Szakértők vélemények ide vagy oda, a magyarok többsége (57 százaléka) úgy érzi, a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági válságban két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Az emberek azt érzik: durván megemelkedtek az árak a boltokban

A válaszadók harmada (egészen pontosan 32 százaléka) látja úgy, hogy 5-10 százalék közötti az éves drágulás, míg további 8 százalék érzékelt kis mértékű, 1-5 százalék közötti növekedést.

A friss felmérésben csupán a magyarok 3 százaléka (azaz csupán minden harmincharmadik) mondta azt, hogy szerinte nem nőttek árak a mindennapokban.

A napi.hu felmérésének apropóját az adta, hogy az utóbbi hetekben újra fellángolt a vita arról, hogy idén mennyit drágult az élet Magyarországon. A KSH május 8-án publikálta az április inflációs számokat. Az akkori bejelentés szerint áprilisban gyakorlatilag összeomlott az infláció, mivel a márciusi 3,9 százalék után áprilisban 2,4 százalékra esett az év/év infláció.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
A fertőtlenítő ára valóban megemelkedett! A többi terméké nem! Az emberek többet költenek (az üzletek forgalma kb. háromszorosára nőtt), így tapasztalja azt egy család, hogy többet költ összességében mint egyébként szokott! S már tárgyhó 20-án "hóvégi" érzése van!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ma már egyszer mondtad! Ismétled önmagad?
Zsopiale
Nem baj, azért most a legfontosabb Csongrád megye átnevezése gyorsan, több százmilliárdos költséggel...
namihami
@kissé felnőttem: 13.28::
Nem gondoltam, hogy nem jön át az irónia és feltétlenül ki kell tenni a szelfit.
Hát akkor most: :-( (:-) (válassz)
Így már oké?
Bástya Béla Elvtárs
@Mirabilis: Na, látod ez a baj, hogy a korábbi hsz-ednél elfelejtetted odaírni az időpontot! Ugyanis, ha valaki többször posztol egy cikknél, akkor nem tudhatja, melyikre reagálsz! Azonban! 13:35-kor én nem posztoltam semmit! Figyelj jobban! Akkor valaki engem idézett!!! Akkor ki a figyelmetlen (én nem hülyézlek le) ?!
Bástya Béla Elvtárs
@Mirabilis: tegnap 16:33 összehányt szar?! Tény?

"thumb_up1 replyVálasz error access_timemájus 25., 20:38"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.