Szerinte bocsánatot kell kérniük azoknak, akik kifogásolták a rendelkezést.

Kovács Zoltán szerint emberéletek ezreit mentette meg a kormánynak teljhatalmat adó törvény

Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magyar éppen ennek a törvénynek köszönhetően van életben ma is – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a Euronews oldalán megjelent cikkében, amelyben úgy véli: itt lenne az ideje a jogszabállyal kapcsolatos kritikák miatti bocsánatkérésnek.

Az államtitkár cikkében leszögezi: kedden Magyarország kormánya – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretének megfelelően – benyújtja törvényjavaslatát a parlamentnek, amelyben visszaadná a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet következtében korábban kapott rendkívüli felhatalmazását.

Kovács Zoltán felidézi: az országgyűlés által március 30-án elfogadott koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatti nemzetközi kritika „gyorsan érkezett és igen heves volt”. Az államtitkár úgy értékelt: a legtöbb ilyen kritika „erősen félreinformált”, gyakran „egyszerűen hamis”,és mindegyikük „szégyenletesen elfogult”, volt, világosan megkülönböztetve Magyarországot annak ellenére, hogy más EU-tagállamokban az ezekhez hasonló intézkedések olykor sokkal tovább merészkedtek el.

„Megkongatták a vészharangot Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos 'abszolút hatalomszerzése' miatt, amiatt, hogy a kormány felhasználja a járványt a parlament feloszlatásához, hogy határozatlan időre elhalasztja a választásokat, és hogy börtönbüntetéssel fenyegeti az újságírókat. Volt, aki egy teljes körű rendőrállamnak nevezte az országot Európa szívében, és volt, aki utalásokat tett Hitlerre és a hitleri rendszerre” – fogalmaz cikkében Kovács Zoltán.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kritikákkal ellentétben, a törvény nem ruházta fel a kormányt „korlátlan hatalommal”, és nem oszlatta fel vagy függesztette fel a parlament működését, továbbá teljes mértékben összhangban volt az alaptörvény rendelkezéseivel, amelyek megkövetelik a törvény hatályának megszűnését a veszélyhelyzet okának megszűntével. Sőt – folytatta –, a törvény még tovább is ment azzal, hogy a parlament kezébe adta a veszélyhelyzet megszüntetésének jogát.

„Mára az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény az ország érdekeit szolgálta azzal, hogy felhatalmazta a kormányt a gyors cselekvésre, a határok korai lezárására, a kijárási korlátozások bevezetésére, a karantén kiszabására, lelassítva ezzel a járvány terjedését és biztosította, hogy az egészségügyi ellátó rendszerünk rendelkezzen mindazzal a szükséges gyógyszerekkel és védőfelszereléssel, amelyek az ellátásra szorulók kezeléséhez szükséges” – írta az államtitkár, hozzátéve: a miniszterelnök nyilatkozata szerint a védekezés több ezer idős ember életét mentette meg a gyors döntéseknek köszönhetően.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra is: a Johns Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóközpontjának statisztikái szerint Magyarországon 100 000 lakosra 38,73 igazolt COVID-19 fertőzött jut, ami az egyik legalacsonyabb arány Európában, különösen azokhoz a nyugat-európai országokhoz hasonlítva, ahol ezek a számok elérik a több százas nagyságrendet.

„Orbán Viktor miniszterelnök az elején megígérte, hogy a kivételes felhatalmazás addig marad érvényben, amíg az a népesség védelme és a koronavírus terjedésének lelassításának érdekében szükséges. Amint a veszély elmúlik, a kormány a felhatalmazást visszaadja. Ezzel a keddi lépéssel a miniszterelnök állta a szavát” – szögezi le cikkében Kovács Zoltán. Hozzáteszi: a kritikus hangok a demokrácia végét vélték elérkezettnek látni ebben a jogszabályban, ezzel ellentétben, sok magyar éppen ennek a törvénynek köszönhetően van életben ma is.

