Egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró egészségügy a nemzet érdeke. "Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk", írta nyilatkozatában a Magyar Orvos Kamara.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Felelősség vállalás?

ne már; hol élnek ezek? Egy kukkot sem értenek az orbáni illiberális államból

Miközben a médiában számos forrás már nem csak azt tudta, hogy repül, de azt is, hogy miképp választanak le az EMMI-ről újabb területeket és, azt is, hogy ki lesz az minisztere a maradéknak érdekes, és főleg sajátságos következmények vannak.
Elsőbb „Kásler Miklós miniszter” tagadta, hogy „az ágyak felszabadításáról hozott volna utasítást”,
következő lépésként Őfenesége maga tudta közölni, hogy „Kásler miniszter úr érdemei történelmiek.”, sőt „azért nem lett Magyarországon tömeges a megbetegedés, és nem okozott nagyobb károkat a járvány, mert Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és az általa irányított orvoscsapat mindenre időben tudott reagálni, felkészülni, és így kezelhető maradt a járvány.”
Sőt tegnap a parlamentben ellenzéki kérdésekre válaszolva lényegében az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit: „Nyilvánvaló az, hogy százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével.”
Erre reagálva „Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, … a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk", írta nyilatkozatában a Magyar Orvos Kamara.
Kiemelték, hogy: „szerintük a nemzet érdeke, hogy egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró és azokból folyamatosan tanuló, a betegeket középpontba helyező egészségügyünk legyen”.
Sőt, s itt a tévedés! Azt is hangsúlyozták, hogy „a döntéshozók, miniszterek, akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást, mindenkor hitelesen vállalják fel döntéseik következményeit.”!!! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Azért a felelősségből vállaljon egy hangyányit, aki a bolondot odatette !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.