Több százezer forintot is bezsebelnek az olyan szülők, akik állami gondozásba adják gyermekeiket, majd rokonokkal, barátokkal kivetetik és így olyan állami támogatáshoz jutnak, amelyből vígan megélnek. Ezt állítja legalábbis egy internetes körlevél, amelyről a szakterület felelősét kérdeztük.

Forrás: szon.hu
Feltöltő: shine111
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
MakayZsolt
Sajnos a gyermekvédelem területén dolgozóknak is azt tanítják, hogy a pénz hiánya miatt nem lehet elvenni a gyermeket...
ugyeugye
@MakayZsolt: Nekem ezzel az egésszel az a problémám, h ha magát se tudja eltartani, miért vállal 5-6-7 gyereket???
Mi, akik felelősen átgondoljuk a lehetőségeket, egyet-kettőt nevelünk (tudom, 3 lenne az ideális), mi tartjuk el az adóinkból azokat is! Nem vagyok irigy, de 16 éve segítjük -nem kevés pénzzel- édesanyámat is, mert annyira kevés a nyugdíja. Én inkább neki adnám a többit is. Mert végigdolgozta az életét.
MakayZsolt
Ezekkel mind egyet értek, de több szakmai szempont is ütközik egyik vagy másik mellett vagy éppen ellen. A nők egyre később szülnek, a férfiak egyre később állapodnak meg, de már csak akkor ha minden feltétel adott ahhoz hogy megfelleő körülmények között felneveljük a gyermekeinket. nagyon is egyet tudok érteni a felvetéssel. De a szocializáció nagyon meghatározó egy ember életében - ki, mit látott, tanult, tapasztalt...
MakayZsolt
Jaj én is elütöttem egy betűt, vajon melyik párt "médiafigyelője" figyel fel rá? : )
ugyeugye
@MakayZsolt:
tudom, csak az igazságérzetem...
nanena
Egy-egy ilyen eset megérthető. A probléma akkor van, amikor ezt bizonyos emberek üzemszerűen végzik. Nekem a saját gyerekemet kell felnevelni, semmi kedvem az övékét. Az enyémnek nem jut annyi, mint amennyi az én adómból ezeknek a családoknak megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.