„Az akkor hangos kritikáknak üzenném, hogy most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek, de ahhoz persze, szükség lenne némi alázatra és jóakaratra is, így – gyanítom – nem fog érkezni egy sem” – zárja cikkét a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/kormany.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
10 év alatt hány embert mészárolt le a szarbángeci maffia az ország lepusztításával, az egészségügy és sok egyéb rendszer letarolásával, kivéreztetésével? Válaszolok is. EGYMILLIÓ MAGYAR HALT MEG!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kishonda
És hány ember halt meg feleslegesen az ágykiürítések eszetlen írásos utasításának?!
Zsopiale
10 év alatt hány embert mészárolt le a szarbángeci maffia az ország lepusztításával, az egészségügy és sok egyéb rendszer letarolásával, kivéreztetésével? Válaszolok is. EGYMILLIÓ MAGYAR HALT MEG!!!
Clavigo
Adod te még lejjebb is görény,,,,,,,a felsőcsutkai putris gazdáddal együtt. Soros bácsi csokoltat benneteket,,bundásarcú...Oszt jó napot.
SystemError
A patkányaitokat etettétek belőle Kovács, hogy ne borítsák rátok az asztalt.

Ja és biztos büszke anyád, hogy ilyen egyenes ember lett belőled.
division
@Zsopiale: Ebből hányan voltak 70-80 év feletti, esetleg krónikus betegek? Azért azt kijelenteni, hogy a Fidesz miatt halt meg egymillió ember, nem kis túlzás, pont olyan, mint hogy a teljhatalom miatt nem lett tömeges fertőzés nálunk. 1:1
Józsipapa
akkor már csak azt áruljátok el, hogy kitől ered a kórházi ágyak felszabadítását elrendelő utasítás !!!
az EMMI azt közölte ma, hogy ők nem adtak ki ilyet !!!
kásler a viedó interjóban szintén azt mondta, hogy ő ilyet nem adott ki !!!
valaki kurvára hazudik !!!
MÉG A VÉGÉN KIDERÜL, HOGY AZ ÁPOLÓ SZEMÉLYZET KÜLDTE HAZA A BETEGEKET !!!
ROHADJATOK MEG !!!
Nessy
Árulja már Kovács szócséplő NERtárs! Melyik rendelet volt a járvánnyal kapcsolatban, amit nem szavazott volna meg a kormányfrakció enélkül a cili-buli nélkül? Sőt az eddigi, nem járvánnyal kapcsolatos rendeleteket is mind megszavazták, bár némelyiknek talán a címét ha megjegyezték a "lelkiismeretes és bátor" kormánypárti honatyák és honanyák!
Gondolom több jutalmat és hamarabb fognak kapni mint az egészségügyi dolgozók!
Zsopiale
@division: Okoskodj csak seggnyaló. Nem a természetes halottakról van szó, te szerencsétlen, hanem AZOKRÓL AKIKNEK MÉG NEM KELLETT VOLNA MEGHALNI és ezesetben nem jellemző a koruk... teljesen vegyes... mivel főleg az a szarbángeci és maffiája által szájbaszart egészségügy áldozatai, akik nem csak idősek... Nyilván meghalt még egy millió akinek lejárt az ideje... igen, az 10 év alatt 3 millió magyar elvesztése (ha vesszük hozzá még a kb milliónyi elmenekülőt is), de közben nyilván születtek is gyerekek és jöttek is be emberek az országba, tehát a lakosság még 9 millió körül van, de már alulról szagolja...
De ennél jobban ebbe nincs értelme, hogy veled belemenjek..
solidedge
Évente 30 ezer ember hal meg a nem megfelelő egészségügyi ellátás miatt. Lehet itt Gyurcsányozni, de az egészségügy lepukkanása 2010 után következett be. Ha még igaz is lenne hogy ezreket mentettek meg az idén (természetesen humbuk), mi az ahhoz a több százezerhez képest akik az elmúlt 10 évben a nem megfelelő színvonalú ellátás miatt haltak meg.
namihami
És ugyanez a törvény/kormány az általa a kórházakból hazazavart életek ezreit vette el.
De, ugye azért erre ne mpndjuk, hogy döntetlen. Főként, hogy azoknak az ágyaknak zöme most üresen áll.
peterkelemen
Épp ellenkezőleg! A teljhatalommal rendelkező Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere elrendelte a kórházkiürítéseket, aminek következtében több ezer magatehetetlen, beteg embert küldtek haza a magyar kórházakból. Ebben az aljasságban és bűncselekményben részt vettek a kórházparancsnokok, egészségügyi dolgozók köztük mentősök, orvosok és ápolók. A hazaküldött idős betegek mellett voltak fiatalok is. Gyakorlatilag családok beteg gyerekeit, nagymamáit és nagyapáit küldték haza szenvedni és meghalni.

