr felszólít akkor "illik" közre működni. Akkor is ha ez nem siker élmény.
görbetükör
@csagyi: Ugyan, egy nő milyen ellenállást tudott tanúsítani, ami veszélyeztette volna két ekkora melák testi épségét?
Próbáld ki, csavarják hátra-felfelé a karod, hogy mennyire fájdalmas!
Csak ismételni tudom, nem veszélyes terroristáról, nem drogos, piás agresszív alakról van szó, hanem egy feltehetőleg hisztis nőről.
De nem tudjuk a teljes sztorit, csak egyféle verzióban.
Túl sok a rendőri brutalitás a világban. Nálunk is volt sok éve, hogy székhez kötözött bűnözőt vertek halálra hárman is.
Szóval csínján a rendőri jogokkal is, mert ők is a törvény alattvalói, akárcsak mi!
görbetükör
@csagyi: Még valami, mielőtt kiforgatnátok a szavaimat. Egyáltalán nem azt mondom, hogy ellent kell állni rendőri intézkedésnek, én sem tenném.
Csak annyit, hogy nincs mindig igaza a rendőrnek sem.
namihami
@görbetükör: 11.24:: Igazad van. Azt senki nem állította, hogy mindig a szervnek van igaza. De a fenti két és KONKRÉT esetben igenis, nekik volt igazuk. Se a piroslámpán áthajtás, se az alkohol nem a szabályos közlekedés feltétele. És úgy a nő (pirosban), mint a pasi (piásan) tisztában volt a szabálysértése tényével. Akkor, ha a rendőr megállít, akkor se nem kiabálok, se nem menekülök, mert ez lesz a vége.
Ebben (ebben) a két esetben most éppen a rendőrök jártak el helyesen.
Ami persze nem igazolja azt, hogy mindig igazuk van. De most igen...
görbetükör
@namihami: Ott voltál? Én nem alkotok addig véleményt, míg nem tudom,pontosan hogy is történt.
Az változatlanul véleményem, hogy indokolatlanul voltak brutálisak. Ennyi.
namihami
@görbetükör: Látod, ez a jó a dologban. Hogy nem kell egyvéleményen lennünk. Szerintem pedig szimplán ---házhoz ment a lóf@szért---. És most, a cuccal a kezében, jajgat. Viszont (remélhetőleg) egy életre megtanulja vagy megtaníttatják vele úgy a lámpa szineit, mint a vezetés közbeni piás pohárral való kéztornát.
Ugyanis mindkettővel (vagy ilyenekkel) való találkozásnál akár Te vagy én is húzhatjuk a rövidebbet.
görbetükör
@namihami: Őszintén, ha simán lefogja a két rendőr, ráteszik a bilincset, beültetik az autóba és bünti lesz - nem lenne elegendő a vétséghez képest?
Tényleg szükséges a szadizmus szerinted?
Mert ha sokan vagytok így, ilyen véleménnyel, ez lesz!
namihami
@görbetükör: Ha a két rendőr felszólítja, hogy igazolja magát (megtagadta), ha nem áll ellen az intézkedésnek (megtette), akkor a testi kényszer alkalmazása is mellőzhető lett volna.
Ez a ""törékeny"" biciklis nőre éppúgy igaz, mint a videón látható nagy marha benga és még részeg autósra is.
Szerinted egy nő/férfi, ha ellenáll a felszólításnak és dulakodni kezd (lett légyen a két oldal szereplője bármekkora), akkor mit kell tenni?
Ha mondjuk a két rendőr elengedi a hisztiző nőt, akkor másnap azon röhög az internet, hogy fostak a szervek egy 30 kilós nőtől. 1:1.
Az eleve piásan, a Bajcsyn ide-oda forgolódó bengáról pedig szó se essék, ugye? Az kimondottan agresszív vezetőnek minősül. És csak a forgalmi helyzet szerencséje, hogy akkor éppen nem volt ott másik autós.
görbetükör
@namihami: Nem értem, hogy miért nem érted. Miért engedné el a két rendőr a hisztiző nőt?
Nem láttál még lefogni embert? Meg lehet fogni két oldalt a karját és kész. De hátracsavarni, amikor már mozgásképtelen, még tekerni rajta, ez nem indokolt ilyen hisztinél. Ismétlem, ha a rendőr testi épsége veszélyben, maximálisan joga van azt tenni, ,amit csak tanult. De ez a nő nem veszélyeztethette a két melákot!
Csak feleselt, hisztizett. Ezért megszadizni -- csak túlméretezett büntetés.
Ha egy gyerek felesel, a szülő sem verheti érte véresre, vagy törheti csontját, ha egy pofon is megteszi!
namihami
@görbetükör: 13.22:
Éppen Te céloztál rá 11.40-kor, hogy ott voltam-e. Na, hát a hozzászólásod alapján úgy vélem, hogy még nem volt szerencséd látni olyan nőt, aki úgy belelendült a hisztibe, hogy a hozzá képest óriási férjének is képes volt nekimenni. Mivel Te sem voltál ott, nem tudhatod, hogy a két ""brutális"" rendőr nem-e az arcát, karját vagy egyéb testrészét védte az esetleges karmolástól, harapástól. Nem voltam ott, de Te sem. És a pakliban ez is benne van.
És zárásul:: neked is van egy véldményed, nekem is. Nem egyezik? Hát, van az úgy. Ettől még a Föld forog tovább. Úgy vélem, hogy az észszerűség határain belül körbejártuk a témát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.