Erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt egy Facebook-ra feltöltött videóban, ahol azt is elárulta, hogy a 2021-es büdzsé a gazdaság újranyitásának költségvetése lesz.

A pénzügyminiszter kedden nyújtja be a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlés elnökének, Varga Mihály ezt hétfőn feltöltött Facebook-videójában jelentette be.

A képeken két vaskos kötet fekszik a pénzügyminiszter asztalán, az 1848-as magyar közlöny és az 1868-as állami költségvetés, mindkettő Magyarország önállóságának, nemzeti önrendelkezésének értékes tárgyi dokumentuma. Kezében pedig azt a pendrive-ot mutatja, amelyen a 2021-es költségvetést be fogja benyújtani.

3000 milliárdos járványelleni alap is lesz a jövő évi költségvetésben

Fotó: Facebook/részlet a videóból

A pénzügyminiszter megemlékezett arról, hogy Kossuth Lajos költségvetése tartalmazott egy 1500 forintos kiadási tételt az akkor pusztító kolerajárvány megfékezésére, és az élet úgy hozta, hogy a jövő évi csomagban is szerepelnie kell járványügyi kiadásoknak. A 2021-es büdzsében ezért egészségbiztosítási és járványelleni alapot hoznak létre, mintegy 3000 milliárd forintos összeggel.

A miniszter beszélt arról, hogy a 300 oldalas költségvetés elkészítésén Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár vezetésével 250 munkatársa majdnem három hónapig dolgozott, ami 150 ezer munkaórát jelent.

A magyar emberek fegyelmezett magatartásának és a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően ma már óvatosan, de újra lehet nyitni az életet Magyarországon, ennek megfelelően tervezték meg a jövő évi költségvetést, amely a gazdaság újranyitásának költségvetése lesz – mondta a miniszter.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
ezt már elsütötték egyszer. tehát megint ugyanaz a nyerő kérdés:
Honnan?
Honnan ez a tömérdek lóvé?
Nessy
@Gauntlet: A másik kérdés, hogy ahogy most is a járvány égisze alatt minden másra jóval többet költöttek, mint a védekezésre, mi lesz jövőre?
"Folytatjuk"! Ezzel már választást is nyertek.
volvós
Nicsak !! Megkerült az anno ellopott 3000 Milliárd, amit selmeci kiflitolvaj elvtársnő
pártutasításra magához vett a MANYUP priváttagoktól...
tudode
Őfélesége fitymálta a Soros kölcsönt, aztán azt írja az újság, hogy
.
--- A kormány sem dobja vissza a 100 milliárd eurós mentőhitelt
.
nepszava.hu/3079147_a-kormany-sem-dobja-vissza-a-100-milliard-euros-mentohitelt
.
""""Magyarország is igényelni fogja az EU munkahelymentő kölcsönét.
Hitelszerződést köt a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) a munkahelyeket védő SURE programban való részvételről, melyben a magyar fél garanciát vállal a tagállami kötelezettségek teljesítésére. """
Gyütt Mönt
Na álljunk meg egy szóra. Ebből mennyi jut a focira?
ómió
Na, még ez is? Pedig "haladó módon" választhatná, az ahogy esik, úgy puffan opciót is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.