Milyen ország az ahol ezt büntetlenül meg lehet csinálni???! Milyen emberek azok, akik kiagyalták, elrendelték és aláírásukkal jóváhagyták ezt a bűncselekményt?

Hol volt a rendőrség, aki ez ellen az állami szinten elrendelt bűncselekmény ellen nem lépett fel, de mégcsak nem is tiltakozott?

Hol vannak ezeknek a beteg embereknek a hozzátartozóik? Mit tettek annak érdekében, hogy ez semmiképpen ne történhessen meg?

Ha pedig megtörtént, akkor mit tettek a hozzátartozóik beteg gyermekeik, nagyapáik, nagymamáik védelmének érdekében? Készítettek legalább videókat, képeket mindezekről a bűncselekményekről, szenvedő gyermekeikről, nagyapáikról, nagymamáikról annak érdekében, hogy legalább lássa ország-világ mi történt??? Nem tettek semmit: nem készítettek se videókat, se képeket. Nem mentek ki az utcákra vagy a parlament elé vagy bárhova máshova se tüntetni, se tiltakozni.

Egy ilyen esetben a hozzátartozónak nem csak joga, de kötelessége kőkeményen tiltakozni minden szinten! Nem sírni és panaszkodni kell, mert az már régen kevés. Ezek a hozzátartozók nem csak végtelenül gyávák, de emberileg teljesen leszerepeltek. A cipőmet sem bíznám rájuk nemhogy egy ember életét.

Akik ebben a bűncselekményben részt vettek nem csak gyávák, de egytől-egyig bűnösök! Vétkesek közt cinkos aki néma!
peterkelemen
Magyarország egészségügyi rendszere a LEGUTOLSÓ Európában! Szégyen és gyalázat, hogy hova rohasztotta le Orbán és bűnbandája a magyar egészségügyi rendszert. Orbán parancsára ezidáig több, mint 800 milliárdot herdáltak el sportlétesítményekre és ebben még nincs benne mennyi milliárdot dobtak ki az ablakon falábú focistákra. Európa: Egészségügyi Index országonként 2020 - Íme a lista >>> www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp?title=2020®ion=150
peterkelemen
Bárki megnézheti akár az MTI fotóit is, amik bent készültek a kiürített kürházakban: MÉG CSAK NYOMOKBAN SEM TARTALMAZ VÉSZHELYZETET EGYIK SEM! Konganak az ürességtől a kórházak. Itt járványnak még NYOMA SEM VOLT! Orbánék szándékosan embereket gyilkoltak meg!
division
@Zsopiale: Nem okoskodok, és sosem voltam seggnyaló, viszont te alpárinak születtél, és az is maradsz örökre. Te vagy itt a szerencsétlen, nem én, neked nem jó soha semmi. Ma többfelé volt jégeső is, ugye az is a Fidesz hibája? Jobb is ha nem folysz bele ennél jobban, már így is túl sok volt.
Yoda69
Ezt magyarazd el annak a többezer elhunyt csaladtagjanak akik azert haltak meg mert kiraktatok öket a korhazakbol.
RonaGyuri
a szokott negetív növekedés is növekedés! Egyébként sokakat megmentett arról, hogy szenvedniük kelljen a rossz kórházi körülmények miatt! =))
justhpeter
Igaz bizonyítása annak, hogy ember pénzért mennyire mehet le kutyába.
Gazella
Meg a jó édes ... anyádat te agybajos
lampa laz
Ne túlozz te debil, sokkal kevesebben vagytok ti akiket megmentett illetve tovább tömött anyagi jóléttel a dagadt teljhatalma.
tudode
Bocsánat, bocsánat!
.
Annak tükrében, hogy kit, mit, miket mentett meg 6ALMÁVAL az, aki körülvette magát, akik nem szorulnak koldulásra
.
Azt írja az újság:
.
ad 1/
-- A kormány jövőre sem adja vissza az önkormányzatoknak a gépjárműadót.

444.hu/2020/05/26/a-kormany-jovore-sem-adja-vissza-az-onkormanyzatoknak-a-gepjarmuadot
-----------------------------------------
.
ad 2/
--- Újabb 6 milliárdos megrendelést nyert el a Mészáros és Mészáros Kft.

