A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy kiskunhalasi férfi ellen, aki nem gondoskodott arról, hogy a kutyái ne juthassanak ki a tanyájáról, ami miatt az elszabadult állatok 2019. október 4-én életveszélyesen összeharapdáltak egy idős férfit.

Hajszál híján halálra marták az elszabadult kutyák a 71 éves férfit, a fia mentette meg az életét

A vádirat szerint a vádlott egy rotweiler és egy belga juhász fajtájú kutyát tartott a kiskunhalasi tanyáján. A férfi tudta, hogy az állatok ki tudnak jutni a tanyáról az elhanyagolt, rossz állapotú kerítésen vagy a rendszerint nyitva hagyott nagykapun keresztül – írják a ügyészség hivatalos honlapján.

A kutyák többször ki is szöktek és a sértett mintegy 3-400 méterre lévő tanyához szaladtak, ahol az udvaron tartott kutyákat ugatták.

2018 tavaszán a kutyák agresszív magatartása miatt a közterület felügyelők többször felszólították a vádlottat, hogy javítsa meg a kerítést, de a vádlott továbbra sem akadályozta meg, hogy a kutyák kijussanak a tanya területéről.

2019. október 4-én, délután, a vádlott úgy ment el otthonról, hogy a tanya kapuját nyitva hagyta, és nem gondoskodott arról, hogy a kutyák ne tudjanak kiszökni.

A felügyelet nélkül hagyott ebek kijutottak, majd a sértett tanyájának közelében rátámadtak a 71 éves férfire. A támadás miatt a sértett a földre került, őt a kutyák testszerte összeharapdálták, ruháját megszaggatták.

Az idős férfi segélykiáltásait a boltból hazaérkező fia hallotta meg, aki a kutyákat elzavarta és értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

Amikor a vádlott este ittasan hazaért, a rendőrök már a tanyájánál várták.

Az idős sértett a sérülései miatt életveszélyes állapotba került, ezért meg kellett műteni és intenzív osztályon kezelték.

A sértett a kórházi ápolása során 2019 decemberében elhunyt, de halála nem a kutyák által okozott sérülések miatt következett be.

A sértettnek azért okozhattak ilyen sérüléseket a kutyák, mert a vádlott gondatlanságból az állattartás szabályait megszegve nem gondoskodott arról, hogy a kutyái ne juthassanak ki a tanya területéről.

A szabadlábon védekező vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Ügyészség)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kolnidre
Kiváncsi lennék mit szól ehhez az állatvédő Tornoczi ,a kurva.
Gyütt Mönt
@kolnidre: nagyon mellélőttél. Egyébként Shalom
ElizabethVU77
Нi mi a helyzеt?
Vоlt tegnаp a baгátоmmal.
Szeгеtnе szеxet еlkötelezеttség nélкül.
--
ki​​s​sia​​.cl​ub
CarolUE88
Nаgyon rossz lány voltаm.
Büntеss mеg a faгkam а számat!
----
k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.