Tegnap a Nézőpont Intézet igazgatójával, ma Kiszelly Zoltán politológussal beszélgettek az M1-en az őszödi beszédről.

A magyar belpolitika egyik nagy rejtélye marad, hogy ki rögzítette az őszödi beszédet, és a felvétel hogyan szivárgott ki

- vélekedett Kiszelly Zoltán politológus kedden, az őszödi beszéd 14. évfordulóján az M1 aktuális csatornán.

Megjegyezte: a beszéd által kiváltott események hatása már a 2006-os önkormányzati választásokon megjelent.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök a beszéde kiszivárgását követő tüntetések után sem mondott le, ragaszkodott a hatalomhoz, ez segítette a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmét is.

"Gyurcsányék az idő múlására játszanak" – mondta a politológus a jelenlegi belpolitikai helyzetről, hozzátéve, hogy 14 év alatt felnőtt egy új generáció, amelynek tudatába nem épült be az őszödi beszéd.

Hétfőn is ez volt a téma a közmédiában, akkor Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója azt mondta, az őszödi beszéd ismerete nélkül nem lehet érteni a magyar politikai helyzetet.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Micsoda szerencséje volt a kaméLEONOKNAK, és szerencsétlensége az országnak, hogy kukkolással is lehetett választást nyerni, olyan igaz beszéddel,amellyel tartoznak önmaguknak, és az országnak is, fordított arányosságban!
Jozefina
Gyurcsán öszödi beszéde a rendszerváltást követően a legőszintébb beszéd, csak az első betűtől az utolsóig együtt kell elolvasni és nem kiragadni félmondatokat belőle!!! Gyurcsány azota sem hazudik és nem lopja az EU polgárok adóforintjait sem!!!
Rockxy
fletó ésaz egész ellenzéknek nevezett mókusörs a fidesz kártyáiból játszik.
betlit.
Nessy
Mi van, a kormány elmúlt heti dolgairól kell elterelni a figyelmet? Közben a hívek harci kedvét is életbe kell tartani? Csak a régmúlton tudnak merengeni?? Vagy van az a pénz, amiért a jelendolgokról nem mernek "beszélgetni"?
ómió
Ó! Azok a "legendás, elkúrtuk" évek! Az efftársi hiányérzet sine qua non-ja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.