444.hu/2020/05/26/ujabb-6-milliardos-megrendelest-nyert-el-a-meszaros-es-meszaros-kft
--------------------------------.

ad 3/
--- Mészárosék állami megrendelései minden rekordot megdöntöttek a járvány alatt
.
444.hu/2020/05/27/meszarosek-allami-megrendelesei-minden-rekordot-megdontottek-pont-a-jarvany-alatt
--------------------------
.
ad 4/
--- Koronavírus: nyolc nap alatt mintegy 36 ezer ágyat kell kiüríteniük a kórházaknak
.
nepszava.hu/3074040_koronavirus-nyolc-nap-alatt-mintegy-36-ezer-agyat-kell-kiuriteniuk-a-korhazaknak
----------------------------------------------------
.
ad 5/
----- Hiába marasztalták el Kövér Lászlót a sajtószabadság megsértése miatt, a házelnök nem változtat az újságírók munkáját korlátozó jelenlegi szabályokon
.
444.hu/2020/05/26/hiaba-marasztaltak-el-kover-laszlot-a-sajtoszabadsag-megsertese-miatt-a-hazelnok-nem-valtoztat-az-ujsagirok-munkajat-korlatozo-jelenlegi-szabalyokon
---------------------------------------
.
ad 6/-e a magasságos ég ennél HATALOM, és PÉNZÉHES átkot egy jobb sorsra érdemes országra!
vacsi
"emberek ezreit mentette meg" - ez feltételezés. Ami viszont tény: meghalt egy 33 éves, agyhártyagyulladásban szenvedő édesanya, aki két gyereket hagyott itt. Megmenthető lett volna, ha
- időben kórházba szállítják
- a 8 kórházból csak egy is fogadja
- ha az orvosok megvizsgálják
- ha felismerik a betegségét

Az egészségügyben ilyen hibából egy is sok, de itt négyet is felsoroltam.
csipetke
Azért említhetne néhány dolgot a szőrös,amit a kétharmaduk birtokában nem tudtak volna egyébként is megtenni. Nekik ez azért kellett,hogy pl magáncéget államosíthassanak,lásd. a Kartonpack. Arról is csinálhatnának egy statisztikát,hogy hány ember halt bele kásler ámokfutásába.A "világhírű" magyar egészségügybe egyébként is tízezrek halnak bele évente
Madácsi Pali
Szokás szerint minden szava hazugság! Mi van azokkal ikiket megöltek, mert nem látták el, vagy haza küldtek ellátatlanul meghalni? Gyilkos fideSS!
Jozefina
Amikor már a saját falkájából sem nézik jó szemmel és az EU is belengette a pénzcsapok elzárását, így rögtön meghátrált!!! Most mindenféle köntösbe csomagolva próbálja előadni a visszalépést!!!??
Aki Én
Csak egy olyan intézkedést mondjon valaki, amit nem lehetett volna enélkül meghozni.
Arról nem beszélve, hogy több intézkedést az ellenzék javaslata után hoztak.
SEHOL!!! a világon nem kapott senki korlátlan felhatalmazást a járványra hivatkozva, de pláne nem hoztak olyan intézkedéseket, aminek semmi köze a járványhoz. Ez ellenkezik minden jogállami, demokratikus normával. Ilyet normális hatalom nem is igényel.
Gazella
@Shikari: látom benyalod az agyadat elboritja a narancss
ómió
Ezt persze csak egy anélküli párhuzamos társadalommal összehasonlítva lehetne egzaktul lemérni.
csak úgy....
már a soros is fényes jövöt jósolhatott zolinak,mikor még az ö tanítvány vót...
legott
Kovács "buta magyar paraszt" Zoltán, megint felöltözött kurva sok pénzből - rosszul !!!
Amióta Orbán - zsidó cigány paraszt - Ráhel az országos divatért felelős, azóta az útszélen eldobható önmegsemmisítő szaros pelenka ipar sem bővült, de...

De van remény - valahol...
csak úgy....
..tanítványa! ...mert még lebznak egy "a" miatt
Nyírfa
Ezt olvassa végig jennifer, ha már végzett a puncijával.
Nyírfa
@SystemError: Ez nagyon jó! Micsoda szöveg, egészen belelkesültem, hiába nem ma íródott.:)
Ezt kéne, igen! De meddig tart a "kéne"?

