Az egész szerb határt megnyitják.

Szijjártó Péter óriási bejentést tett: itt nyílnak meg mától a határok

Röszkéről, Magyarország Szerbia határáról a két ország közti egyik legnagyobb határátkelőhelyről jelentkezett be hétfőn reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter..

Az elmúlt hónapokban a világjárvány határozta meg a közbeszédet, mára kijelenthetjük, hogy a közép-európai térség jól védekezett, időben, szigorú szabályokkal. Fontos példa az intézkedésekre az, hogy a határokon korlátozták a személyforgalmat, ez hozzájárult a védekezés sikerességéhez. Magyarország és Szerbia is sikeresnek bizonyult a védekezésben, ezért mindkét országban lehetővé vált, hogy megfontoltan és óvatosa, az élet védelmét maximálisan szem előtt tartva lépéseket tegyen a két ország a normális élet irányába.

Ma egy jelentős lépést tesz a két ország: magyar és szerb állampolgárok mától szabadon közlekedhetnek a határon. Szerbek és az onnan érkező magyarok is karantén kötelezettség nélkül térhetnek vissza. A Szerb kormány pénteken döntött határai megnyitásáról, Magyarország a kölcsönösség elve alapján hétfőn délelőtt 10 órától a szerb–magyar határt megnyitja, hogy a két ország polgárai szabadon, a megfelelő úti okmányokkal átléphessék a határt. Ez a családok, közösségek életét és a két ország gazdasági kapcsolatainak is kedvező. folytatják a vajdasági gazdasági programot, melyre 6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Több mint szimbolikus, hogy egy uniós és nem uniós tagország között jön létre a szabad határátlépés. Ez megerősíti, hogy Szerbiának az Európai unióban van a helye, Szerbiával sokat nyerhetne az Unió és Szerbiának az Európai Unióban van a helye.

Fontos, hogy a határt azok előtt nyitják meg, akik legálisan érkeznek, de az illegális migráció ellen továbbra is fellépnek a határon.

Szijjártó megköszönte a munkát Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének, aki a miniszter szerint sokat tett a járvány idején az ingázás lehetőségének megvalósításáért, azért, hogy a Vajdaságban élő, Magyarországon tanuló diákok leérettségizhessenek, és várhatóan sokat tud majd tenni a vajdasági magyarokért Szerbiában, a Szerb Haladó Párttal, a szerbiai kormánypárttal együttműködve.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Joker
Jó azért ha lehet a szerb balkáni bűnözőket szűrjék ki . eumostwanted.eu/
Áramlik be a sok xemét bűnöző ,a szervezett bűnözés virágzik (millió xerb kőrözött ),drog fegyver minden amit el tudtok képzelni ,olyan jól védekeztek ,jbiztos ól xűrtök :-(((((((((((((
Joker
Itt a Magyar : Végelát6atlan :-(((((((( kis meló van a tevéseknek Pintér úr !
www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek
namihami
Talán még a határellenőrzést is lehetne mellőzni.
És a minap olvashattuk, hogy Szerbiában ismét emelkedik a vítrusfertőzések száma.
Ez csupán két, egymástól teljesen független hír.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.