A kormány április elején jelentette be, hogy a járvány elleni védekezés részeként extraadót vet ki a kiskereskedelmi szektorra, a bankokra, valamint a gépjárműadó eddig önkormányzatokat megillető részét (az adó 40 százalékát tarthatták meg a települések) magához vonja. Akkor azt közölték, hogy erre az évre, a járvány miatt van erre szükség.

A most benyújtott 2021-es költségvetési törvényjavaslatból azonban kiderül, hogy nem így lesz – írja a 24.hu.

A gépjárműadóról egy az egyben lemondhatnak a települések. Jövőre is az államé lesz a teljes összeg, 87 milliárd forint.

A kiskereskedelmi különadó sem egy évre fog szólni – teszi hozzá a lap. Jövőre is be van tervezve, ezzel 54 milliárd forinttal vágja meg a szektort a kormány.

A bankok viszont jövőre már nem fizetnek egy fillért sem az idei extra adóból, sőt annak egy részével csökkenthetik a normál adójukat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép:  A 2021. évi költségvetési törvényjavaslat az Országházban a tervezet benyújtásának napján, 2020. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@LindaRS75: félelmetes? Na most aztán annyira megrettentem, hogy legszívesebben szólnék a cenzornak. Csak az a baj, hogy a cenzor is benne van a buliban, különben kivágna téged innen, mint azt a bizonyos macskát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
"A bankok viszont jövőre már nem fizetnek egy fillért sem az idei extra adóból, sőt annak egy részével csökkenthetik a normál adójukat."

A bankok mindig kapnak egy kis csökkentést, mi pedig a bankoktól mindig kapunk egy kis + költséget. Ne a kormány felé csökkenthessenek, csökkentsék a mi bankköltségeinket!
solidedge
@LindaRS75: Az egyiket szeretném állólámpával magamévá tenni.
lampa laz
@Horizont: kattintani én sem, azt bízzuk a fiúkra ha egyáltalán ők is kíváncsiak lennének ezekre a qurvákra, mert lehet, h a halfarok, sikari, pegeró most épp átmentek örömlányba és itt hirdetik magukat.
ómió
A "baloldali hiányérzet" forrása, a népzsebi meg sehol?
legott
Ezek gyilkosok.
Semennyire nem érdekli őket a magyar.
Bosszú és pénzrablás. - ez Orbán rendszere.

Jó lesz leölni Orbánt, mint a disznót - mert végül ez lesz, mert ennyi aljasságot SENKI nem úszhat meg !!!

Orbán a disznóölés sztárja...
kissé felnőttem
nem kéne kollektiven befizetni a sulyadót sz autósokat nyuzzák az utak állapota meg egyre szarabb az üzemanyag árral is csak szivatják az autósokat a vagyonosodási illetékkel meg megint fizess a semmiért? komolyabb eszközt kéne a dudálástól alkalmazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.