Az egész tetszik, nem kicsit, de az, hogy nem balra, nem jobbra, hanem előre, mindent kifejez, ami fontos nekem:
menni, haladni, fejlődni, boldogulni, szolidaritást vállalni. Megszavaztam! :)
SystemError
@Nyírfa: Nem biztos, hogy mindenki stílusa a pali, de én szeretem a szabados életfelfogását, ami egy vidéki parasztgyerek őszinteségével párosul. Azt gondolom, hogy a szöveg a fontos és a "dalszöveg" második fele kb. kormányváltó filozófiának is elmenne. Rövid, megértik az emberek miről szól és nem valami május 1 jellegű, stílusú nagyon béna pártzene, amik menni szoktak. Én megszavazom rendszerváltó dalocskának az biztos :)
Nyírfa
@SystemError: Szeretem ezt az agresszivitás nélküli letisztult őszinteséget. Egyértelmű, nem szépeleg, mégis szép a benne foglalt gondolatoktól, buzdít, de mentes az erőszaktól. Rendszerváltáshoz tökéletes, és több is mint dalocska. El is mentettem.
Eladott Ország
Kovács elvtárs olyan, mint régen a Bélással működő wurlitzer. Bedobják az érmét, megnyomják a megfelelő gombot (migránsvaker, Soros hadova, jobban teljesít, mindmeghalunk…), és már is üzembiztosan játssza az aktuális csasztuskát. Igaz, néha serceg meg a tű is ugrik olykor, de általában azért sikerül, a penzumot teljesítenie, annyi különbséggel hogy Kovács Wurlitzer Zoltán nem éri be bélásokkal. Milliókkal működik. Valamint ha akarjuk ha nem, ő csak nyomja az idióta szövegét. Itt lenne az ideje megszüntetni az "áramellátását" ! Azonban a technika fejlődése megállíthatatlan. A Kovács-féle automaták manapság már papírpénzt is elfogadnak. Akár nagyobb címleteket is, sőt, Dollárt és "Ejurót" is, főként. A modern kor wurlitzereit ( Hollik István , Halász János, Böröcz László, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Nacsa Lőrinc, etc...), már eleve így tervezték. Demokrata Kovács Zoltán az evolúció fintora, Heinrich Himmler hasonmása:
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/89555413_10219814886155554_5305604432535224320_o.jpg
vitriol
Akinek itt bocsánatot kell kérni, az orbán, de egyáltalán nem fontos, mert amit művelt az országgal és a magyar emberekkel, az MEGBOCSÁJTHATATLAN!
Nyírfa
@SystemError: Dobrev Klárának kihívói is lesznek? :)
Rokonszenves hölgy, hogy-hogy nem hallunk róla a Momentum kapcsán?

A rap zenéhez még korán van, később meghallgatom.

Éppen tegnap filózgattam azon, hogy a mi korosztályunknak - lévén, nagyon megosztottak vagyunk, ráadásul jó részünk annyira közömbös vagy visszahúzódó, hogy társadalmi aktivitásukra nem számíthat az ellenzék - talán teljesen át kellene adnunk a terepet a fiataloknak, és csak támogatólag venni részt a közélet alakításában. Nyilván a mi generációnk is hozzá tudja tenni a maga értékeit , már, ha van, de, hagyni kell a fiatalokat érvényesülni, és csak óvóan, szülőként, nagyszülőként figyelni a harcaikat.
Olyan jól megfogalmazta Edina az ellenzék szerencsétlenkedését - pl., igen, azzal kezdhetnék, hogy lemondásra szólítják fel Orbánt, ami mögé lehetne csatlakozni -, hogy csak erősödnek a kételyeim: a DK-n és a Momentumon kívül van-e számottevő ellenzék Magyarországon. Sokszor még bennük is kételkedem. Annyira messze vagyunk még az erős társadalmi kontroll kialakulásától, hogy ...no, nem rontom tovább a saját kedvemet, visszatérek ahhoz az ideámhoz, hogy a fiatalok képesek lesznek egy, a mostaninál élhetőbb, egészségesebb országot teremteni.
Nyírfa
@Nessy: Hát, ez az. Ebbe most inkább nem gondolok bele. Amiket tegnap olvastam, amúgy is eléggé lehervasztottak, össze kell kapnom magam, hogy ne lássam sötétebben a jövőnket, mint amilyen lehet.
Nessy
@Nyírfa: Mikor tegnap két a két elmaradt és a harmadiknál is két plusz után szembesültem vele, hogy mennyit romlott a látásom, hát nem éppen hála imát rebegtem a felvétel láttán. A bejutás meg külön történet volt a Jánosba! Az Isten "áldja" az ötletgazda parancsnokot!
Úgy, hogy én bizony "sötétebben" látom a jövőt! :-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.