Egy 14 fős társaság országszerte csapott be internetezőket, amikor nagy értékű dolgokat árultak az interneten, azonban a vásárlóknak nem küldtek ki semmit. A Békés megyei rendőrök elfogták őket.

A gyanúsítottak egyikét, egy Borsod megyei férfit még februárban fogtak el, őt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje a korábban elkövetett bűncselekményeiért kiszabott szabadságvesztése letöltését.

Hetekkel később, március 4-én egy budapesti nőt és négy társát hallgatták ki gyanúsítottként. A budapesti nő egyik társa azóta is letartóztatásban van. A kiterjedt nyomozás eredményeként május 26-án Budapesten és Hernádon újabb gyanúsítottakat fogtak el a Békés megyei rendőrök, közülük három férfit és egy nőt őrizetbe vett a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

A csoport többek közt mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort, szerszámokat árult egy népszerű internetes oldalon, majd a hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon egyeztették a feltételeket. Volt, hogy több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként. Azonban miután megérkeztek az átutalt összegek, nem küldték el az ígért dolgokat.

A csoportban mindenkinek megvolt a szerepe; volt aki a hirdetéseket adta fel, és egyeztetett a leendő vásárlókkal, volt akinek az volt a dolga, hogy beszervezzen olyan embereket, akik hajlandóak voltak bankszámlákat nyitni, és az arra érkező összegeket átadni a csalássorozat irányítóinak. Valamennyit ők is kaptak az így megszerzett pénzből, de az összeg nagy részét a bűncselekmény megszervezői osztották szét egymás között.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság tovább vizsgálja, hogy az eddig elfogott gyanúsítottaknak lehetnek-e további társaik, illetve hogy a csoport hány embert károsított meg.

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Ez a hájas cigány nem véletlenül a "MALAC" becenévre hallgat?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.